keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Sairaalakassit

Kyllä, luitte oikein! Monikossa siis :P Pohdin pitkään, että miten tän asian hoidan ja päätin, että pakkaan itelleni kassin ja sitten jätkälle erillisen. Tokihan jätkän vaatteet olisi hyvin voinut tuoda vaan turvakaukalossa, mutta halusin hieman extraa mukaan, joten tää oli mun ratkasu. Teen kummallekkin omat kassit sekä omat lisäpinot. Haaveena olisi siis päästä synnytyksen jälkeen Norlandia Care potilashotelliin. Tää siis hieman muuttaa pakkaustarvetta, jos kaikki synnytyksessä menee hyvin ja tuonne pääsemme :) Hotellissahan siis käytetään sekä vauvalla, että äidillä omia vaatteita. En kuitenkaan halunnut pakata jo lähtökohtasesti kamalaa määrää tavaraa mukaan, jos sinne ei syystä tai toisesta päästä, joten siksi siis perusjutut valmiiksi ja sitten ne pinot, jotka Tuomaksen on helppo napata meille mukaan, jos tuonne pääsemme. En ihan nähnyt toimivana sitä ratkasua, että ”Kultsi tuotko meille kummallekin lisää vaatetta ja muita juttuja”… sieltä olis saattanut tulla ihan mitä vaan :PNoh, alotetaan helpommasta eli jätkän kassista. Nyt, kun kasseja on kaksi niin koin helpommaksi tän mun ikivanhan Longchampin, koska sen saa sitten helposti pieneen tilaan ja oman kassin sisälle :) 

Pakkasin mukaan siis kahdet kotiintulovaatteet. Joka puolella kehoitettiin pakkaamaan kahta kokoa: 50 ja 56…no minä pakkasin vaan 56 kokoa :P Jos poikaa on jo epäilty suurikokoiseksi, niin tuskin ihan kamalasti hukkuu noihin vaatteisiin. Ja eipä se haittaa, vaikka ne hieman suuret onkin :)  Hyvin vähän on tullut ostettua ihan uusia vaatteita ja nää kotiintulovaatteet halusin saada päättää ihan täysin ja ostaa itse, joten siksikään en kokenut tarvitsevani montaa eri koko vaihtoehtoa. Pääasiassa siis tuo beigen sävyinen setti, sekä valkoinen nallehaalari on se asu, jossa haluan tuoda pojan kotiin :) Harmaa setti on sitten varalla, jos tulee sotkua. Ostin settiin myös ihanat sukat ja töppöset sekä lapaset, mutta olis tietty voinut etukäteen tarkistaa noi vaatteet…potkareissa ei tarvii sukkia ja haalarissa on myös sekä sormille, että varpaille jo omat lokeronsa. Näillä siis mennään :)Kauniin ryppyiset nää jo, kun oon "hetki" sitten silittänyt ne valmiiksi ja olleet tuolla kassissa valmiina :D

Vaatteiden lisäksi pakkasin mukaan muutaman mahdollisesti turhan jutun. Kuolarättejä mulla on mukana muutamia ihan jo Nemonkin kannalta. Ajatuksena on, että Tuomas toisi Nemolle joka päivä rätin tai vaatteita haisteltavaksi. Nythän niissä on valmiiksi oman kodin tuoksut ja siihen sitten sekoittuu vauvan omat tuoksut. Saa likka hieman totutella uusiin tuoksuihin etukäteen :)


Näiden lisäksi Otin mukaan yhden oman pienen pehmolelun, muutaman vaipan (osassa ohjeita lukee, että pitäisi olla kotiinlähtövaippa ja osassa, että senkin saa sairaalasta…) sekä paketin ensitutteja ja oman huovan. Näistä asioistahan siis yksikään ei ole tarpeellinen/pakollinen, mutta varalta haluan omat mukaan, jos sellainen tilanne tulisikin, että olisivat tarpeellisia :)


Tälläsillä kamoilla siis pikku jätkä saa pärjäillä sairaalasta kotiin :) Jos tuonne hotelliin päästään, niin sitten on tosiaan erillinen pino 50 ja 56 koon yökkäreitä ja perusvaatteita sekä muutama lisä kuolarätti, jotka Tuomas saa tuoda tullessaan meille.Mites sitten se oma kassi? Täähän oli nyt tietysti paljon vaikeempi…mitäs mä muka tarviin? :D Itteni ja puhelimen ja laturin? Juuh… lueskelin tähänkin miljoonia listoja ja keskustelupalstojen juttuja. Mitkä on turhakkeita ja mitkä tarpeellisia tavaroita pakata? Mitä kaikkea sairaalasta saa käyttöön ja mitä pitäisi itse huomata ottaa mukaan? No kassi oli se helpoin päätös :P Eli siis Neverfullista tuli mun sairaalakassi nyt, kun se ei ole joka päiväisessä käsilaukku käytössä. 


No sitten hommasin tuollaisen kahden setin hennesin imetysliivejä. Halusin ostaa ihan liivimallisia, ns. ”kunnon” rintsikoita, mutta en uskaltanut vielä. Taidan odottaa, että synnytys ohi ja sitten vasta testailemaan, että se oikea koko on :) Noi on tollasia pehmeitä ja varmasti mukavia päällä, vaikka olo olisi mikä synnytyksen jäljiltä. Sitten oon hommannut muutamat pehmeät ja mukavat alushousut (juu oon lukenut niistä sairaalan verkkoalushousuista, mutta nämä lähinnä kotiintuloa jne. ajatellen) ja minnekkään en suostu poistumaan ilman villasukkia :P


Sitten ne omat hygienia tarvikkeet. Nappaan siis tuonne laukkuun ton mun pussukan missä muutenkin valmiiksi aina reissuja varten kaikkea mahdollista minikoossa. Tuolta siis löytyy pinnit ja ponnarit, pesuaineet ja hiusöljyt jne. Ainoa mitä sinne hommasin, niin edellisen Dermosil tilauksen yhteydessä korvasin vanhat pikkushampoiden ja muiden jämät uusilla minipulloilla :) Tänne siis sitten heitän vaan viime tingassa hammasharjan ja menoks!Niiden lisäksi pakkasin mukaan äitiyspakkauksessa tulleen sidepaketin sekä liivinsuojuksia. Liivinsuojuoksia mulla on ne äitiyspakkauksen sekä sitten muutamat parit kertakäyttöisiä. Näidenkään tarpeellisuudesta en oo varma. Luulisin, että sairaalasta saa, mutta onpahan varuilta :)


Vähän on ristiriitainen olo siitä, että kuinka paljon tarviin tekemistä mukaan. Meneekö mun kaikki aika vaan tuijotellessa vauvaa tai koittaessa nukkua? Vai tarviinko mä muka jotain viihdykettä itelleni mukaan? No päädyin lopulta, että nappaan tuon Jutan voimakirjan luettavaksi. Olis mulla ihan sellasia fiktio kirjojakin joita alunperin ajattelin, mutta uppoon niin helposti niiden maailmaan, että tollanen kevyempi ja todellisempi lukeminen vois olla parempi vaihtoehto tälläiseen hetkeen :) Kirjan lisäksi tietysti puhelimeen laturi ja kuulokkeet. Haluun myös mahdollisuuden saada kirjoittaa fiiliksiä ylös heti, kun jaksan, joten myös muistikirja pääsi mun laukkuun varmuudeksi. Läppäriä en sentään viitti roudata tähän tarkoitukseen vaikka sekin kieltämättä kävi mielessä :PNo mitäs sitten? Jaa niin! Kai mullakin pitäis jonkinlaiset kotiintulovaatteet olla pakattuna mukaan :D Sehän onkin sitten…oon pohtinut tätä paljon ja koittanut keksiä jotain siistiä, mutta mukavaa päälle pantavaa. Tää on vielä pohdinta asteella ja veikkaan, että kiireessä tuun nappaamaan vaan jotain kaapista tuohon laukun päälle. Sitä, kun ei vielä edes tiedä, että kuinka kylmä siinä vaiheessa on! Ensimmäinen ajatus olis nää mamma legginssit ja jokin pitkä, pehmeä ja lämmin villapaita. Tai sitten jotkut vieläkin löysemmät ja mukavammat housut… puuh! Vaikeeta vaikeeta :D No näiden osalta se ulkonäkö ei oo nyt se tärkein, vaan mukavuus ja lämpö :) Tällä hetkellä voitolla ovat mustat mamma leggarit sekä ihana Love Pinkin pitkä ja lämmin huppari.


Tässä vaiheessa moni varmaan ajattelee, että eikö se meinaa neuvolakorttia ottaa mukaan ollenkaan. Huomasin, että meinasin jättää sen vahingossa ihan mainitsematta :D Mulla kulkee kuitenkin aina käsilaukku matkassa, minne tahansa meenkin ja siellä on aina neuvolakortti enkä sitä ota pois, kun itse neuvolassa hetkellisesti. Se on siis automaattisesti mukana :) Itse käsilaukun varmasti nappaan sitten lähdön hetkellä mukaan ja sieltä pitää muistaa autossa napata tuonne sairaalakassiin siis se neuvolakortti, huulirasva, hiusharja sekä pikkusen käteistä. Muuten on tarkoitus jättää käsilaukku pois. Enhän mä sillä mitään tuolla tee! :) Jos tulee kiire lähtö niin autossa nappaan noi tavarat ja Tuomas saa tuoda käsilaukun takaisin kotiin tai sitten rauhallisessa lähdössä otan ne jo tuossa eteisessä laukusta, niin sitä ei tarvitse sitten enää pohtia.Hyvin monessa listauksessa lukee, että herkkuja mukaan. No mulla on nää mieliteot vaihtunu päivän, viikon tai kuukauden välein, joten tän kanssa teen niin, että pyydän tuota mun miestä tuomaan sitten sen hetken herkkua jos koen tarpeelliseksi :) Pillimehuversioita omenamehusta taidan kyllä pakata muutaman tuonne, mutta muuten odottelen, että mitä juuri sillä hetkellä tekee mieli ;) Jos päästään jätkän kanssa hotelliin, niin sitten taidan pyytää myös tuon järkkärin tuomaan, jos olo antaa periksi kuvailun.Tein vielä kassin päälle listan, että mitä sinne on tarkoitus viime tingassa heittää, niin ei tarvii sitten alkaa miettiä, että mitähän mulla oli jo mukana ja mitä piti vielä lisätä. Lista siis ei ole noin lyhyt vaan lisäilen siihen juttuja aina sitä mukaa, kun tulee mieleen :P Näiden kuvattujen ja listattujen juttujen lisäksi Tays pyytää, että kaikki toisivat omat, helposti puhdistettavat tossut mukana. Eli siis sen verran pitäis vielä päästä kaupoille, että saadaan kummallekkin hommattua jotkin crocs tyyppiset muovitossut :D Tossujen lisäksi otetaan varmuudeksi mun kassiin vaihtopaita ja sukat tuolle miehelle.
Sellasia oon pakannut/pohtinut ottavani mukaan sairaalaan. Onko täällä kauheesti turhaa tai puuttuuko jotain oleellista? :) Jos pääsee rauhaksiin lähtemään tai tietää etukäteen, että esim. huomenna mennään, niin pitää sitten vielä lähempänä käydä noi ajatuksen kanssa uudestaan läpi!

2 kommenttia:

  1. Liivin suojiin en itse ainakaan sairaalan puolesta törmännyt. Tosin itselle tarve tuli vasta kotona. Ja tutit kannattaa huomata keittää jo kotona, jos paketin ohjeita haluaa noudattaa... etkä ole sitä jo tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Pitääkin sitten ihan varmuudeksi napata vielä muutamat suojat tuonne pussukkaan lisäksi, jos sattuu olemaan tarvetta :) Noissa tuteissa oli ohje, että onnistuu myös tuossa säilytysrasiassa mikrossa, mutta tiedä sitten kuinka hyvin sellainen toimii :D

      Poista