keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Tallinnan ruokailukokemukset

Mulle yks tärkeimpiä asioita matkailussa on ruoka! Mun mielestä on ihan parasta käydä erilaisissa paikallisissa ravintoloissa ja kokeilla kaikenlaista uutta ruokaa aina reissussa. Siks tälläkin reissulla oli ehdoton kielto Amarillon ja Mäkkärin osalta :D Meijän ruokapaikat onnistu melkeimpä kaikki oikein hyvin :)

Perjantaina oli siis tarkoitus käydä illalla syömässä Kuluaar nimisessä pihvipaikassa, mutta se oli harmillisesti kiinni, koska meidän syömään lähtö venähti hieman. Kierreltiin sitten hieman vanhan kaupungin kupeessa ja muutama paikallinen suositteli meille Deja Vu-nimistä paikkaa. Paikka oli lounge tyyppinen ja siellä oli ruuan lisäksi yökerho jne. Paikka oli muuten oikein kiva ja varmasti oikein hyvä vaihtoehto illan viettoon, mutta ruokaa ei voi oikein hehkuttaa. Alkupalaksi otettiin listalla suositellut mozzarellatikut valkosipulikastikkeella. Ne on oikein hyvät ja nosti odotuksia pääruoan kohdalla. Pääruoka ei vain oikein ollut odotusten mukaista. Tuomas otti hampparin, joka kuulemma oli ihan hyvää. Me muut otettiin tuollainen kana-pekoni pasta. Pasta itsessään oli melko mautonta eikä tullut minkäänlaista wow efektiä. Perus ok ruokaa, mitä nälkäänsä söi. Jennillä tosin kävi huonompi tuuri ja annoksessa oli muutenkin vikaa. Illanviettopaikkaa, jos etsii niin tämä vaikutti kivalta, mutta ruokailuun en voi kyllä suositella.Lauantaina aamusta meillä oli Jennin kokkailema aamupala ja päivällä otettii vaan Reval Cafesta pientä naposteltavaa kahvin kera.


Illaksi meillä oli varaus monen suosittelemaan Rataskaevu 16 ravintolaan. On kyllä aivan ehdottomasti suositusten arvoinen paikka! Aivan ihanaa ruokaa ja tosta paikasta tuli kyllä jatkossa jokaisen Tallinnan reissun must go-kohde. Alkuun saatii talon juuri uunista tullutta auringonkukan siemen leipää, sekä pienet yllätykset tuossa sivussa. Vaikka en oo kauhee leivän ystävä, niin ai että! En oo ehkä ikinä syöny noin hyvää leipää! nam!


Alkuun sitten otettiin hieman erilaisia kala annoksia. Mä otin tuoretta lohta ja annos oli aivan mieletön. Niin paljon makuja ja kaikki ihanan tuoretta. Tuomas valitsi savustetun version, jossa oli kermaviilipohjainen kastike ja sekin hyvää ja näytti upeelta. Tosta alkuruuasta olis voinu aavistuksen isomman annoksen syödä pelkkänä ruokana :D


Pääruuaksi muut otti ihanan medium pihvin. Tässä vaiheessa oli reissun ainoa harmitus mulla. Rakastan kunnon pihvia, joka on paistettu mediumiksi ja siihen lasi punkkua kylkeen. No ei hittovie :D Onneks Tuomas lupas viedä mut Roastiin pihville ja punkulle heti, kun se on mahdollista :) <3 Mulle valikoitui siis listalta kana annos ja alun harmituksesta huolimatta se oli todella todella hyvää! Ei harmittanut enää siinä vaiheessa onneks, kun syömään alkoi. 


Jälkkäriks otettiin kaikki kahvit sekä ihanat suklaakakut. Toi kakku oli sisältä ihanan sulaa ja kaikki vaan toimi hyvin yhteen. Aivan täydellinen lopetus täydelliselle aterialle. Tätä paikkaa suosittelen kyllä ihan kaikille. Kannattaa varata pöytä, koska monet seurueet ja pariskunnat käännytettiin ovelta. Tän lisäks kannattaa varata aikaa rauhassa syömiseen ja nauttimiseen. Täyden kympin paikka ehdottomasti :) Meillä meni kahden hengen, kolmen ruokalajin illalliseen juomineen (olutta, viiniä, vettä ja kivennäisvettä) kaikkineen 59euroa eli siis todella todella halpaa verrattuna Suomeen ja verrattuna ruuan määrään ja laatuun. Eli siis aivan super löytö tää paikka!


Sunnuntaina käytiin taas kurkkimassa Kuluaarin ovella, mutta nyt ilmeisesti oltiin liian aikaisin, koska taas pulju oli kiinni. Tässä ravintolassa ei siis oo ovella eikä netissä aukioloaikoja, jonka vuoks ei nyt sitten onnistuttu syömään niitä pihvejä täällä. Mentiin siis hyväksi todettuun pizzapaikkaan eli Basiilikiin ennen laivan lähtöä syöpöttelemään. Saa tuolta toki muutakin ja viime vuonna tuli testattua salaatit ja pastat, mutta nyt oli pizza fiilis vähän enemmän :)Tälläisiä ruokaelämyksiä siis koettiin Tallinnassa. Suosittelen ehdottomasti tota Rataskaevu 16 ravintolaa ja jos haluaa hyvää ja suht nopeeta ruokaa ja kesällä suurella aurinkoisella terassilla, niin myös Basiilik on kokeilemisen arvoinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti