lauantai 4. kesäkuuta 2016

Miten meillä nukutaan?

Kirjoittelin meidän nukkumisesta täällä, kun Dansku oli kuukauden vanha. No mites meillä nyt nukutaan, kun Daniel on 7,5kk? Tuhat kertaa paremmin! Vaiheita on toki erilaisia ja välillä tuntuu, että nukutaan paremmin ja välillä huonommin. Niinhän se tietysti menee! Ennen hampaita oli hetki, kun nukuttiin superhyvin! Sitten tuli ne hampaat ja yöt muuttuivat taas risaisiksi. Se oli aikamoinen isku vasten kasvoja, kun juuri oli kerennyt tottumaan niihin parempiin yöuniin. Meillä siis yöt alkoivat helpottaa n. 3,5-4kk iässä, siihen asti aika normaalia oli kahdeksan yöherätystä..

Rautakaupassa on parasta nukkua :P

Nyt on hampaat melkein tulleet ja tilanne rauhoittunut jonkin verran. Viimeinen viikko vanhassa kodissa oli aika kamala. Itse reagoin liian helposti uniääniin ja kävin laittamassa tuttia, vaikka lapsi vaan unissaan tuhisi. Toinen vaihtoehto oli, että yhtäkkiä jo poisjääneet yösyötöt nosti päätään, blaa! Lueskelin taas kerran aiheesta ja monesta keskustelusta kävi ilmi, että lapsen siirtäminen omaan huoneeseen/pois välittömästä läheisyydestä parantaa sekä äidin, että lapsen yöunia. Mulla oli tästä hieman ristiriitaisia ajatuksia. Aluksi aloin odottamaan muuttoa vieläkin kovemmin, jotta Danielilla on se oma huone, jossa voi nukkua rauhassa! Sitten tuli se ahdistus; Miten mä selviin? Miten mä osaan nukkua ilman mun vauvaa? Meillä on aika pitkä matka (ei ees ole, kuvittelen vaan :P) aikuisten makuuhuoneesta Danielin huoneeseen. Voiko yöllä tapahtua jotain, niin etten tiedä siitä? Pärjäähän lapsi yksin yön? Osaanko nukkua sitäkään vähää vai pitääkö koko ajan juosta kurkkaamassa, että kaikki on hyvin?


Alunperin meillä oli tarkoitus nukkua ensimmäiset yöt porukalla ja pikkuhiljaa totuttaa Dansku omaan huoneeseen. No… ensimmäisestä yöstä lähtien uudessa kodissa Daniel nukkui omassa huoneessa :) Meillä oli makkari vielä remontin alla, joten nukuttiin leikkitilan sohvalla kaksi ensimmäistä yötä. Se oli mulle hyvä ”pehmeä lasku” aiheeseen. Eli ihan vieressä, mutta ovi välissä. Ja mitä ihmettä? Mä nukuin hyvin ja Daniel nukkui hyvin koko yön! Turhaan siis pelkäsin :) 


Nyt ollaan siirrytty omaan makkariin sen valmistuttua ja yleensä kerran yössä meillä herätään, luksusta! Edelleen siis iltapuuron jälkeen syödään n. 23-24 välillä maito ja tässä kohtaa yleensä menen itse nukkumaan. Sitten herätään noin neljän kieppeillä ja suurimmaksi osaksi rauhoitutaan pelkkään tuttiin ja välillä sitten on maidon tarve. Koitan aina viimeiseen asti silitellä ja laittaa tutin ja sitten vasta maitoa, jos mikään muu ei auta. Tästä nukutaankin 7-8 välille, jolloin olen hakenut Danielin viereen, jotta voidaan hetki köllötellä ja halia ennen, kuin noustaan puurolle :)


Vielä hieman keskeneräinen huone :)

Eli siis meillä ainakin helpotti omaan huoneeseen siirto! Yöunet on paljon parempia :) Tosin nyt remontin ja muuton keskellä ne on lyhyitä, mutta ihan omasta syystä, kun on muka ”pakko” laittaa kaikki heti paikoilleen :P Luksusta on ollut myös se, että meidän iskämies on ollut isyyslomalla tän viikon ja jeesinyt ruutinien kanssa. Onhan se mukava joskus syödä itsekin aamupalaa tai juoda lämmin kahvi, kun iskä hoitaa aamupuuron syöttämisen :)2 kommenttia:

  1. Uni on niin tavattoman tärkeää, eikä sitä meinaa muistaa kuin vasta sitten kun sitä ei saa tarpeeksi! Hienoa, että teillä yöt parantuneet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta! Ja muutenkin huonona nukkujana tää on ollut mulle aikamoista totuttelua sen jälkeen, kun Daniel syntyi! Mutta tosiaan onneksi jo parempaan päin :)

      Poista