sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Mammalandian yhteistyöpostaus: Lasten vaatteet

Tää aihe onkin mielenkiintoinen. Tai no sanotaanko, että mulle moni asia tuli yllätyksenä. Aloitetaan vaikka siitä, että kuinka hitosti lasten vaatteet maksaa! Siis millä järjellä? Jopa kalliimpia, kuin aikuisille ja paljon kalliimpia, kun edes itselle raaskii ostaa :D Tässä on selkeesti se markkinarako! Pakkohan ne uudet ja sopivat toppavaatteet ja yöpuvut ja muut on ostaa, eipä niistä voi tinkiä. Huomasin jo raskausaikana, miten lapsen saamisella ja vauvoilla rahastetaan ja se vaan jatkuu ja jatkuu.Kaupoissa on ties minkälaisia vauvan vaatteita ja näin ensimmäisen lapsen saajana on aivan mahdoton tietää, että mitkä vaatteet on oikeesti käytännöllisiä. Nyt tän reilun kuukauden testauksella oon huomannut muutamia juttuja, jotka olis ollu kiva tietää etukäteen. Näähän on taas aivan täysin mielipide asioita ja kaikki tykkää eri jutuista :) Mun mielestä ton ikäselle ja kokoselle (50-56cm) noi ”sukattomat” housut on aivan turhia! varsinkin tälläselle talvivauvalle. Siinä, kun saat ne ”normi” housut jalkaan ja siihen päälle sukat ja käännät selkäs ni sukat on jo pois jalasta :D Eli siis aivan ehdottomasti noi potkuhousut on se juttu! Keväämmällä ne normit ehkä menee paremmin, kun ei tarvii pelätä, että tulee kylmä :)

Samoin noi bodyt, jotka on tollasia kietasu mallisia. Okei joo siis sairaalassahan on vaan sellasia ja siellä ”oppi” vaihtamaan pikkumiehen vaatteet niin, että body on kietasu mallinen. No kotona ajattelin ensin, että hitto kun niitä ei oo tarpeeks pientä, kun olis helppo. Nyt kun on hetki mennyt eteenpäin niin veikkaan, että noi kietasu bodyt jää meillä aikalailla käyttämättä :D Miljoona kertaa helpompi, kun on tollanen normi! Pysyy paikallaan paremmin ja tolle meijän miehelle ainakin noi kaikki on vielä niin isoja, että tosta kietasu mallisesta tulee olkapää ulos tai vastaavaa kun möngertää. Ei siis mun juttu! Huomasin myös ekan kahen viikon aikana, että iskältä meni hermo aivan heti, kun yritti saada neppareita tai nauhoja oikeisiin kohtiin :D

Hieman ylisuuri kietaisupaita :D

Mites sitten ne merkkivaatteet vauvalle? Onko ok ostaa vauvalle Gantia, Moloa ja Espritiä jne. ja maksaa itsensä kipeeks niistä, koska ne on jonkun merkkisiä? No toki on ok, jos rahalle ei oo muuta käyttöä :D Ite oon sitä mieltä, että laatuun kannattaa panostaa. Jos ostaa itelle vaikka talvitakin, joka on vähän arvokkaampi ja laadukkaampi, niin se kannattaa, koska takki menee sitten monta talvea (T.neljäs talvi samalla takilla alkamassa). Entäs vauvoilla ja lapsilla? Se on yks hujaus ja se vaate on jo pieni. Mitäs sitten? Nettiin tai kirpparille myyntiin ja toivoo, että saa edes osan rahasta takaisin? Toki joo jos on useampi lapsi ja samat menee sitten jatkossakin, niin on ymmärrettävää. Ja toki jokainen tyylillään, mutta mulle jos uutta meinaa niin meille ei ainakaan mitään satasten lasten takkia tule, vaan noi ketjuliikkeiden vaihtoehdot yli puolet halvempana kelpaa vallan mainiosti. Jos itsellä olisi rahaa kuin roskaa, niin ajattelisinko eri tavalla tästä? Mahdollisesti, silloin ei tarvitsisi katsoa, kuin ulkonäköä eikä hintaa ja Paltsilla oliskin koko karderoobi uutta ja mageita kuoseja :P Toki, jos jotain merkkivaatteita vauvalleni ISOLLA alella saan, niin sitten eri asia ja varmasti sorrun ostamaan.
Entäs vauvan ”tyyli”? Kuuluuko vauvalla jo olla omanlainen tyyli? Juu kyllä itsekin haluan lapselleni tietynlaisen tyylin, joka sopii meille, mutta ei se mikään hengenasia oo. Jos kaupassa on vierekkäin söpö neutraaleissa väreissä oleva kitara paita ja söpöt farkut, niin kyllä ne mun ostoskoriin valikoituu ennemmin, kuin ”poikavauvan sininen” nallepaita ja trikoot. Eli siis toki jos ostan uutena vaatteita lapselleni, niin valitsen ne itseä miellyttävät sieltä hyllystä :) Mites sitten esim. toi melkoisen ajankohtainen toppahaalari? Mulla on siis se äitiyspakkauksen haalari sekä käytettynä saatuja toppahaalareita. Onko ne sitä tyyliä, mitä haluan lapselleni ja mikä mun silmää miellyttää? Ei. Ostanko mä silti uuden omaa silmää enemmän miellyttävän haalarin ja maksan siitä 200e? No en todella! Kyllä ne asiansa ajaa ja lapsen lämpimänä pitää vaikka oliskin niitä poikien sinisiä, joita tuppaa kaikki poikien vaatteet olemaan. Tai vaikka olis vaaleenpunanen haalari, niin kyllä mä silti koen, että varsinkin näissä käytetty kunniaan!


Maailman suloisin nalle <3

Enemmän, kuin mielelläni otin vastaan tutuilta käytettyjä vaatteita ja oon todella kiitollinen niistä. Juurikin yllä mainituista syistä. Tässä olis vieläkin enemmän vararikossa, jos nekin kaikki pitäisi itse uutena ostaa. Mulla oli ajatuksena kierrellä kirppareita ja etsiä kivoja vaatteita jätkälle, mutta se jäi silloin raskausaikana täysin. Onneksi ei oo ollut ees tarvetta millekkään erityisesti ja vallan hienosti ollaan pärjätty noilla saaduilla ja Pälkäneen mummin ostamilla vaatteilla.No millainen se meidän tyylinen vauvan tyyli on? Mä tykkään mielummin ostaa/hommata hieman neutraalimipia värejä. Toki juu silti poikamaisia vaatteita. Kuitenkin iso osa näistä ihan pienistä menisi kummalle vaan eli säilöön menee ainakin meillä, jos sitä joskus Paltsi sisaruksen saa :) Meillä varmaan jonkin verran varastetaan iskän tyyliä pikkuiselle; farkkuja, bändipaitoja (tai vastaavia), nahkatakki, converset jne. Sinne sitten sekaan äitin näkemys tyylikkäästä pikkumiehestä ja se on siinä! Tyylikästä ja rokahtavaa, se on se ajatus noissa omissa ostoksissa :) Tästä huolimatta en oo nirso asian suhteen vaan kaikki menee kunhan pojalla on vaatetta päällä ja lämmin eli kaikki tähän mennessä saanut ja tulevaisuudessa saatavat vaatteet tulee varmasti käyttöön! 

Vaikka tykkään neutraaleista väreistä tässä asiassa, niin toki väriäkin pitää olla! Oon itekkin ostanut turkoosin bodyn :P En vaan tykkää siitä stereotypiasta, että ihan KAIKKI poikavauvan vaatteet ja tavarat pitää olla sinisen eri sävyisiä ja tyttövauvojen vaaleenpunasia ja pinkkejä. Ja kyllä vauvan pitää olla vauva, mutta nykyään on niin ihania tyylikkäitä ja ei pelkkiä nalle kuosisia vaatteita, että kyllä niistä varmasti kaikille ne omat mieluisat löytyy :)


Meidän lemppari yökkärit: pappapuvut :D


Odotan sitä vaihetta, kun Paltsi alkaa kävelemään ja on taapero iässä, jolloin voi jo hieman eri tavalla pukea ja hommata niitä oman tyylisiä asuja pojalle :) Bongailin Pinterestistä muutamia esimerkkejä, jotka on lähellä sitä tyyliä, mitä itse haen.


kuva: Pinterest

kuva: Pinterest

kuva: Pinterest

kuva: Pinterest


Sellainen yhteistyöpostaus tällä erää. Täältä pääset taas kurkistamaan muiden Mammalandian bloggareiden kirjoituksia aiheesta :)

2 kommenttia:

  1. Me taas fanitetaan täysillä kietasubodyja ja muunlaiset jää miltei täysin käyttämättä. Vauva eikä niin ollen myöskään me vanhemmat tykätä, kun vaate pää täytyy vetää vaatteen läpi. Vauva äkisee joka kerta. Lisäksi body on huomattavasti mukavampi ottaa pois sivukautta kainalokakkojen tai muun ohi kakkauksen jälkeen kuin levittää kakka pitkin selkää vetäessä bodya yläkautta :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Juu näin se menee ristiin, että mikä sopii kenellekkin :P Meillä on onneks noissa bodyissä joko olkapäällä napit tai sitten ovat vaarinpaita-tyyppisiä, niin ei oo niin kamala taistelu saada pään yli. Ja nyt varmaan, kun ääneen sanon, niin tilanne muuttuu, mutta ainakin tähän asti ollaan säästytty kainalokakoilta ja kaikki pysyny vaipan sisällä! Ehkä sitä sitten tosiaan vaihtaa noihin kietaisumalleihin, kun sellanen sattuu ekan kerran kohille :P

      Poista