torstai 24. maaliskuuta 2016

Meidän lemppariruuat

Noniin! Päästään mun lempiaiheeseen eli ruokaan :P Tosin tällä kertaa Danielin ruokaan. Me ollaan nyt 1,5kk syöty kiinteitä ja ajattelin hieman valottaa aihetta meidän perheen näkökulmasta. Niinkuin täällä kerroin, niin teen Danielin ruuat itse. Se on helppoa ja myös edullisempaa, joten siksi näin! :) Kotimaan reissuille otetaan aina nuo omatekemät ruuat mukaan, mutta nyt on vielä kysymysmerkkinä, että miten tuo Kreikan reissu hoidetaan. Onneksi siihen on aikaa, niin katsotaan sitten lähempänä ajatuksia ja millainen on ylipäätään pojan ruokavalio tuolloin :)

Mehän siis aloitettiin hieman ennen sitä suositeltua 4kk ikää jo ”maistelemaan”. Öisin syötiin 1-2h välein ja mä aloin olla ihan loppu. Tein siis lopulta päätöksen antaa ns. velliä. Eli siis korvikkeen sekaan laitoin yhden teelusikallisen bataattisosetta illan viimeisellä syötällä sekä öisin. Tällä saatiin yön syöttövälit noin kolmeen tuntiin. Bataatti oli siis jo tuttu maku eli ihan suoranaiset soseet aloitettiin sillä :) AIkamoisen kipristeleviä ilmeitä sekin kyllä sai :P Eli siis keitän pienessä määrässä vettä bataatin, joka on lohkottu pieneksi ja sen jälkeen blenderillä pieneksi (keitinveden kanssa) ja vielä pieni silmäisen siivilän läpi. Nyt, kun ollaan jo enemmän syöty, niin toi blenderi on jäänyt ja käytössä on sosenuija. Osan vielä laitan silti siivilän läpi juuri tuota yötä varten. Eli pakkasessa meillä bataattia ”sattumilla” ja ilman :P Olin jo alusta lähtien päättänyt, että kaikkea ei vedetä hienoksi soseeksi, koska en halua sihtikurkkua. Nyt menee jo nuo ”sattumatkin” hienosti alas :)Bataatin kaveriksi otettiin seuraavana kasviksena parsakaali. Ja se sai yllättäen hyvän vastaanoton! Samoin porkkana. Kukkakaali taas puolestaan syljettiin oikein tyylikkäästi pois :P Sitäkin on pakkasessa jääpalojen muodossa, että jossain kohtaa maistellaan uudestaan. Perunaa toki ollaan maistettu myös, mutta koin sen tuovan vatsan väänteitä, joten ollaan menty näillä muilla kasviksilla pääasiassa. 


Samalla tavalla oon valmistanut kaikki kasvikset eli siis keitän mahdollisimman pehmeäksi, jonka jälkeen blenderi tai sauvasekoitin ja siitä sitten saman päivän ruuat jääkaappiin ja loput jääpalamuotteihin tai silikonisiin muffinssivuokiin ja pakkaseen. Muuta kuin bataattia en siis ole siivilöinyt missään kohtaa. Yleensä teen nämä ruuat aamusta yhdessä Nemon ja Danielin kanssa :P Ja illalla sitten siirrän ruuat muoteista Ikean ”minigrip” pusseihin, jotka on nimikoitu ja päivämäärätty (onkohan tää taaskaan mikään sana? :D). Sitten pakkasesta kasaan aina vanhimmasta alkaen seuraavan päivän aterian. Illalla viimeisenä siis nostan jääkaappiin kipon, jossa on muutama kuutio (tai yksi muffinssivuoka) bataattia, yksi porkkana ja yksi parsakaali. Yleensä siis tuolla sekoituksella, mutta välillä määrät vaihtelee ja makuja sekotellaan fiiliksen mukaan.Ihan ehdoton lemppari välipala on tällä hetkellä banaani-avokado. Muussaan siis yhden mahdollisimman kypsän banaanin ja yhden avokadon ihan vaan haarukalla. Eli siis tähän jää myös hieman enemmän tekstuuria. Tää menee ihan kuumille kiville :D Välillä on päiviä, että ainoo sapuska mikä menee ilman kiukuttelua. Kiukkupäivänä lappasin tätä pojan suuhun ja koitin vaivihkaa vaihtaa kasviksiin, niin huutohan siitä tuli :D Tän kanssa vaan täytyy olla varovainen ettei vatsa kovetu entisestään, mutta muuten oon ilonen, että joku tällänen varma suosikki on löytynyt :) Vatsan kannalta siis kannattaa käyttää mahdollisimman kypsää banaania. Ite syön mieluiten vielä aavistuksen vihertävää banskua eli siis meillä valitaan kahta kypsyyttä kaupasta nykyään :P


Maissinaksuja ollaan myös testattu. Ei ruokana, vaan lähinnä tekemisenä. Niiden kanssa saa aina välillä ajan kulumaan hyvin ja loput on mukava syöttää Nemo-siskolle :P

Aamuisin ja iltaisin syödään puuroa. Aikalailla siitä 4kk paikkeilta ollaan menty Semperin maissipuurolla tai Hipp:in riisipuurolla. Puuron sekaan meillä on laitettu Ella’s kitchenin mansikka-omena sosetta tai päärynää. Joskus myös tuota banaani-avokado mössöä :) Eli siis noiden ”makeiden” soseiden kohdalla oon käyttänyt noita kaupan luomu vaihtoehtoja vielä! Kesällä sitten, kun saa tuoreeltaan marjatkin niin teen itse nekin. Nyt oon hieman aristellut pakastemarjojen käyttöä ja niiden uudelleen pakastamista soseena… Toisaalta, kun välissä kuumentaa kunnolla, niin kyllähän nekin varmaan menisi?


Nyt, kun Danilla tuli 5kk täyteen, niin otettiin noiden puurojen tilalle ihan Elovenan kaurapuuro ja se menee hienosti! Vähän jännitin tuota muutosta, kun tuo Hipp mennyt niin hyvin alas, mutta onneksi turhaan :)Tällä hetkellä meillä on siis päivästä riippuen 3-5kiinteää ateriaa ja siihen päälle maidot. Aamu- ja iltapuuro, päivällä kasvis ateria ja sitten ainakin yksi välipala. Tarkoituksena olisi lisätä vielä toinen kasvis eli siis aamupala, lounas, päivällinen, välipala ja iltapala. Pikkuhiljaa siihen suuntaan :) Pari päivää sitten meille tuli viljat ajankohtaiseksi ja kohta saadaan myös lihaa kasvisten sekaan.

Alkuhan tässäkin oli vaikeeta, niinkuin selkeesti kaikessa :P Ekat 1-2viikkoa oli sellaista taistelua, että saadaan edes teelusikallinen menemään. Samoin vatsan toiminta oli työn ja tuskan takana, mutta sekin alkaa olla jo normalisoitunut. Eli siis ei kannata säikähtää, jos alkuun joutuu hieman taistelemaan! Se palkitsee kyllä! Meillä on siis yöt helpottuneet kummasti. Iltapuuro n.19.30 ja ensimmäinen ”yömaito” 23.30-24 välillä, josta nukutaan seuraavaan maitoon n.4-5 paikkeille. Siitä sitten heräillään 8-9 välillä, jolloin aamuhalailujen ja juttujen jälkeen siirrytään puurolle :) No siis näinhän tää toimi muutaman viikon ja mä olin ihan onneni kukkuloilla :D Nyt on herra keksinyt, että 6.20 on ihan kiva aika herätä höpöttämään ja naureskelemaan… No parempi sekin toki kun huuto ja itku, mutta tää äiti kerkes tottumaan edes kohtuullisiin yöuniin, niin kyllä tää taas hieman korpee. Ehkä tääkin muuttuu taas kohta :PNäin siis meillä syöpötellään :) Sotku on vielä melkoinen ja tällä hetkellä syöttötuolina toimii tuo koliikkikeinu…. juu morjens, kun sitä sais olla pesemässä joka päivä :D Odotan enemmän kun innolla, että saadaan ottaa käyttöön syöttötuoli, jota on miljoona kertaa helpompi pitää puhtaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti