Kaksplus.fi

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hyvää lomaa mulle!

Vihdoin mullakin alko talvi/kevätloma! WUHUU! Mähän iloisesti alkuun luulin ettei tällänen herkku mulle kuulu, koska oon kuitenkin "vähän" aikaa sitten vasta vaihtanut työpaikkaa. Onneksi olin väärässä :D Lähdettiin perjantaina maalle nauttimaan auringosta ja kokkailemaan. Perjantaina päästiin perille vasta sen verran myöhään, että pelailtiin Tornia ja Unoa ja syötiin juustoja ja tapaksia viinin kera ennen unille menoa. Oli taas hyvää! Tuleeko jossain vaiheessa stoppi tälle Brie juuston syömiselle ettei enää pysty?? Epäilen :D

Osa on varmaan luullut, että lopetin tän blogin jo alkuunsa, mutta ei vaikka haluisitte :P vaihdoin vaan nimen. Tän takia tää oli huono päätös alottaa, koska en osaa päättää, mutta tällä mennään nyt ja mielestäni kuvaa tätä paremmin :)



Lauantaina olikin niin kaunis päivä, että ulkona oltiin niin pitkään kun vaan pysty. Minä toki olin keittiössä suurimman osan päivästä ja muut puuhaili autojen ja aitojen parissa. Rakas veljeni ja hänen vaimonsa liittyivät myös yllärinä seuraan aamupäivästä. Ensimmäinen ruoka oli viime viikonloppunakin tehtyjä kanataskuja. Ne meni niin kuumille kiville ja muutkin halus päästä maistamaan ton miehen hehkutusten jälkeen, että pakkohan niitä oli tehdä :D Näppärää välipalaa olivat pihalla puuhailijoille!




Kerettiin me onneks Jennin kanssa pelata yks Torni auringossa!


Seuraava homma olikin ekaa kertaa kokeiltuna juustokakku. Ulkonäkö ei ollut mitenkään kauheen nätti, mutta maku sitäkin parempi! Itse en makeasta tykkään, mutta tämä oli oikein namia! Ja seurana oli mansikoita ja sitruunankuorta survottuna ja vaniljasokerilla maustettuna. Kakun pohjana toimi Digestive keksit, joita murskasin 17kpl ja sulatettua voita sekaan. Itse kakun ”täyteosuus” oli seuraavanlainen:

600g Philadelphia tuorejuustoa
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
2dl kermaa
1dl maissitärkkelystä
yhden sitruunan kuori ja mehu
vaniljasokeria oman maun mukaan!

Nämä kaikki sekaisin ja keksipohjan päälle ja uuniin! 170astetta ja noin tunti.
Eilenkin tämä oli jo hyvää, mutta tänään paljon paljon parempaa! :)




Iltapalaksi meillä olikin sitten kestosuosikki ruokaa grilliribsejä ja fetasalaattia, nam! <3




Sunnuntaille sitten oli suunniteltu nyhtöpossua pitkästä aikaa. Parhainta nuo täytteet on isojen, rapeiden salaatinlehtien päällä, mutta päädyin myös tekemään itse pitaleipiä! Ne olikin erittäin helppoja tehdä, mutta ei niistä ihan sellaisia taskuja tullut :D hyviä kuitenki, joten se on pääasia! Pitaleivät tein tällaisen ohjeen mukaan:

2,5dl lämmintä vettä
ripaus suolaa ja sokeria
1pss kuivahiivaa
loraus öljyä
n.5dl durumvehnäjauhoja

Kaikki aineet sekaisin ja kunnon alustus. Sitten puolisen tuntia kohotetaan ja pyöritellään pötköksi, josta voi leikata paloiksi. Mulle tuli moisesta taikinasta 11kpl ”palloja”, jotka kaulin sitten levyiksi. 225astetta uuniin ja mitään selkeetä aikaa ei ole vaan sitten kun pullistuvat ja näyttää rapsakalta. Mielettömän hyviä tosiaan oli vaikka ei ihan pullistunu niin kuin piti :D Tein myös kastikkeen kreikkalaisesta jugurtista, jonne meni sekaan chiliä ja tuoreita yrttejä sekä hunajaa.





Muutenkin on ollut tällainen I <3 Home viikonloppu ja on tullut hankittua (siis mamalta sain lahjaks :P) kaikkia uusia kokkailuvälineitä! Ihania ja värikkäitä kippoja ja kunnon kakkuvuoka, joka on ainoa oma ostos :D Jeps eli mikäs tässä alotella lomaa! Pääsee koko viikon tekemään kaikkea kivaa ja nauttimaan hiljaisista aamuista omassa rauhassa :) Joka päivälle jotain ihanaa puuhaa ja jos sen tatuoinninkin sais kärsittyä loppuun keskiviikkona…hui! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti