tiistai 1. syyskuuta 2015

DIY time: katos pinnasänkyyn/lastenhuoneeseen

Silloin kun raskaudesta saatiin tietää ja se alku”järkytys” meni ohi, niin aloin suunnittelemaan melkein samantien nurkkausta vauvalle. Ensin se tuska, että eihän tänne yhtään mitään mahdu, mutta sitten onneks rauhotuin, mietin järjellä ja hienosti mahtuu :) Ehkä ensimmäinen asia, jonka päätin haluta oli katos/verhot pinnasängyn päälle. Se oli taas sarjassamme näitä päähänpinttymiä, joista en anna periks :D Ensimmäinen ajatus oli laittaa kattoon ihan kiskot ja ohuet läpikuultavat vaaleat verhot, jotka saa sitten näppärästi myös sivuun ja kiskojen ansiosta kunnolla pois edestä tarvittaessa. No aikaa kului ja ajatukset laukkasivat tän toteutuksen kanssa. Oli jos mitäkin ideoita ja suurimpaan osaan toi mies ei syttyny…jännä :D Onneks tosiaan Tuomaksella on järki päässä näiden asioiden suhteen ja sanoo ihan suoraan mielipiteensä…meillä saattais muuten olla melkoisia viritelmiä täällä :D


Alkuperäinen idea! kuvat: Pinterest

Lopulta tosiaan myönsin minäkin, että onhan se vähän turhaa porata jotain verhokiskoja kattoon makkarin nurkkaan, kun tässä ei edes oo tarkotus kovin kauaa asua. Aloin etsimään vaihtoehtoja ja ne suoraan pinnariin kiinnitettävät pikkuset verhoviritykset ei vaan oo mun mielestä mistään kotosin. Ihan turhia ja ei aja sitä tarkotusta, mikä tällä on. No sitten ne hyttysverkko hässäkät…ei kiitos! Surffailin aikani kuluks nettikauppoja ja ihan muita juttuja ja bongasin tuon Elloksen verhon… se jotenkin samantien iski muhun! Kaikin muun tavoin paitsi hinnan suhteen :D Säästökuuri ja ton hintanen verhohässäkkä…ei hyvä yhdistelmä! Ideaa ja tuota tyyliä aloin sitten ettimään myös Pinterestin ihmeellisestä maailmasta ja tosiaan toihan on monikäyttönen! Menee siis alkuun tossa pinnarin ”katoksena” ja sitten, kun pikkukaverilla on oma huone, niin sen voi ripustaa huoneen nurkkaan teltaksi, jossa on kiva leikkiä :) 

Kuvat: ellos.fi

Kuvat: Pinterest

Hetken pohdin ja mietin asiaa ja sitten välähti! Mullahan on siis viisi tuollaista valkosta verhoa aivan turhaan! Rakensin joskus siis itselleni sängyn ympärille sellaisen kehikon, jossa oli yksi verho päädyssä ja kaksi kummallakin sivulla. Niille verhoille ei oo ollu käyttöä ja meinasinkin jo viime kirpparikuormaan ne laittaa…Onneks en laittanu! Niistähän mä saisin tehtyä tollasen! Tai ainakin voisin kokeilla :P Mistäs toi kehikko sitten? Muistelin rautakauppa ajoiltani, että metritavarana sais jonkinlaista vaaleeta tukevaa, mutta taipusaa putkea. Sain tän ahaa elämyksen siis eräänä sunnuntai iltana n. kello 17.15 ja arvatkaa joutuko Tuomas lähtee mun kanssa renkaat ulvoen rautakauppaan? :D Ainoo auki oleva oli siis Nekalan K-Rauta ja sinne juostiin sitten ehkä 10minsaa ennen sulkemista. Ja pakko sanoa, että niin mun, kuin Tuomaksen ihmetykseksi myyjä ei edes nauranut mulle! Aloin selittämään mun ideaa ja näytin noi mun inspiraatiokuvat sille (nuorehko mieshenkilö) ja toinen vaan hyvin ammattitaitosesti ja naama peruslukemille esitteli mulle ihan just tasan sen putken mitä näin päässäni alunperin! Eli siis metritavarana jotain käyttövesiputkea (?) Oli vielä sopivasti rullan loppu, josta sain mukavan alennuksen ilman pyytämistä :) Harvoin tulee kyseisessä puljussa käytyä ja yleensä moiset tarpeet haen aina ensisijaisesti Starkilta, mutta nyt on kyllä pakko nostaa hattua palvelulle tuolla! 10xpeukku.


No pääsisinköhän mä jossain vaiheessa ihan itse asiaan? On se hyvä tehdä DIY postaus ohjeineen, kun ensiksi pohjustaa tekemisiään niin kauan ettei kukaan jaksa edes lukea :D No siis hommahan on hyvin hyvin simppeli! Koitin kuvailla vaiheita, mutta pelkän valkosen kuvaaminen osottautu niin hankalaks, ettei noista kuvista saa oikein mitään selvää. Muutamia laitan tähän silti, jotta idea tekovaiheesta tulisi edes jotenkin :) Tää on siis oikein kierrätysversio, koska noi verhot on vanhat ja oli jo pois menossa, putki on ainoo uusi ostettu juttu ja putken kiinnitys hoituu koirankakkapussirullan sisustalla sekä teipillä :D Kattoon kiinnitys ja rypytys taas tapahtuu vanhalla jämäpala kaitanauhalla. Se osoittautu kestäväks, mutta ompeluun liian kapee/ei oo käyttöä, joten se meni passelisti tähän!Ompelin siis neljä verhoa pitkistä sivuista yhteen ja tietysti en renkaaksi asti, vaan yksi sivu auki. Näissä verhoissa oli tuplakujat verhotangolle, joten jätin ne ompelematta, jotta saan sitten kivasti hoidettua tuon putken sinne ja yläosaan hieman rypytystä. 


Viidennen verhon leikkasin pituussuunnassa puolesta välistä ja ompelin lyhyistä sivuista toisiinsa kiinni kummastakin päästä, jotta sain ns. renkaan tehtyä tästä. Aikamoinen prosessi oli sitten saada se neljän verhon yhdistelmä ton rinkulan sisälle ja laitettua nuppineulat. Käytin apuna rattaita :P Muutamasta kohtaa piti vielä tehdä taitos ja ns. rypytys, koska toi neljän verhon yhdistelmä oli tietysti leveempi, kuin toi yhdestä verhosta tehty yläosa :)Ennen tän ompelua tosin tein tuon yläosan toiseen reunaan vielä pienen pikaisen nauhakujan, josta sain sitten ompelun jälkeen pujotettua tuon kaitanauhan ja rypytettyä koko yläosan. Mulla oli tosiaan noissa verhoissa noi kaksi verhotangon kujaa ja pujotinkin siis siitä alimmasta tuon putken, jotta ylempi jäi ulkopuolelle ns. koristeeksi. Sitten vaan mittailemaan ja testailemaan sopivaa pätkää putkesta ja naps poikki….ei se ihan naps menny poikki mutta ulkoistin tän vaiheen Tuomakselle :P


Testivaihe ja putken mittaus :)

Sitten se putken kiinnitys…tätä pähkäilin kauan, mutta tuo mies hoksasi sitten noi mustat pienet muoviputket, joiden ympärille koirankakkapussit on rullattu! Sehän sopi just passelisti ton putken sisään niin, että oli aavistuksen tiukka ja pysyy paikoillaan hyvin. Lisäpidon sekä ulkonäön vuoksi ympärille vielä tuollaista valkoista jämäkkää teippiä ja vóila, it’s done! ;)Tuo Elloksen versio olisi siis maksanut 79e+postikulut tai toinen versio 129e+postikulut ja tässä mun kierrätysversiossa siis ainoo ostos oli toi muoviputki, jolle jäi hintaa n. 10e. Kaikki muut tarvikkeet oli ns. turhia ja osa joko kirpparikasaan tai roskikseen menossa. Ihan super idea siis tää katos ja mun mielestä lopputulos on oikein passeli tarkotukseensa! :) Tähän sai myös aikaa tuhraantumaan mukavasti, kun teki vähän kerrallaan. Nopeestikin kyllä saa valmiiks, koska tosiaan hyvin simppeli homma tehdä! 


Alunperin ajatus oli vielä laittaa tuohon kiinnityskohtaan jotain liimaa lisäksi, mutta haluun pitää avoimena sen mahdollisuuden, että ton saa auki ja siinä vaiheessa, kun se siirtyy sinne lastenhuoneeseen teltaksi, niin kankaat voi vielä värjätä ja tuota voi muutenkin muokata sitten haluamakseen inkkariteltaksi tai vastaavaksi :) Sekä verhojen pesu onnistuu sitten tarvittaessa näppärästi!
Sellanen Diy/kierrätys katos meidän nurkkaukseen tuli! Ite oon tyytyväinen sekä hintaan, että ulkonäköön. Kannatti tälläkin kertaa nähdä heiman vaivaa ja säästää :) Mieskin on tyytyväinen, kun yhdellä koukun porauksella kattoon selvittiin :P Nyt on siis tuo nurkkaus valmis! Hoitopöydän päälle haluan seinään vielä jätkän nimen, joko jossain taulussa tai viirissä, mutta sitä ei toki vielä voi laittaa ;) Hieman tyhjältä kohta näyttää siis vielä, mutta siihen tulossa muutos jossain vaiheessa. Muuten siis tuollaisella nurkkauksella mennään! 4 kommenttia:

 1. Nätti tuli, kyllä vauvan kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä luulis juu unen maittavan tuolla "pesässä" :)

   Poista
 2. Miten teillä on jo noin valmista??? Täällä on kaikki niin kesken vielä vaikka tavarat onkin jo hommattuna.. ;( Tosi upee tuo verhoidea! Vau o_0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No tässä, kun on ollut sairaslomalla jo pitkään, eikä mitään tekemistä päivisin niin voinnin mukaan pikkuhiljaa laittanut... Enpä usko, että muuten olisi, jos saisi muutakin tehdä :D

   Poista