tiistai 20. toukokuuta 2014

Tallinna part 2

Nyt tuleekin sitten oikein kunnon kuva hyökkäys meijän kulttuuri osuudesta Tallinnassa! Oltiin siis varattu kierros KGB:n vakoilumuseoon, josta lähdettiin kävelemään rantaa pitkin Patarein vankilamuseoon ja sieltä sitten käveltiin vanhan kaupungin läpi takaisin. Jalat oli niin kipeet ja rakoilla vaikka jalassa oli yleensä hyväksi osoittautuneet Conssit…. Loppumatka alko olemaan jo ihan tuskasta!

Lauantaina siis ennen näitä museokierroksia lähdettiin käymään vielä muutama kauppa ja syömään. Edellisen päivän pihvien jälkeen kevyt salaattilounas oli enemmän kun paikallaan! Mentiin siis Reval Cafeeseen ja tilattiin siitä salaatit. Minä nautiskelin kana version ja Emmi lohen, kumpikin oli oikein hyviä! Suosittelen tätäkin jos tälläistä pientä syötävää etsiskelee.


KGB-vakoilumuseo oli hauska kokemus! Meidän opas Maire osasi kertoa hyvin ja hauskasti tarinoita Viru hotellin historiasta ja neuvostoliiton vakoilusta. Hän oli itse ollut töissä hotellissa jo neuvosto aikoina, joten tarinat olivat siksikin niin hyviä! Uskomatonta miten ihmisiä kytättiin ja kaikkea piti pelätä. Hauskinta oli ovi, jossa luki ”Täällä ei ole mitään” :D juu ei ole tietenkään…sieltä löytyi sitten agenttien kuunteluhuone jne. Suosittelen tätä kierrosta kaikille, jotka vierailevat Tallinnassa. Kierrokseen meni aikaa n.tunti ja maksoi 9euroa eli ei ole paljon pois reissusta :) Päästiin myös Viru Hotellin katolle, josta sai hyviä kuvia kaupungista!

Vakoilumuseon jälkeen kartta käteen ja menoksi! Onneksi sattui ihana ilma niin kävely ja kuvailu onnistui hyvin! Rannassa ennen polkua Patareille nähtiin paikallisia kalastajia :D siellä ne oluen voimalla kalasti! Pakko sano kyllä se, että rannat oli aivan järkyttävässä kunnossa. Uskomatonta ettei noille ole tehty mitään!


Ja sitten päästiin sinne Patareihin. Meillä oli hyvä ja hauska fiilis vakoilumuseo kierroksen jäljiltä ja naureskeltiin vaan matkalla. Noooo… se muuttu hyvin äkkiä! Liput ostettiin vankilan sisäänpääsyn eteen parkkeeratusta asuntovaunusta ja sitten sisälle vankila-alueelle.


Tässä vaiheessa vielä hymyilytti


Ensin kierrettiin hieman pihalla ja sen jälkeen sisälle. Aloitettiin alimmasta kerroksesta ja siellä ei ollut tässä vaiheessa muita kuin me… jumankauta meitä pelotti! :D Vankilassa oli vielä ikkunat auki ja käytävillä tuuli aivan mielettömästi. Se fiilis ja ympäristö ja pimeät huoneet oli vaan jotain niin karmivaa…. Käveltiin käsi kädessä jonkin matkaa ja kiljuttiin aina välillä… sitten sinne saapui joku pariskunta ja tilanne helpottui :D Minä jopa säikähdin omaa varjoa :D Se hauska fiilis ja naureskelu vaihtui masennukseen ja ihmetykseen: miten täällä on voitu edes pitää ketään?? Paikka on aivan järkyttävässä kunnossa ja täältä on kuitenkin lähtenyt viimeinen vanki VASTA vuonna 2002. Juu onhan siitä jo se 12vuotta ja vankila on merenrannalla, joka varmaan omalta osaltaan vaikuttaa rapistumiseen, mutta silti! Ei ole häävit olleet olot niillä ihmisillä. Pienet huoneet, pelottavia laitteita ja muutenkin todella karu tunnelma. Välillä tuntui, että joku olisi ihan nurkan takana. Karuinta varmasti oli itse teloitushuone. Viimeinen teloitus täällä on tapahtunut vuonna 1991. Suosittelen kaikesta huolimatta tätä kohdetta aivan kaikille! Ja jos tällainen historia yhtään kiinnostaa kannattaa paikalle mennä mahdollisimman nopeasti! Mun ymmärryksen mukaan paikkaa oli jo nyt siivottu jonkin verran ja varmasti se tulee jossain vaiheessa muuttumaan joko toiseen käyttöön tai hyvin paljon siistimmäksi, jolloin sieltä katoaa se tunnelma ja todellisuus. Eli siis vauhdilla matkaan ja kurkkaamaan tämä karu totuus! Pääsylippu Patareihin maksoi 3euroa. Tännekin saisi kierroksen, jossa entinen vanki esittelee paikkaa. Me ei päästy kierrokselle, mutta pakko vielä päästä! Jos ei enää tänä kesänä niin viimeistään ensi!
Täysin lamaantuneena juuri nähdystä ja koetusta lähdettiin kävelemään vanhan kaupungin kautta ”kotiin”. Vanhassa Kaupungissa olikin sitten hilpeä terassimeininki! Terassit oli auki ja aivan täynnä porukkaa. Ihana auringonpaiste jatkui vaikka keli oli muute edelleen hyvin tuulinen. Ruokapaikka, johon meidän piti mennä oli ainoa, johon vasta rakennettiin terassia, buu! Eihän nyt hyvällä kelillä voi sisällä olla! Suunnistettiin sitten Basiilikiin, josta otettiin pizzat. Oli muuten aivan törkeen hyvää! Pakko siis suositella tätäkin ;)

Syömisen jälkeen ja jalat aivan kipeinä ja rakoilla mentiin huoneeseen aivan kuolleena. Siinä sitten hetken aikaa makoiltiin ja päätettiin sitten, että ei me voida olla niin surkeita ettei yhtenäkään iltana käydä missään juhlimassa :D me ollaan niin mummouduttu… Alettiin sitten laittautumaan ja avattiin pullo skumppaa! Joo joo kyllä se tästä lähtee, nyt mennään! Meijän laittautumisen katkaisi sitten palohälytys :D Upeet reaktiot likoilla: ”Ei se salee ees oo oikee, ei kai me mihkään lähetä” ”Joo juodaa nyt nää punkkulasit ja mä kiharran eka tukan loppuu” ”Joo ja mä käyn ainaki vessassa” :D sit Emmi kurkkas käytävälle ja kaikki muutkin juoksi alas….ehkä meijänkin kannattaa kuitenkin :D Kun mentiin alas niin kyllä siinä sellanen kunnon palaneen muovin käry oli ja paloauto kaarsi just pihaan! Hetken aikaa ne siellä sisällä pyöri ja tutki tilannetta, mutta päästi meidät sitten sisälle taas jatkamaan toimintaa.Päätettiin kuitenkin käydä kurkkaamassa se alkuperäinen ruokavaihtoehto eli St.Patrick’s vanhassa kaupungissa. Nooo siis tunnelma sekä musiikki oli oikein hyvää ja siellä olis viihtynyt kyllä pidempäänkin. Ruoka taas puolestaan ei ollut kummoista.  Eli siis suosittelen muutamien verran tätä paikkaa, mutta ainakaan meijän ruuat ei tosiaan erottuneet edukseen niistä paikoista, joissa oltiin jo käyty reissun aikana!Sieltä sitten lähdettiin lähemmäs meijän hotellia ja päädyttiin mielenkiinnosta Virussa sijaitsevaan Valuuta Bariin….VIRHE! Siis pelkkää suomi karaokea ja niin juntti meininki kun vaan voi olla :D Keski-ikäiset suomalaiset aivan jumalattomassa humalassa ja meno sen mukaista…. Hörpättiin hyvin äkkiä ne yhdet mitä kerettiin tilata ja karkuun! No en tiiä oliko meijän seuraava vaihtoehto toisaalta sen parempi. Mentiin siis CafeAmigoon, joka on myös Virun alhaalla. Siellä tosin oli live musiikkia ja bändi oli hyvä vaikka sanaakaan ei ymmärretty, että mistä lauletaan :D Tämä oli siedettävämpi paikka vaikka suomalaisia täynnä tietysti.Sunnuntaina sitten podettiin darraa ja jumitettiin terassilla siihen asti, että laiva lähti takaisin :D Mentiin hyväksi havaittuun Basiilikiin ja minä otin taas pizzan, kun edellisenä iltana jäi häiritsemään kana vaihtoehto. Emmi taas puolestaan söi lohipastaa, joka sekin oli hyvää.
Kotimatkalla katsottiin sitten taas Suomen peliä… ilman ääniä ja taustalla humppabändi :D Kaiken kaikkiaan aivan ihana reissu ja upeita kokemuksia vaikka välillä pelotti ja oli karmivaa. Perjantaista unohtuikin vielä mainita, että ensimmäinen homma meillä oli kammeta itsemme kauneushoitolaan kasvohoitoon. Saatiin siis vielä kaiken muun kivan lisäksi hieman hemmottelua :)
Meillä oli hieman tällainen erilainen Tallinna reissu eikä sitä perus viinaralli meininkiä ;P Suosittelen kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti