Kaksplus.fi

torstai 28. tammikuuta 2016

Kokkailua pitkästä aikaa!

Kerrankin mulla oli aikaa kokeilla jotain kivaa ruokaa näiden perus arkiruokien lisäksi :) Meillä oli iskämies lauantaina töissä, mutta poika päätti nukkua parvekkeella melkein tunnin päikkärit (harvinaisuus meillä!), joten mä kerkesin valmistelemaan ruuan siinä kohtaa ja illalla oli sitten helppo vaan laittaa uuni tulille :)

Meillä oli siis jauhelivartaita (ilman niitä vartaita, koska unohdin tikut kauppaan :D) sekä muutamaa kastiketta/dippiä ja bataattiranskalaisia. Olihan niitä bataattiranuja pakko kokeilla, kun kaikki niitä näyttää tällä hetkellä tekevän :P

Aloitetaan vaikka kastikkeista! Tein siis kahdenlaista kastiketta. Tää ensimmäinen on meidän perheen lemppari jugurttikastike! Tätä yleensä kanan ja couscousin kanssa, mutta tällä kertaa tälläisellä yhdistelmällä. Tää on kovin simppeli ja makua piisaa!



Ensin siis laitoin mun Smooth Chopperiin valkosipulia, punasipulia ja basilikaa. Ne ihan mahdollisimman pieneksi. Sitten kulhoon tää sekoitus, turkkilainen jugurtti sekä mausteeksi chilirouhetta, srirachaa ja hunajaa sekä ripaus suolaa. Mä laitan kaiken aina silmämääräsesti, mutta alla suunnilleen mun käyttämät määrät:


-basilikaa kourallinen (tää onki hyvä mitta :D reilusti siis!)
-1 punasipuli
-2 valkosipulin kynttä

-2dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
-n.1rkl hunajaa
-1-2tl srirachaa
-2tl chilirouhetta

ja se ripaus suolaa maun mukaan :) Muuten ei ole tarvis, mutta tuo maut hyvin esille.


Yleensä teen tän siinä kohtaa, kun aloitan ruuanlaiton ja laitan jääkaappiin maustumaan. On meinaan ihan super hyvää, kun hetken saa olla :)


Toinen ja vieläkin helpompi kastike meillä oli sriracha majoneesi. Eli Srirachaa ja majoneesia :D Maailmankaikkeuden helpoin ja parhain dippi! Ja tulee mielettömän kauniin väristä myös :) Majoneesin tässä kohtaa olis voinut tehdä itse, mutta annettakoon se anteeksi tällä kertaa.



Sitten niihin ”kepakkoihin”. Tähän mulla oli varattuna seuraavat ainekset:

-700g Nauta-sika jauhelihaa
-sipulia
-valkosipulia
-basilikaa
(-minttua)
-2kananmunaa
-2rkl korppujauhoja

mausteeksi:
-chilirouhetta, suolaa, paprikajauhetta


Nämä kaikki siis kulhoon ja sekaisin! Itse olisin tähän halunnut vielä tuoretta minttua, mutta meidän lähikaupan valikoima ei tuntenut sellaista hienoutta. Sitten vaan muotoilemaan. Mä tein tollasia vartaan muotoisia, vaikka mulla ei niitä vartaita ollutkaan. Toimii oikein hyvin myös lihapullina tai pihveinä :) Yleensä teen tän taikinan ja sitten vaan suoraan pellille ja uuniin. Tällä kertaa tosiaan Danin päikkäreiden aikaan valmistelin eli laitoin tän jääkaappiin maustumaan ja odottamaan iltaa, jolloin ne paistetaan. Uunissa tehoja mulla oli kiertoilmalla 200astetta ja annoin olla noin 20minuuttia. Paistoaika toki uunin mukaan! :)


Sitten ne kuuluisat bataattiranut! Eli siis kuorin ja leikkasin ranskalaisiksi (melkein ainakin :D) tuon yhden bataatin. Huuhdoin hyvin tärkkelyksen pinnasta ja laitoin keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Siinä saivat taas rauhassa muutaman tunnin kuivua, kunnes oli paistamisen aika. Toki nää voi kuivata ja tehdä myös heti :) Sitten pussiin bataatit, öljyä ja käytin taas vaan perusmausteita eli suolaa ja chilirouhetta, koska meillä noi dipit ja kepakot oli melko maustettuja. Näitä pidin samassa 200asteisessa uunissa ja myös noin 20minuuttia.



Tuli kuulkaas aikamoisen hyvä setti, vaikka itse sanonkin :P Bataatti ja sen makeus ei ihan ollut mun makuun, mutta hyviä oli silti. Ihanaa vaihtelua arkiruokiin ja meillä tää lauantain illallinen nautittiin kera valkoviinilasillisen. Vaikka oon punkku ihmisiä, niin tähän passas toi valkkari oikein hienosti :) Meille hyppäs tosin ostoslistalle jonkinlainen kunnon viinipullon korkki :D Sitä, kun ottaa sen lasillisen tuosta isosta pullosta, niin sitten se pullo roikkuu jääkaapin ovessa hetken ja kaadetaan pois, koska on jo pilalla. Pitää siis hommata kunnon korkki, jotta mahdollisesti säilyis seuraavaan käyttökertaan :) Itse en siis näe mitään väärää siinä, että silloin tällöin ottaa LASILLISEN ruuan kanssa illasta, vaikka vauva perheessä onkin. Valmiista ruuasta kuvat on hieman kökköjä, koska päivänvalo oli jo paennut ja meidän keittiön valo on - no hyvin surkea :D




Tässä mun tapa keksiä vähän ”luksusta” arjen keskelle; hyvää ruokaa ja lasi viiniä, kun pikku pomo on unilla ;)

4 kommenttia:

  1. Suosittelen panostamaan viinipullon tyhjiöpumppuun. Kun viinistä imee ilmat pois, se säilyy pidempään käyttökelpoisena. Alkon versiossa tulee mukana neljä korkkia, joten viinipulloja voi avata vaikka usemman laadun kerrallaan. Toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa katoin sitä Alkon tyhjiöpumppua, mutta ajattelin etten raaski hommata, jos ei toimikaan! Kiitos siis vinkistä, meni ostoslistalle heti, kun seuraavan kerran Alkoon meen :)

      Poista
  2. Sairaan hyvännäköistä safkaa! Hitsi kun itellä on niin tiukka imetysdieetti päällä 😁 bataattiranuja on pitäny iteki tehä mut en oo saanu aikaseks...saitko niistä rapsakoita? 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! 😁 Suosittelen testaa ainakin kastikkeita, kun on sellanen hetki! Super hyviä!

      No siis.. Osa oli tosi rapsakoita, mutta osa ei ihan täysin.. Olisin voinu panostaa siis enemmän siihen, että leikkaan kaikista samanlaisia 😝 Sitä siis suosittelen!

      Poista