tiistai 19. toukokuuta 2015

Leftover pasta

Viikonlopulta jäi erinäisiä ruokia ja tarpeita yli ja päätin sitten, että kokkailen niistä jotain ettei mee hukkaan. Me kumpikin vihataan heittää ruokaa pois ja mikä onkaan parempi tapa käyttää ylimääräiset ruuat, kun pasta! Kaapista meiltä löytyy aina pekonia (ylläri :P) ja kaikki missä on pekonia niin menee varmasti kaupaks. Sieltä löytyi myös kipollinen mausteisia kananuijia, jotka oli jäänyt ylimääräiseks. Lisäksi jääkaapin ulkopuolelta löytyi kypsä avokado, joka ei olis selvinnyt enää montaa päivää, sekä lime ja kasa yrttejä. Näihin, kun yhdisti tuon cocos&lime ruokakerman, sipulia, valkosipulia sekä chiliä, niin tuli nami nami kastike :) Sitten pitkästä aikaa täysjyväspagettia kylkeen ja mega ateria on valmis!

Eli siis tarpeet vielä tässä listana:

-kananuijia (mulla oli n. 6kpl) tän voi tietysti korvata ihan normi tuoreella kanalla
-paketti pekonia
-kypsä avokado
-2 sipulia (melko pieniä tai 1 iso)
-tuore punainen chili
-2 valkosipulin kynttä
-Cocos&lime ruokakerma
-1 lime
-tuoreita yrttejä: basilikaa, persiljaa, korianteria

-täysjyväspagettia
-päälle parmesania

Mausteeksi laitoin vain suolaa ja ihan ripauksen cayenne pippuria. Toki voi maustaa ei tavoin, mutta kauheesti en viitsinyt laittaa, kun noissa kanoissa oli valmiiksi jo mausteet.Ensin pannulle pekonit ja spagetin vesi kiehumaan samaan aikaan. Sitten lisäilin joukkoon sipuli/chili/valkosipuli silpun ja hetken päästä kanat. Tässä toki kannattaa ensin ruskistaa kanat, jos tätä meinaa tehdä ihan tuoreesta kanasta :) Sitten juokkoon avokado sekä yrtit ja lime puristettuna. Hetken päästä viimeiseksi joukkon ruokakerma ja hetken kastiketta voi haudutella pastaa odotellessa.


Kun kastike on valmis ja pasta valmistuu, niin pastan voi nostella kastikkeen joukkoon ja tää on parasta, kun sen tarjoilee heti! Päälle parmesania tai muuta juustoraastetta oman maun mukaan sekä pikkusen tuoreita yrttejä ja eikun herkuttelemaan ;) Toi parmesan sopis siis mun mielestä tähän täydellisesti, mutta meillä oli kaapissa vaan mozzarellaraastetta ja kysessä on leftover pasta, niin meillä oli sitä käytössä ja meni sekin tuohon oikein hyvin :)Sellasen herkun kehitin ylimääräisistä ruokatarpeista tällä kertaa! Nyt on vatsa täynnä hyvää ruokaa ja hyvä mieli, ettei ruokia tarvinnut heittää pois eikä ne kerennyt menemään huonoksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti