keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Mammalandian yhteistyöpostaus: Meidän joulu

Vai että joulu olis ovella tänkin vuoden osalta. Samoin myös viimeinen yhteistyöpostaus tämän vuoden osalta. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin ei olla kumpikaan oikein joulu ihmisiä oltu. Joo yks mun lempiruuista on joulukinkku, mutta siihen se taitaa muuten jäädäkin :D Nyt toki siis joulumieltä löytyy hieman enemmän ja varmasti tilanne muuttuu koko ajan tässä seuraavan muutaman vuoden sisällä, kun poika kasvaa :)


Joulua ollaan siis vietetty nyt joka toinen vuosi Pälkäneellä ja joka toinen Lammilla. Aatto siis jaettu tällä tavoin ja sitten joulupäivänä vaihdetaan päikseen ja sitten päivän tai kaksi ollaan pyritty olemaan kotona omia juttuja tehden. Viime joulu olikin Lammilla eli tänä vuonna aatto meillä menee pikkumiehen kanssa Pälkäneellä :) Siellä pääasiassa on ollut hyvä ruoka, seura ja lautapelit ja sitä odotan ainakin itse myös tältä aatolta! Sieltä sitten kotiin yöksi ja seuraavan päivän päiväreissu Lammille. Sitten pitääkin rauhottaa kotoilulle loput päivät, kun tänä vuonna on vielä lyhyt joulu, niin voidaan ottaa ilo irti iskämiehen kotona olosta :)

Haaveena meillä on ensi vuonna järjestää ensimmäistä kertaa ihan oma joulu ja pyytää muita meillekin päin syömään ja juhlimaan. Tämä siis vaatii hieman erilaiset puitteet eli monen tekijän summa, että toteutuuko vai ei. Olishan se ihanaa viettää ensimmäinen joulu omassa talossa ja saada rakkaat lähimmäiset vielä saman pöydän ääreen :) No eikun lottoa vetämään ja sormet ristiin, että toi asuntokauppa käy hyvin ens syksynä :P Haaveita pitää olla :)


Joulu jo lähtökohtaisesti on mulle yhdessäoloa. Yhdessäoloa ja ruokaa! Jouluna saa syödä ihan just niin paljon, kun vaan saa ahdettua napaan! (hyvästi kesäkunto tulevanakin vuonna… :D) Se kinkku on ehdoton. Ja kunnon kinkku eikä mikään kinkkurulla! Mä otan tän kinkku asian vakavasti ja se on tärkeintä koko pöydässä. Mun kinkun kanssa ei siis pelleillä :D Siihen paistinliemestä ihana kinkkukastike ja porkkanalaatikko. Muuta jouluruokaa mä en tartte :P No joo kaikki ihanat kraavikalat ja äitin kananmuna/mäti alkupalat ja ja ja ja… :D Noni! Oonhan mä siis joulu ihminen sittenkin! Jouluruoka ihminen :P


Lahjat. No mähän tein just ihan ton lahjapostauksen, mutta sivutaan aihetta vielä. Mä siis rakastan antaa lahjoja. Musta on ihana yllättää ihmisiä ja hommata kivoja juttuja ja paketointi on aina se kivoin, kun pääsee taiteilemaan paketteihin koristuksia :) Toki joo varmasti tulis ostettua laajemmalle porukalle lahjoja, jos tuota valuuttaa olis ylimääräsenä vähän enemmän. Edes ne muutamat lahjat mitä pystyy hommaamaan, niin on kiva miettiä ajatuksella ja tehdä paketeista sellaiset, että ne on ilo antaa. Ja toki onhan se ihana niitä lahjoja saadakin. Joko niitä omia toiveita tai täysin yllätyksenä tulevia juttuja. Tulee ihan pikkutyttö olo, kun niitä paketteja aukoo :D Pakko muuten vähän karata aiheesta! Siis meillä on äitin kanssa joku ihan uskomaton ajattelu yhteys ja aina on hankala hommata toiselle lahjaa, jota se ei arvais tai muuten tietäis etukäteen ja toi Maman mulle sairaalaan tuoma synnytyslahja: kampaajan lahjakortti, Möetiä ja kaunis kaulakoru tuli ihan puskista! Ei käyny pienessä mielessäkään, että tuollasia tulisin saamaan. Eli siis hyvin pidetty salassa Mama ;)

Mitäs muuta meidän jouluun kuuluu? Muutama paketti, ihanaa ruokaa, edestakas ajelua ja ihanassa seurassa lautapelejä? No eikös siinä oo jo ihan tarpeeks yhteen pyhään ;) Vaikka tykkään olla ihmisten ympäröimänä ja näin ollen on ihan kiva käydä joka puolella (vaikka vihaan tota autossa istumista ja matkoja… :/) niin kyllä mä odotan niitä kotipäiviäkin kovasti! Varsinkin nyt, kun sitä yhteistä aikaa mulla ja Tuomaksella ei oo. Ihanaa, että saa vaan tän oman pikku perheen kesken löhöillä yökkärissä ja herkutella ja katella leffoja ihan ilman kiirettä mihinkään ja ilman aikatauluja :)Mä kannoin korteni kekoon sen joulukuusen osalta ja hommasin muutamia kuusen koristeita kauppareissulla. Nyt odotan jännityksellä, että noinko tuo iskämies meille tosiaan sen kuusen roudaa :P Itse haaveilisin valkoisesta tekokuusesta, mutta en uskalla ees ääneen moista ehdottaa täällä meillä :D Kuusen osalta ehdoksi oon asettanut vain, että sisälle sellaista ei tuoda ennen Nimijuhlia, jotka on nyt tulevana lauantaina. Juhlien jälkeen vasta. Jotenkin vielä vaikea käsittää, että se joulu on ihan just, kun keskittyy noihin minimiehen juhliin vielä niin täysillä :) No onneks on lahjat hommattuna, niin eikai sitä tarviikaan sen kummallisempaa vielä tänä vuonna laittaa sen kuusen lisäksi :P Tälläinen joulurutiini siis meillä. Varmasti kirjoitan minimiehen ensimmäisestä joulusta lisää sitten, kun sekin on juhlittu :) Ihanaa joulun odotusta kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti