sunnuntai 23. elokuuta 2015

The vaunut

Eli siis aika esitellä meidän tulevan pikku prinssin kärryt! Näähän on siis tulleet jo useampi viikko sitten, mutta ei oo ollut oikein mahdollisuutta kuvata näitä ihanuuksia, joten myös aiheesta kirjoittaminen on jäänyt. Olohuoneessa otetut kuvat vaunuista ei ehkä olis ollut niitä parhaimpia, joten odotin hetkeä, että meillä on aikaa testata kaikkia härpäkkeitä autoon. Testattiin siis miten nuo vaunut mahtuu konttiin sekä kiinnitettiin meidän turvakaukalo, jotta nähdään, että se varmasti mahtuu ja istuu hyvin paikoilleen! Jos ei tulis sitten paniikkia, kun se tilanne pukkaa päälle, että pikkukaveri pitäis saada tuotua sairaalasta kotiin ;)


Ensin vähän vaunuista. Eli siis, kuten oon jo maininnut, niin vaunujen mallin, merkin, värin ja ominaisuuksien päättääminen oli meille ihan tuskaa :D Tai no sanotaanko, että tahtojen taisto. Toi kuosi tais olla se vaikein, että löytyi kumpaakin miellyttävä ja toinen vaikea päätös oli renkaat. Lopulta päästiin yhteisymmärrykseen ja mä sain tahtoni läpi merkin ja mallin suhteen ja Tuomas värin suhteen. Itse olisin siis valinnut valkoiset vaunut :P Merkiksi valikoitui Hartan ja oon jo nyt iloinen päätöksestä! Halusin mahdollisimman kestävät ja ajattomat vaunut, jotka menee sitten myös tuleville pikkuisille. Meille esiteltiin erinäisisssä vauvaliikkeissä eri valmistajien vaunuja ja näihin rakastuin eniten! Jo se ajatus, että vaunut on todella tehty Euroopassa (Saksassa) sai mut innostumaan! Kaikki muut oli melkein järjestäen Ruotsalaisia, mutta tehty Kiinassa tai Saksalaisia, mutta tehty Intiassa jne. Näissä siis houkutti tuo eurooppalaisuus. Myös kunnon vaunuihin on sitten helpompi etsiä varaosia, jos tarvis. Meille valikoitui Hartan malli Xperia ja tykkään kovasti tosta rungosta! Yksi ehdoton kriteeri oli, että työntöaisan korkeutta saa säädettyä, koska meillä on se 30cm pituuseroa, niin joko olis toisella hartiat kipeet taio toisella selkä, jos olis kiinteä ratkaisu :D Myös vaunukopan saa laitoja myöden littanaksi ja kasaan eli näin ollen sekin menee pieneen tilaan. Kyseessä on siis yhdistelmävaunut eli myös tuo ratasosa on mukana. Siinä on myös kivoja yksityiskohtia ja varmasti tulee olemaan hyvä käytössä. Ainoa miinus, jonka tiedostin jo ostovaiheessa on tuo sadesuoja. Googlettelin siis aika paljonkin kokemuksia kyseisistä vaunuista ja tuota oli haukuttu, mutta itse vaunuja kehuttu. No enpä ole testannut, mutta jo paketissa se näyttää epäkäytännölliseltä. Onneksi se on vain pieni osa kokonaisuutta ja sen pystyy paikkaamaan helposti uudella ;)

Itse halusin vaunuihin myös nuo kääntyvät etupyörät. Kaupungissa ja pienessä eteisessä, bussissa jne. ne varmasti tulee olemaan käytännölliset! Jos asuttaisiin maalla, niin kiinteät isot pyörät olis tietysti ollut parempi vaihtoehto, mutta kaupungissa koen, että nää oli hyvä päätös. Vaunuihin saa myös hommattua toisen etuakselin, jossa on nuo isot pyörät eli siis sekin mahdollisuus löytyy! Ne varmaan pitää hankkia jossain vaiheessa, mutta kokeillaan ensin noilla. Näissä oli kuitenkin tuo pyöränkaaren ja pyörän väli korkein kaikista malleista/merkeistä ja ainakin meille hehkutettiin, että pitäisi pyöriä hyvin vaikka jäisi lunta renkaisiin, joten senhän näkee nyt talvella miten käy ;) Sitten jos kiukku iskee ettei niillä pääse loskassa eteenpäin niin eikun tuota vaihtoakselia tilaamaan!Mun unelmavaunujen valkoinen nahka jäi siis taka-alalle ja meille valikoitui kompromissina ihana harmaa pallokuosi! Tuomaksen ehdoton ei oli siis tuo valkoinen ja mun ehdoton ei oli musta tai kirkkaat ”vain jommalle kummalle sukupuolelle käyvät” värit. Harmaita kuoseja Hartanilla oli useita, joista valita ja oon kyllä iloinen meidän valinnasta! Noi on mun mielestä kauniit ja ajattomat sekä sopii kummallekkin oikein hyvin. Siinä vaiheessa, kun vaunuja alettiin miettiä ja ahdistella, että miten paljon ne todellisuudessa maksaa, niin meni vaunubudjetti ihan uusiksi :D Kaiken muun olin valmis ottamaan käytettyny ja oonkin super kiitollinen ihanille sukulaisille, joilta oon esim. vaatteita, petivaatteita ja leluja pikkuselle saanut, mutta vaunut halusin uudet. Ehkä jo siksi, että haluan niiden kestävän tosiaan myös tulevilla lapsilla ja mun mielestä yhtien hyvien vaunujen ostaminen on, kuin rahaa laittaisi pankkiin, jos ne sitten todella kestävät vuosien käyttöä :) Joka toinen kenelle vinguin vaunujen hinnoista ehdotti, että ootko kattonu ulkomailta samoja vaunuja ja niiden hintoja. No se vinkki säästi meidän kassasta reilut parisataa euroa, eli kiitos! :) Tilattiin siis vaunumme suoraan Saksasta, säästettiin rahaa ja kaikki toimi kuten pitikin! Toimitusajaksi saatiin 6-9viikkoa ja vaunut tulivat seitsemässä viikossa kotiovelle. Myös asiakaspalvelu toimi hyvin ja sain aina samantien vastauksen kysymyksiini. En siis voi kuin suositella muillekkin!


Vaunuihin olin jo etukäteen hommannut BabyStylestä ihanan vaunuverhon! Tässä asiassa hieman keulin, koska rakastuin tuohon verhoon jo ennen, kuin oltiin puhuttu vaunuista :D Se on siis ostettu ajatuksena niihin valkoisiin vaunuihin, mutta mätsää noihinkin oikein vallan mainiosti ;)


Hoitolaukkuna vaunuissa on tällä hetkellä Vauva lehden tilaajalahjana saatu Finlaysonin hoitolaukku. Joku siinä on mikä mun silmään ei vaan millään sovi tuohon yhdistelmään vaikka kuinka sitä tuijottelisin :D Käytännöllisiä taskuja tosin sisältää jne, että ehkä mä selviän sen kanssa…ainakin hetken :P Kovin suurta summaa, kun ei viitsisi enää moiseen laittaa näiden muiden ”pienten” kulujen lisäksi. Voihan se olla, että sitten joka päiväisessä käytössä silmäkin tottuu tuohon.


Turvakaukalo ja isofix-telakka meille löytyi Motonetistä. Tähän mulla ei ollu mitään ”valkoinen nahka ja timantteja” päähänpinttymää :D Tällä ostoksella oli siis kolme kriteeriä; isofix-kiinnitys, 5-pistevyöt ja mahdollisimman edullinen ilman, että turvallisuus kärsii. Telakasta ja kaukalosta, kun bongattiin alkukesän lomaviikoilla hyvä pakettitarjous, niin päädyttiin se hommaamaan :) Meille tuli siis Sparcon F300i turvakaukalo ja isofix-telakka. Tää haluttiin myös uutena ihan turvallisuussyistä ja jos seuraava pikkukaveri siunaantuu tuon viiden ”parasta ennen” käyttövuoden sisällä, niin menee sitten seuraavankin käytössä. Tästä, kun jätkä kasvaa ulos, niin seuraavan istuimen hankinta saattaakin olla vaikeempi tehtävä. Odotan innolla niitä yhteisiä shoppailuhetkiä lastentarvike liikkeissä tuon miehen kanssa :D Nyt olis siis testattu, että meidän autoon mahtuu kaikki tarvittavat! Pidempi reissu niin, että tuonne pitäisi myös koira saada voi olla hankalaa, mutta onneks Nemo lomaileekin kodin lisäksi lähinnä Pälkäneellä, joten matka on lyhyt ja helposti heittää useamman keikan, jos niikseen tulee :)

Ei, emme koittaneet pakata autoa näin :D Kuva tuli vain napsastua testailun välissä :)

Siinä siis meidän pikku prinssin kärryt! En malta odottaa, että saadaan itse rakkauspakkaus sinne sisälle ja päästään vaunulenkeille! Jaiks, kohtahan se aika jo koittaa <3


2 kommenttia:

 1. Tyylikkäät vaunut onkin , ajattomat ja väri on hyvä, ei näy heti pikku kurat, joita olisit valkoisessa hetken päästä manannut;) nyt vain vielä se pikkuprinssi kun saadaan kyytiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Väri on tossakin mielessä hyvä.. ja varmasti olisin kirkunut, että kuka hemmetti halus valkoset vaunut, kun ne on ihan liassa ekan takakonttiin pakkauksen jälkeen :D

   Juu enää ei oo kauan! Alkaa jännittää päivä päivältä enemmän ;P

   Poista