Kaksplus.fi

torstai 12. maaliskuuta 2015

The Juustokakku

Vihdoin muistin (puolessa välissä leipomista tosin :D) kuvata hieman tota mun lemppari juustokakkua. Oon siis laittanu jonkinmoisen summittaisen ohjeen jo aikasemmin, mutta tässä vähän tarkempi. Kyseessä on siis aivan täysin ”amerikkalais” tyyppinen perus juustokakku. Aina suunnittelen miten ens kerralla lisään tohon massaan mustikoita tai vadelmia tai jotain, että tulis vähän erilainen, mutta tekovaiheessa maistan kakun jo suussani, enkä raaski alkaa kikkaileemaan :D Joskus vielä silti kokeilen! Tää on siis sellanen leivonnainen, jota pystyn itekkin syömään! Ei oo mun mielestä liian makea ja toi mansikkasurvos päällä tekee siitä jotenki suht kevyen ja raikkaan olosen. Kyseessä on aivan superhelppo kakku ja maistuva sellanen! Muistelen, että laskin joskus, että aineisiin menee noin 15e/kakku jos kaiken ostaa varta vasten. Philadelphia tuorejuusto poislaskettuna, ostin kaikki tähän menevät ainekset keksejä myöten Rainbow/Kotimaista merkkisinä ja siis halvempina. En huomaa mitään eroa maussa, kun ekan kakkuni tein kalleimmilla versioilla… Oon super pihi ruokakaupassa, koska en nää järkeä maksaa turhasta, joten tässäkin; säästäminen kunniaan! :D


Aluksi kannattaa tehdä pohja valmiiksi. Eli siis n.15-17 Digestive keksiä, jotka murskataan vaikka kaulimella muovipussissa ja sekaan n. 50g sulatettua voita. Nää sekasin ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle. Mä aina joka toinen kerta voitelen vuoan ja joka toinen kerta en…en tiedä miksi näin ja eroa ei kyllä juurikaan ole :D Ehkä noi reunat irtoo aavistuksen helpommin, mutta en välttämättä koe tarpeelliseks, varsinkaan jos on hyvä vuoka.


Sitten itse täyte. Ensin yleensä kerään kaikki tarvittavat aineet valmiiksi ennen kun alan kokkailemaan. Toki jos jotain improvisoi, niin eri asia. Tälläsessä taas helpompi, kun on kaikki valmiina vieressä niin saa rauhassa keskittyä itse leipomiseen. Raaka-aineiden lisäks mulla on yleensä kaikki mitta-astiat jne. rivissä myöskin :D

Eli siis ne täytteen aineet:

2,5dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria (käytän ite yleensä vähän reilummin)

600g Philadelphia tuorejuustoa
2dl kermaa
3 kananmunaa
Puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

Tässä nyt pääpointtina on vaan saada kaikki nuo sekaisin ja mahdollisimman tasaseks massaksi. Ite tykkään tehdä niin, että ensin kuivat sekasin, jonne joukkoon kerma. Sen jälkeen purkki kerrallaan tuorejuustoa niin, että ne saa vielä sekotettua tasaseks hyvin. Tän jälkeen kananmunat, jotka laitan yleensä kaikki kolme kerrallaan ja taas sekotetaan hyvin. Vikaks se sitruunan kuori ja mehu joukkoon ja kunnolla sekasin vielä kaikki. Sekottelen tätä aikalailla vaan tolla nuolijalla, mutta välillä jos tuntuu, että jää paakkuja tai on muuten epätasasta ni surautan muutaman kerran sähkövatkaimella (niin ettei täyte kerkee vaahdottumaan!) ja hyvä on tullu :)



Sitten vaan täyte vuokaan keksien päälle ja uuniin 175astetta noin tunnin verran. Kannattaa laittaa ihan alahyllylle, niin ei paistu liian nopeesti. Tunnin päästä kakku pois uunista ja jäähtymään. Annan olla reunojen kanssa n.30min ja sitten ilman reunoja kannattais antaa olla useempi tunti! Mielellään jopa yön yli. Oon nyt koittanu opetella tekemään tän aina edellisenä päivänä, kun sitä haluisin tarjoilla, jotta olis parhaimmillaan. Väkisin sitä tosin tulee maistettua jo samana päivänä :P Ainoa ”ongelma” mikä mulla on tän kanssa niin pienimuotoinen pinnan halkeilu. Eipä se itteäni niin kovin haittaa, mutta epäilen vaan, että teenkö jotain kuitenkin väärin? Jos sulla on jokin ässä hihassa asian suhteen niin please do share!




Kakun kaveriks teen siis vaan tota mansikkasurvosta. Pakastemansikoita muutama pussi, jonne joukkoon sen sitruunan toinen puolisko+raastettu kuori sekä vaniljasokeria. Nää, kun laittaa kulhoon sulamaan ja noi mausteet päälle, kun alottaa leipomisen, niin ei tarvii erikseen sulatella mikrossa jne. Sitten vaan muussaa pikkusen haarukalla. Ite tykkään, että tässä on seassa kunnon paloja, niin ettei oo ihan pelkkää ”kastiketta”/muussia.




Siinä se sitten on! Super hyvää, perus juustokakkua, joka on helppo ja suht nopee tehdä! Suosittelen testaamaan, tässä onnistuu varmasti kaikki :)


1 kommentti:

  1. Juustokakku on mun ehdoton lemppari❤️ Ei tällaisia herkkuja sais esitellä, tulee hillitön himo ;D

    VastaaPoista