Kaksplus.fi

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Ruokaa kreikkalaisella twistillä

Sunnuntaina kun tein kauppalistaa, niin silmiin osui nuo Finnmarin tehtaanmyymälästä ostetut minivuoat. Samantien aloin miettimään, että mikäköhän se mun alkuperäinen visio ruuasta näihin oli. Sen totesin olevan talvisempi ratkaisu ja auringonpaisteessa sekä kevätfiiliksissä se sai jäädä. Aloin pohtimaan vaihtoehtoja, jotka olis näppärä toteuttaa ja tuli järjetön himo lasagneen. Päätin siis tehdä tästä hieman kevyemmän version kreikkalaisella twistillä. Tein tosin kahden eri kastikkeen sijaan yhden sekoituksen.



Aineet olis seuraavanlaiset:

400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 keskivahva chili
basilikaa 
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tölkki Koskenlaskija ruokaa
1 iso kesäkurpitsa
1 pussi mozzarella raastetta

Mausteita oman maun mukaan. Itsellä käytössä Kreikasta tuotu gyros mauste, tzatsiki mauste sekä suolaa ja savupaprikaa ripaus.


Aloitin siis tekemällä kastikkeen. Jauheliha pannulle/kattilaan ja hetken ruskistamisen jälkeen silputtu sipuli, valkosipuli, chili ja basilikan lehdet joukkoon. Tän jälkeen voi alkaa lisäilemään mausteita. Mulla siis oli käytössä noi Kreikasta tuodut mausteet ja sitä kautta hain sitä kreikkalaista twistiä ruokaan. Muutenkin tää on ehkä lasagnen ja moussakan sekotus, koska lasagnelevyjen sijaan käytössä oli kesäkurpitsa. Moussakassa tosin käytetään munakoisoa, joten tää on joku extreme sekotus :D


Kun jauheliha, mausteet ja sipulit jne. alkaa olla hyviä, niin joukkoon tölkki tomaattimurskaa sekä toi Koskenlaskijan ruoka puteli. Tää taas tuo pikkusen Suomi meininkiä ruokaan. Oon aivan fanaattinen Koskenlaskijan käyttäjä! Se on vaan aivan törkeen hyvää. Koitan aina keksiä, että mihin kaikkeen sitä vois laittaa :D Tää oli eka kerta, kun käytössä on toi uus ruoka versio ja oli kyllä todella hyvä koostumus ainakin tähän hommaan! Toivoisin, että tästä tulis myös se voimakas versio kaupan hyllylle pian! Sillä aikaa, kun kastike porisee, niin leikkelin tuon kesäkurpitsan ”levyiksi”.



Nyt alkaa kasaamisvaihe. Eli ensin pohjalle kastiketta, sitten kesäkurpitsalevyt ja ripaus mozzarella raastetta. Sitten päälle taas kerros kastiketta. Päälimmäiseksi laitoin vielä kesäkurpitsan palasia sekä mozzarella raastetta ennen uunitusta. Uunissa annoin kavereitten olla noin 30minsaa 200asteessa. Mulla oli noita pikkusia vuokia vaan kaks, joten lopusta tein vielä erillisen ison vuoan. Kerroksia olis saanut tehdä vähän useamman, mutta pikkuvuoka oli aika rajallinen sen suhteen. Totesin myös tekovaiheessa, että tonne joukkoon olis ehdottomasti kuulunut feta! Ja syödessä tota herkkua se vaan huusi poissaolollaan… eli siis kun ehdottomasti teen tätä uudestaan, niin lisään tuonne vielä fetaa joukkoon!





Että sellanen sunnuntai ruoka meillä oli tällä kertaa :) Suosittelen testaamaan ja nimenomaan sen fetan kanssa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti