Kaksplus.fi

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen marjakakku

Meidän pääsiäinen meni ihanasti! Eli siis kotona :P Pojat puuhasteli keskenään kaikenlaista, joten mulla oli pitkästä aikaa mahdollisuus leipoa. Juustokakkujen rakastajana päätin kokeilla marjaisaa juustokakkua. Yleensä teen sen perus ”New York”- juustokakun uunissa, mutta tällä kertaa päätin tehdä hyydytettävän version :)


Homma lähti siis liikkeelle pohjasta. Irtopohjavuokaan painelin kaurakeksipohjan eli siis noin 75g voita ja noin puoli pussia kaurakeksejä (n.200g). Ensin tein tän perus muovipussiin ja kaulimella tyyppisen muussausyrityksen, kunnes tajusin, että hei mullahan on Smooth Chopper! En koskaan tajuu tätä :D Eli siis sinne vaan ja muutama veto narusta ja se on siinä! Aina kaikissa ohjeissa sanotaan, että pitäisi laittaa vuoan pohjalle leivinpaperi. En oo koskaan laittanut enkä siis nytkään. En tiedä sitten, että mikä hyöty siinä olisi, kun ainakin mun vuoasta lähtee hienosti irti tuo ilmankin :) Ehkä se, että sais helpommin siirrettyä toiselle alustalle? Mä aina pidän tossa irtopohjassa, joten oon pärjännyt ilman leivinpaperia.


Pohja, kun on valmiina odottamassa, niin siirrytään täytteeseen. Alla ensin lista raaka-aineista ja määristä:

8 liivatelehteä
3rkl vettä

n.200g marjoja (mulla vadelmia ja mustikoita)
1dl sokeria + maun mukaan vaniljasokeria
1prk maitorahkaa
1dl laimentamatonta mustaherukkamehua
4dl kuohukermaa


Otin pussin mustikoita ja vadelmia sulamaan Danin päikkäreiden ajaksi (n.40min.) eli siis olivat vielä osittain jäässä. Sitten kulhoon puolet kummastakin pussista (n. 200g per pussi) ja sauvasekoittimella ”soseeksi”. Loput marjat jätin lävikköön sulamaan ja kulhon alle, jotta kaiken mehun saa talteen myöhempää vaihetta varten :) Sitten marjasoseen sekaan sokerit. Samalla voi laittaa nuo liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n.5-10min.



Tän jälkeen lisäsin tuon rahkan sekä mustaherukkamehun tuonne marjojen joukkoon ja sitten tän kulhon voi unohtaa hetkeksi.



Seuraavaksi kermavaahto. Mä laitoin mun Speedy Chefiin tuon 4dl kuohukermaa ja sitten vaan rullailin sen kuohkeaksi vaahdoksi. 


Sitten ne liivatelehdet! Eli siis tuo 3rkl vettä pieneen kattilaan ja vesi ensin kiehuvaksi, jonka jälkeen joukkoon nuo liivatelehdet (purista ensin kylmä vesi pois!) ja sekoittele kunnes sulavat. Ei vaadi paljon aikaa ja näitä ei saa keittää eli siis sulatus vain :)

Sitten se marjatäyte takaisin työn alle eli sinne lisätään ohuena nauhana tuo liivateseos. Tuon, kun on kunnolla sekaisin, niin kermavaahto perään ja täyte on valmis! Sitten vaan vuokaan keksipohjan päälle!




Mä peitin vuokani silikonialustalla ennen, kun laitoin sen jääkaappiin. Kelmukin passaa hyvin! :) Siellä annoin sitten olla rauhaksiin reippaan kolme tuntia.


Tässä kolmen tunnin kieppeillä tein kiilteen ja koristeet. Eli siis ne valutuksessa/sulamassa olleet loput marjat ”asettelin” tuohon kakun päälle koristeeksi.



Taas pikkukattila käyttöön ja sinne ensin mehut. Eli siis käytin tuon marjoista tulleen mehun sellaisenaan. Sitä tuli n. 0,5dl ja lisäsin 1,5dl laimennettua mustaherukkamehua eli yhteensä mehua 2dl ja se ensin kattilassa kiehuvaksi. Kiehuvaan mehuun lisäsin 1dl hyytelösokeria ja kiehautin seoksen kunnolla. Sitten levy kiinni ja n. 5min. sekoittelin ja jäähdyttelin kiillettä.



Viimeinen vaihe eli kiille kaadetaan varovasti kakun päälle. Itse käytin nuolijaa apuna eli kaadoin kiillettä nuolijalle ja ”liruttelin” sen kakun päälle varoen. Sitten taas kakku jääkaappiin ja seuraavat pari tuntia siellä ja toki mieluiten seuraavaan päivään. Me syötiin vähän jo ekana iltana, että päästiin maistamaan :P Mutta ehdottomasti se oli parempaa seuraavana päivänä!





Oli kyllä super hyvä kakku vaikka itse sanonkin :P Simppeli ja näyttävä kakku ja tätä ohjetta voi muokata vaikka millä tavoin! Itellä seuraavana listalla mango ja passion :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti