tiistai 13. tammikuuta 2015

Arkiruokaa

Täähän alkaa kovaa vauhtia muuttua päiväkirjasta ruokablogiksi :D No ehkei sentään.. Oon vaan itsekin todennut, että jos tekee jotain hyvää ruokaa niin on kiva, että on tänne kirjoittanut sen ylös. Muisti on sen verran heikko jo tässä iässä :P Tän ruuan oon tehnyt ja kuvaillut jo viime viikolla, mutta enpäs ole krennyt laittamaan tänne aikaisemmin. Kyseessä ei oo siis mikään gourmee ruoka vaan helppoa ja nopeeta arkiruokaa. Tykkään kokkailla ja kokeilla kaikkea erilaista, mutta viikonloppuisin! Arkisin pääpointti on nopeus, helppous ja edullisuus. Meillä tosiaan, kun tota ruokaa menee armeijan verran päivittäin, niin kauppalaskut vaan kipuaa viikko viikolta. Sitä yrittää sitten kovasti miettiä aina niitä mahdollisimman halpoja vaihtoehtoja, joista saisi pienellä lisäyksellä suuria määriä tehtyä.

Kyseessä on yks mun lemppari arkiruuista. Tää on hyvää ja täyttävää ja menee eväänä myös hyvin! Eli riisiä ja jauheliha-papu-tomaattikastiketta. Hommasin viime tuppereista ton EasyRice keittimen ja pakko hehkuttaa, että on äärimmäisen hyvä! Ei tarvii vahtia riisiä ollenkaan ja se tulee ihan itestään siinä samalla, kun valmistaa ton kastikkeen. Ainoona  miinuksena on, että sinne sais mahtua aavistuksen enemmän kerrallaan. Eli siis tuonne keittimeen 3dl riisiä (käytän ite jasmin riisiä) ja 5dl vettä ja ripaus suolaa. Kannet kiinni ja mikroon täysteholla vartiksi. Tulee ihanaa, pehmeetä ja eroteltua riisiä, ilman vaaraa pohjaanpalamisesta eikä tarvii vahtia, että kiehuis hellalle. Erittäin hyvä ostos!
Riisin tullessa itsekseen, voi keskittyä kastikkeeseen. Eli siis jauheliha pannulle ja sekaan hienonnetut sipulit ja valkosipuli. Näitä siis ihan oman maun mukaan. Itse laitoin yhden ison sipulin (en tajuu miten meijän lähikaupassa on vaan jotain jättimutantti sipuleita nykyään :D) ja kolme pientä kynttä valkosipulia. Tuore chili olis kyllä tän kastikkeen juttu, mutta taas kerran lähikauppa ei sellaisia kunnollisia tarjoile.. jauhelihan ja sipulien/chilien sekaan sitten ne mausteet. Ite laitoin jauhettua chiliä, suolaa ja paprikamaustetta…eli ne mun peruskokkailu mausteet :P Niiden lisäksi laitoin kuivattua yrttisekoitusta, joka on peruja Kreikan reissuilta.


Jauhelihasekoituksen joukkoon lisään papuja. Oon aivan rakastunu papuihin! Joskus oon ajatellu, että pavut on pahoja, mutta nehän on törkeen hyviä ja saa vähän vaihtelua ruokiin :) Ite käytän näitä GoGreen papuja. Yleensä sitä sekoitusta, mutta ne tuppaa aina olemaan loppu, niin silloin ostan isoja valkoisia papuja ja vihreitä linssejä. Valutan ja huuhtelen pavut ja sekaan hetkeksi. Sen jälkeen puuttuu enää tomaattimurska. Kaksi tölkkiä murskaa sekaan ja levy pienemmälle. Hetken aikaa saa kuplia ja sitten onkin jo valmista! Nopeeta ja helppoa ja varmasti lähtee nälkä ;)Eihän tää taas mikään kauheen kaunis annos ole, mutta superhyvää :) Nyt oon viime aikoina tehnyt tästä melko mietoja versioita, mutta parhaimmillaan tää on tulisena ja tuoreen chilin kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti