perjantai 8. huhtikuuta 2016

Minimies matkustaa

Meillä alkaa jo matkakuume nousta vaikka vielä ennen reissua pitäisikin keretä muuttamaan :P Koko perheelle on hommattu uudet matkalaukut (niistäkin myöhemmin lisää!) ja oon tutkinut ja lukenut kaikenlaisia vinkkejä lapsen kanssa matkustamiseen. Se yksi juttu mikä meiltä puuttui oli matkarattaat! Alunperin mun ajatus olis siis ostaa muutaman kympin rattaat torista, mutta siellä on lähiaikoina ollut vaan 400e rattaita, joista pyydetään 200-300e….ööö ei kiitos! No Pääsiäisenä bongasin Lastentarvikkeen alesta Emma BMX Litet valkoisena, hintaan 59e, täydellistä!


Mä siis alunperin jo halusin valkoiset rattaat ja taistelin niistä, mutta en niitä saanut :P Eli nyt mulla on tavallaan valkoiset rattaat. Siinä kohtaa, kun bongasin nää hyvästä alesta ja ne meni täydellisesti meijän budjettiin, niin googlettelin pikaisesti muiden mielipiteitä rattaista. Äkkiseltään mitään huonoa en huomannut, joten tilaukseen meni :) 


Yksi ehto meidän matkarattaissa oli, että selkänojan saa makuuasentoon. Daniel nukahtaa aina helpoiten rattaisiin ja jo ihan reissua ajatellen, jotta voidaan jossain käydä, niin tuo on hyvä! 


Toinen kiva juttu on iso tavaratila! Tää puuttuu meidän ”oikeista” rattaista :P No siis onhan niissä toki tavaratila, mutta melkoisen pieni. Näihin matkiksiin mahtuu onneksi hieman enemmän, koska tuolla reissussa on kuitenkin tarve ottaa jokaiselle kaupunkikäynnille ja jo altaalle hieman enemmän tavaraa mukaan :)


Näähän ei oo tarkoitettu vaan yhtä Kreikan reissua varten, vaan nykyään ne on meillä koko ajan auton takakontissa. Kuinka ihanaa! Ai että! Siis se hermojen menetys ja tuskanhiki, kun ennen lähdin tuon lapsen kanssa yksin jonnekkin. Ensin kannat lapsen kaukalossa autoon, sitten ajat auton oven eteen ja rupeet pakkaamaan kahdessa osassa jättirattaita autoon… not nice! Parhaimmassa tapauksessa niitä ei sitten kuitenkaan tarvinnut ja turhaan ne urheili mukaan. Sitten sama rumba, kun takas kotiin pääsee. Nyt siis lapsi autoon ja menoksi! Jos on tarvetta rattaille, niin ovat ne koko ajan mukana :) Pienimpään mahdolliseen tilaanhan nää ei mee, mutta sopivasti ainakin meidän konttiin.


Vaunun väri on mun mielestä kiva, mutta myös käytännöllinen. Täysin kokomusta olisi aivan liian kuuma tuonne helteeseen! Toi on siis just sopiva kaikinpuolin :) 


Lisävarusteet näihin (ja toki muihinkin rattaisiin) oli samaisessa alessa -50% eli otin meille hyttysverkon (en tajunnut kuvata..) ja tuollaisen uv-suojatun päivänvarjon! Toi varjo on kyllä ihan huippu ja tulee varmasti olemaan paljon käytössä niin Suomessa, kuin Kreikan lämmössä kesän aikana :) Tähän mä valitsin tuollaisen ihanan tähtikuosin, joka mätsää vaunuihin oikein kivasti.Eli tälläisillä me matkustetaan jatkossa! Nyt on taas yksi asia pois mielestä ja hieman helpotusta arkeen saatiin myös tätä kautta :) Toki paljon parempia matkarattaita markkinoilla on, mutta nää on meidän käyttöön enemmän, kuin hyvät ja hintansa puolesta menivät budjettiin oikein passelisti! Nyt myös olleet käytössä muutamaan otteeseen ja hienosti toimii tarkoitukseensa :) Eli siis miinuksia en osaa ainakaan tällä käytöllä vielä sanoa!

4 kommenttia:

 1. Tosi kivat rattaat ootte löytänyt. Meillä on kans aina matkikset autos, yllättävän paljon niille on tullut käyttöä. Tuota samaa muuten oon mäkin huomannu torissa,että tosi kalliita rattaita on tarjolla!??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin jo nyt ollut paljon käytössä ja varmasti myös jatkossa :)

   Joo en tiedä, että myydäänkö sitten vaan niitä tosi kalliita jo lähtökohtaisesti vai miksi näin!

   Poista
 2. Apua kuin ihanat!Valkosseet <3 Matkarattaat on ihan parhaat. Itsel ollut käytössä nyt ainakin kuukauden jo päivittäin vaikka omistan kyllä ihan kunnolliset yhdistelmätkin.. Nää on vaan niin kevyet että ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoset on parhaat! :P <3

   Juu meillä kans ihan kunnon yhdistelmät, mutta ne käytössä enää vaan, kun kotoa lähtee vaunuilemaan ilman autoa!

   Poista