keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Some + vauva

Tää onkin hankala aihe. Tästä on hyvin hyvin monta mielipidettä, äärilaidasta toiseen. Asia on myös pyörinyt mulla paljon mielessä, joten siks päätin nyt kirjoittaa omia ajatuksia aiheesta ylös. Jo raskausaikana pohdin paljon asiaa; Laitanko kuvia lapsestani someen? Onko ok laittaa kuvia lapsesta someen? Oonko huono äiti, jos laitan kuvia lapsestani someen? Kuinka moni mua tästäkin asiasta arvostelee tein mä kuinka vaan? Onko väärin lasta kohtaan laittaa niitä kuvia ja altistaa hänet jo tässä kohtaa arvostelulle, kun hän ei itse sitä vielä tajua? Hyvin vaikeeta.

Siinä kohtaa, kun Daniel syntyi ja jatkoin taas bloggaamista, niin keskusteltiin Tuomaksen kanssa aiheesta. Kysyin Tuomaksen mielipidettä, että voiko Danin kuvia olla blogissa. Sain vastaukseksi, että tottakai voi. No niinhän tuo lapsi onkin ollut nyt paljon esillä :) Ilman toisen vanhemman hyväksyntää en olis laittanut yhden yhtä kuvaa. Nyt, kun tuon miehenkin mielipide oli tämä, niin mikä jottei! Tän keskustelun jälkeen mietin vielä pitkään, että peitänkö Deen kasvot kuvista vai en. No miksi peittäisin? Eri asia, jos olisin jonkun tason julkkisbloggaaja, siinä kohtaa ehkä miettisin uudestaan asian. Kuitenkin blogia lukee pääasiassa tutut ihmiset :) No eihän toki sen varaan mitään voi laskea! Jotain, kun nettiin laitat niin sitä ei enää pois saa! Se täytyy pitää mielessä aina.

Omasta pullosta opetellaan syöpöttelemään :)

Missä sitten menee niiden kuvien raja? No mun henkilökohtainen raja menee siinä, että en julkaise kuvia, joissa Daniel on alasti tai vaippasiltaan. Vaikka mulla on kone täynnä ylisöpöjä kylvetyskuvia, niin en ikipäivänä voisi kuvitella niitä julkaisevani! Netissa kuitenkin pyörii kaikenmaailman porukkaa ja koskaan ei tiedä kenen näytölle oman lapsen kuva pamahtaa. No toki kyllähän nämä vaatteet päällä kuvatkin saattavat joutua vääriin käsiin ja väärään tarkoitukseen, niin surullista kuin se onkin.

Lopputuloskin on sen mukainen :D

Sosiaalinen media ja netissä elämänsä jakaminen kuvien muodossa on kaikesta huolimatta kuitenkin nykypäivää. Se on osa arkea ja luonnollista, kaikkihan niin tekee! Ainakin suurin osa. Kyllä se kieltämättä aina itellekin ensimmäisenä tulee mieleen, kun saa napattua jonkun kivan kuvan, että jaanpas tämän muidenkin kanssa :) Eikä siinä oo mitään väärää! Toki edelleen oon sitä mieltä, että tää lapsen kuvien jakaminen ja nettiin laittaminen on hyvin kakspiippunen homma. Se laittaa miettimään aikalailla, mutta en mä kadu, että Danielin kuvia julkaistiin ja tulen myös jatkossa julkaisemaan :) Siinä kohtaa, jos saan ilkeitä kommentteja lapsestani, niin saatan miettiä asiaa uudestaan jatkon kannalta, mutta ainakin tähän asti kommentit ovat olleet ihania, enkä näe syytä lopettaa kuvien julkaisua. 
Tällaisia ajatuksia mulla vaikeesta aiheesta. Mielipiteitä on äärilaidasta toiseen ja jokainen mielipide tässä asiassa on oikein. Jokainen vanhempi myös tekee ne omat päätöksensä tän asian suhteen eikä sitä mielestäni saa arvostella. Tai no saa toki, mutta tyhmäähän se on! Tässäkin asiassa jokainen vanhempi tekee sen päätöksen parhaansa mukaan ja niin, että se on keskusteltu oman perheen kanssa läpi ja jokainen seisoo päätöksen takana :)


5 kommenttia:

 1. Hyvä teksti.
  Arvostelijoita löytyy aina, ja tekee miten vaan niin aina se on jonkun mielestä väärin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja joo se on kyllä totta, että aina joku kuitenki vetäsee herneet palkoineen :D Pitää vaan tehä se oma päätös ja seisoa sen takana ja koittaa olla välittämättä! Välillä sekin on kyllä vaikeeta :P

   Poista
 2. Ja siis kyllä, erittäin vaikea aihe!

  VastaaPoista
 3. Tämä on tosiaan nykyään aihe, joka pitää jokaisen perheen erikseen linjata, että miten toimitaan. Me olemme tehneet päinvastaisen linjauksen. Ihaniahan vauvakuvat ovat ja niitä on kiva katsella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja pääasia on juuri se, että oman perheen kesken ollaan samaa mieltä asiasta ja toimitaan sen mukaisesti :)

   Poista