Kaksplus.fi

tiistai 6. tammikuuta 2015

Kanahässäkkä

En oikein tiedä mikskä tuota nimittäis, niin hässäkkä on aina hyvä vaihtoehto :D Äärimmäisen hyvä ja helppo vaihtoehto arkiruuaksi ja mikä parasta tähän saa näppärästi ympättyä ties mitä kasviksia ja nekin menee kaupaks ilman mutinoita. Eli siis aloitellaan tarvikkeista:

-paketti kanaa (käytän itse tota kotimaista maustamatonta leikettä, missä on vähän päälle 400g)
-paketti pekonia
-paprika
-parsakaali
-iso sipuli
-valkosipulia
-penne pastaa n.pussillinen (tai mitä vaan pastaa)
-3 tomaattia
-2 purkkia ruokakermaa
-mausteita
-pinnalle ripaus mozzarellaraastetta ja parmesania



Mulla siis tätä tuli tuplamäärä tarkoitettuun nähden eli jos siltä tuntuu niin pastan määrän ja ruokakerman määrän voi puolittaa ja muuten noi samat aineet niin onnistuu myös :)

Alotin laittamalla pastat kiehumaan. Sitten aloin pilkkomaan paprikaa sekä tomaatteja valmiiksi, kun odottelin, että paistinpannu kuumenee. Pannulle pilkoin kanapihvit ja koko paketin pekonia.




Kun kanat ja pekonit on ruskistettu, niin joukkoon sipulit (silppusin ne tosi pieneksi tuolla laitteella) ja paprikat. Nämä, kun on vähän pehminneet niin aloitin maustamisen. Tänne sopii mun mielestä pieni potku ja, kun tuoretta chiliä ei ollut niin toi kuivattu käy hyvin. Sille kaveriksi vähän tota smoked paprikaa, suolaa ja normi paprikaa. 




Tässä vaiheessa tajusin että mun keitos on taas paisunut :D Onneks pastat alko olemaan melkein valmiita niin heitin sekaan muutamaksi minuutiksi parsat ja sitten sainkin ton pastakattilan kastikekäyttöön. Siirsin siis kastikkeen siihen, ettei tuu ihan yli äyräiden.

Huomatkaa muutama erilainen pasta, koska toi penne pussi levisi lattialle :D

Kanojen ja muun sekaan menee viimeisenä noi ruokakermat (tai vaan yksi) ja kun se seos kiehahtaa, niin joukkoon voi lisätä vielä tomaatit ja that's it! 


Eli siis pasta-parsakaali seos vuokaa, siihen päälle kanahässäkkä ja sekoitetaan. Tähän päälle ripottelin mozzarellaraasteen jämät mitä oli kaapissa sekä n.30-50g parmesanjuustoa. Sitten uuni (kannattaa tarkistaa, että on puhdas :D) 250asteeseen ja koko komeus n.10minuutiksi paistumaan.  Ihan super namia tuli! Vielä, kun olis ollu tuoretta basilikaa jne. tuohon päälle.




Suht nopee ja näppärä vaihtoehto arkiruuaksi! Meillä ainakin meni hyvin kaupaksi :) 



Jaahas, mitäs sitten? Sen verran kylmä tuolla pihalla että meinas äsken niin koiran, kun emännän jalat jäätyä maahan kiinni lenkillä :D Hetken jos sitä lämmittelis ja keittäis toisen pannun kaffetta ja sit voiskin alkaa hinnottelemaan kirpparikamoja, huoh! Se on aina niiiiin kauhee homma ettei jaksais, mutta pakkohan se on :P Sen verran pursuaa toi vaatehuone ja puolet turhaa niin tsemppi päälle ja kirpparille mars! En niin kovin tykännyt viimeksi RadioKirppiksestä niin tällä kertaa palaan tuttuun ja turvalliseen eli vien Bonus kirppikselle. Toivotaan, että kauppa käy ;) Jes, mää rupeen hommiin! Pirtsakkaa Loppiaista kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti