keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Meidän arki

Oliskohan aika ihan perus kuulumisille? Ne on ehkä jääneet, koska täällä menee aikalailla samalla kaavalla kaikki päivät :D No siis välillä helpompia päiviä ja jaksaa touhuta paremmin ja välillä huudetaan ja kiljutaan ja tää äiti on aivan loppu jo puoleen päivään mennessä. Ihanuutta! Onneks ne pahimmat viikot on jo ohi ja epätoivo karisee pikkuhiljaa. Ensimmäiset neljä viikkoa olin lähinnä ranteet auki, että onko tää tällästä aina. Ei onneksi :)

Äiti luuli et kaveri nukkuu kun oli hiljasta, mutta hän naureskelikin nalleille :D

Yötkin on alkaneet mennä vähän paremmin! Enää kaksi herätystä yöaikaan, kun alkuun oli tunnin tai kahden välein. Pikkumies myös nukahtaa onneksi melko helposti syötön jälkeen uudestaan; syöttö ja nukutus noin tunnissa ohi :) Toki aina ei mee näin hienosti, mutta pääasiassa kyllä! Tää äitikin alkaa olla hieman virkeempi juurikin tän takia. Illat vaan on hieman hankalia. Ennen nukahdettiin iltapesujen ja kylpyjen jälkeen kasin maissa ja herättiin syömään 22-23 välillä ja siitä sitten unta kuuppaan taas ja seuraava syönti siinä 2-4 välillä. Nyt tykätään hillua hereillä ja kitistä 19-24 väli ja uni ei maistu....tällä viikolla tää on venyny sinne 02 asti :/ Meillä ei siis sellasta yhteistä aikaa juuri oo millon vois vaikka kattoa telkkaria yhdessä ja koittaa syödä yhtäaikaa. Tai, että tää äiti kerkeis muutenkaan syödä lämmintä ruokaa lämpimänä :D Onko se sitten parempi, että illat hillutaan ja kitistään ja yöt on helpottunu? Niin puolensa kummassakin. Toisaalta on se hyvä, että nuo yöt saa edes jotenkin nukkua, ehkä ne illatkin helpottuu ajan myötä :)

Kiukku ilme :D

Näiden viikkojen aikana ollaan huomattu noiden vaatesuosikkien/inhokkien lisäksi vaipoissa eroja. Ostin siis jo raskausaikana varastoon jostain alesta Pampersin vaippoja ja voi että, kun harmittaa. Ykköskoot ostettiin vasta myöhemmin ja Liberoa. Samoin mun saama vaippakakku oli Liberon vaipoilla täytetty ja oikein harmitti, kun ne loppu! Ei oo kertaakaan Liberon vaippa falskannut meillä ja pitää hajut myös sisällään paremmin. Vielä plussana jo ne normit on paljon pehmeämpiä. Liberolaukussa oli näytekappaleita uusista pehmovaipoista ja niihin rakastuin! Ihanan pehmeitä ja pitää hyvin. Äkkiä siis noi Pampersit käyttöön ja kauppaan, että saa jäbä pehmeempää pyllylle :P

Mitäs meidän päivät sisältää? No heräillään siinä kasin pintaan aamuisin. Jos yö on venynyt, niin saatetaan ottaa vielä aamupäikkärit kymppiin :P Sitten aamupesut ja vaatteiden vaihto, jonka jälkeen meillä on leikkihetki. Leikkimatolla nostellaan päätä, revitään kaaresta roikkuvia leluja ja jutellaan neuvolasta saadulle hymynaama julisteelle. Nyt ollaan otettu lisäksi lastenlaulut ja joululaulut, joita minimies kuuntelee keinussaan ja äiti hilluu, tanssii ja koittaa laulaa mukana :D Se aina naurattaa kummasti ja välillä menee suu pyöreeks, että mitä toi tekee… Nemo yleensä tässä kohtaa siirtyy suosiolla muutaman mulkaisun saattelemana makkariin jatkamaan uniaan…en tiiä miks? :D Tähän jossain vaiheessa minimies nukahtaa tunniksi, jolloin hoidetaan sitten tiskit ja pyykit jne. ja jos aikaa jää, niin tämän kirjoittelu.


Puolen päivän ja kahen välillä koitetaan reipastua ja lähteä lenkkeilemään. Riippuen päivästä niin ollaan sellanen 45min-2h tuolla vaunuttelemassa. Välillä pidetään kotipäiviä, jos on kamala väsy tai keli on niin järkky ettei viitti lähteä taistelemaan. Sadevaatteet ja vaunujen sadesuoja löytyy kyllä, että ihan pikku sade ei meitä estä :) Jos meillä on menoa autolla pidemmäksi aikaa kaupoille tai muuten asioita hoitamaan, niin riippuen kellosta saattaa meillä vaunuttelut jäädä. Pyritään kuitenkin joka päivä päästä haukkaamaan raitista ilmaa.Tässä kohtaa alkaa lähestyä se hetki, kun iskä kotiutuu töistä. Meikäläinen yrittää epätoivosesti keretä tekemään ruuan, joka on osottautunu lähestulkoon mahdottomaks :D Eli siis pikkumies syö, koira syö ja sitten iskä viihdyttää sen, että saan ruuan tehtyä ja sitten iskä syö ja sitten onkin jo iltapesut ja huutamiset. Puolen yön aikaan alkaa se äitin oma aika…eli nukkumaan, että jaksaa taas aamulla alottaa koko rumban alusta :D Ah, ihanaa ihanaa! Eipä oo tekemisen puutetta…. eikä oikein sosiaalista elämääkään. No ehkä tässä jossain kohtaa taas ;)

Eipä meille siis tuon kummempaa. Nimiäisiä ja joulua odotellaan ja suunnitellaan. Pikkumies sai aatoksi jouluvaatteetkin :P Tää äiti odottaa lähinnä kevättä ja pikkumiehen kasvamista, jotta sais vaikka yhden vapaaillan viettää ilman yllä olevaa rupeamaa ;)


Mun ihana Mama onneks hemmottelee mua ja sainkin toivomiani astioita nimpparilahjaksi! Jeee! Nyt on läpinäkyviä ja harmaita kastehelmi laseja sekä noi ihanat Taika-sarjan mukit sekä kaadin :) Kiitos rakas Mama <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti