torstai 28. huhtikuuta 2016

Turvallisuus ennen kaikkea!

Daniel kasvaa huimaa vauhtia ja turvakaukalo alkoi käydä ahtaaksi. Samoin tuo vauva-asento alkoi ahdistamaan poikaa, joten päätettiin hommata turvaistuin. Parin illan googlettelu ja pää aivan pyörällä! Minkälainen? Isofix vai turvavyökiinnitteinen? Mitä eroja näillä on? Palkki vai ei palkkia? Ainoa selkee asia oli, että istuimen on oltava selkä menosuuntaan. Mistä me siis saadaan apua tän kanssa? No BabyStylesta tietysti ;)

kuva: cybex-online.com

Kävästiin siis alkuviikosta BabyStylessa ja oltiin sovittu budjetti istuimelle. No pitikö meidän budjetti? Lasketaanko budjetin tuplaus budjetissa pysymiseksi? :D Apua… No nyt ainakin Deetsu matkustaa turvallisesti, se on pääasia! :)


Olin siis bongannut netistä tarjouksessa olevan istuimen, jota lähdettiin lähtökohtaisesti ostamaan. Se meille esiteltiin ensimmäisenä ja jo esittelyvaiheessa huomasin Tuomaksen naamasta, että se ei todella ole tämä, jonka kanssa poistutaan liikkeestä :D Asennus vaikutti hankalalta ja kyseessä oli turvavyökiinnitteinen istuin. Meillä on autossa isofixit, joten miksi niitä ei hyödynnettäisi? Kuitenkin jo itsellä on turvallisempi olo, kun istuin on kiinni isofixeillä. Tuntuu ettei kaikki vastuu ole itsellä sen turvallisesta asennuksesta. Siis toki on! Mutta turvavöiden ja lisähihnojen kanssa pelaaminen ja niiden asentaminen tuntuu riskimmältä, kuin isofix-alustan asentaminen.

Kuva: cybex-online.com

No niin ja siihen itse asiaan! Me siis päädyttiin lopulta ostamaan Cybexin Sirona ja mä oon aivan rakastunut <3 Onhan toi nyt ihan huippu! Varsinkin tuo 360 kääntyminen, joten lapsi on helppo laittaa autoon. Kääntää vaan istuimen ovelle päin ja siinä! Eipä enää paljon helpompaa vois olla :)Myöskin tuo kallistus on oikeinkin passeli ominaisuus! Eli siis, kun lähdetään reissuun voi istuin olla ”pystyasennossa” Ja siinä kohtaa, kun lapsi nukahtaa, niin se voidaan kallistaa makuuasentoon. Eipä tarvitse pään roikkua ja kiukun määräkin varmasti vähenee, kun ei tarvitse olla hereillä vauva-asennossa :)

Kuva: Babystyle.fi


Eli siis rahaa meni reilusti enemmän, kun tarpeen oli ja vieläkin on pieni tuhlauskatumus :D Tosin tää nyt ei mun mielestä lopulta ollut tuhlausta. Turvallisuus on tärkeintä tässä asiassa ja meneehän tää istuin ainakin neljä vuotiaaksi eli pitkäikäinen juttu kyseessä :) Tällä lyhyellä käyttökokemuksella en voi muuta, kuin erittäin lämpimästi suositella kyseistä istuinta! Ihanan helppo ja uskomattoman toimiva. Yleensä oon se tarjoushaukka ja juoksen alennusten perässä, mutta joissain asioissa ei vaan kannata ottaa sitä halvinta vaihtoehtoa. Mun mielestä tää on yksi asia, jossa tärkeintä on kaikki muu, kuin hinta :)

Tuolissa myös sivuttaistörmäyksen pehmentämiseksi lisäsuojat.

2 kommenttia:

  1. Meillä on ihan sama istuin. Meidän kokemuksesta istuimesta sekä istuimen ostosta voit lukea täältä: http://masamutsi.blogspot.fi/2015/10/terveiset-turvaistuin-viidakosta.html On muuten hyvä istuin. Meilläkin Ässä viihtyy tuossa todella hyvin. :) Eli olet hyvän istuimen valikoinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni! Kiva kuulla :) Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo sun postaus!

      Poista