perjantai 8. heinäkuuta 2016

Mitä reissuun mukaan?

Nyt mä vihdoin otin itteäni niskasta kiinni ja aloitin sen pakkaamisen! Tai no lähinnä sen suunnittelun ja joitain juttuja löytyy jo ihan matkalaukustakin :) Tää on siis siinä mielessä ihan uskomaton reissuunlähtö, että mä pakkaan vasta nyt! Yleensä on ollu tapana ainakin kolme kuukautta etukäteen fiilistellä ja pakata ne ”ehdottomat”. Sitten taas purkaa, että mitäs mun päässä liikkui, en mä tota tarvii ja taas uudestaan :D Viime vuosien mittaan ollaan aina lähdetty Pälkäneeltä, koska ihana Mama on meidät heittänyt kentälle, kuten tänäkin vuonna <3 Siellä oon vielä edellisenä iltana käynyt äidin kanssa läpi mun laukun sisältöä :D Tällä kertaa kaiken energian, jonka pystyn tähän asiaan laittamaan, oon käyttänyt Danielin tavaroiden pakkaamiseen.


Omaa pakkaamista en oo vielä edes kerennyt ajatella, paitsi aurinkorasvojen suhteen! Danielille hommasin siis apteekista tuon Avènen rasvan, kuten täällä oli jo puhetta. Itselle mukaan lähtee Bergasolit! Oon niin super iloinen, että niitä saa nykyään (on joo saanut jo useamman vuoden) Stockalta! Ja toivottavasti saa myös jatkossa! Näihin, kun oon aikoinani äidin esimerkistä ihastunut, niin en vaan halua käyttää muita! Uskomattoman ihana koostumus, ei tahmaa yhtään ja toi tuoksu! Muistan sen lapsuudesta asti :) Joskus näitä sai vaan lentokoneesta ja muistan hämärästi, että siellä ne penkillä aina odotti, kun reissuun lähdettiin. Rasvojen lisäksi tietysti Aftersun ja uutena tuttavuutena Foreverin Gelly, jonka pitäisi rauhoittaa kaikkea mahdollista! Meillä on tää nyt testissä myös tuohon hampaiden tuloon eli katsotaan miten toimii :) Samoin muutama matkakoon käsidesi.


Mukaan otetaan myös pikkuisen omia leluja! Altaalla hyvin toimiva setti sekä unilelu ja jotain pientä ajankuluksi matkoille :) Mahdollisimman pieneen tilaan meneviä ja käsimatkatavaroissa helposti kulkevia.


Vaatteet… ah, melkein se vaikein :P Otetaan mukaan muutama lyhythihainen yöpaita ja muutama pitkähihainen. Ilmastointi otetaan meidän huoneeseen ja toki käytetään sitä varoen, mutta kumpaakin mallia varmuudeksi mukaan!


Sitten ne uimakamppeet! Mä hommasin sillon alerekistä tuon Reiman uv-paidan ja sitten noi uimapöksyt. Lidlistä löytyi lyhythihainen uv-asu ja mummi osti Stockmannin alesta tuon liskoasun. Eiköhän me noilla pärjätä :) Ihan huippu on toi uimalippis ja uskomattominta on se, että sen annetaan olla myös päässä! :P Näiden kaveriksi crocksit ja oma pyyhe.


Vaatteiden pakkaaminen on vielä vaiheessa! Jotain kerkesin jo nostelemaan mukaan ja ehdoton onkin noi hellehatut! Ne ja kuvasta unohtunut lippis lähtee ehdottomasti mukaan. Samoin muutama trikoopipo, joita on sitten helppo vaikka kastella viileällä vedellä päivän mittaan :) Otan mukaan sortseja ja t-paitoja, mutta pääasiassa päiväsaikaan tietysti pitkähihaista vaatetta aurinkosuojana päällä. Nyt pitäisi vielä käydä vaatteet läpi ja valita ne ohuimmat ja aavistuksen reilut mukaan, jotta on helpompi pukea aurinkorasvasta ja hiestä tahmaantunut pieni mies :) Se, että kuinka paljon vaatteita otan mukaan on vielä arvoitus. Ja varmasti vaikuttaa, että kuinka paljon tilaa laukkuihin jää :P


Meillä on myös ”kotiinpaluu” asu mukana eli tuollainen ihanan lämpöinen banaaniasu ja mummin ja papan Tallinnan tuliaisia tuodut lenkkarit. Tähän en osaisi varautua, jos en koskaan olisi meidän lomakohteessa käynyt. Hanian kenttä on siis aivan superkylmä! Muistan siellä useammin, kuin kerran palelleeni itse eli siis lämpöinen setti kentällä oleskeluun on ehdoton! :)


Kuulin, että kohteesta löytyy jonkin verran vaippoja ja ruokia jne., mutta päädyin siihen, että kaikki viedään itse mukana. Ihan jo siksi, että se vähentää stressiä lomakohteessa. Ei tarvitse ensimmäisenä lähteä metsästämään ruokia ja tarvikkeita. Toiseksi en tiedä yhtään lukeeko purkeissa ymmärrettävää kieltä ja ne on kuulemma melkein tuplahinnoissa Suomeen nähden! Eli siis mikä onkaan kivempi, kuin järjetön määrä tilaa tuliaisille laukuissa paluumatkalle :P Jaetaan siis maidot, puurot ja smoothie-pussit, niin että painot ei mene laukuista yli! Ja nyt oon koittanut silloin tällöin maistattaa noita valmiita ruokia, niin niillä turvataan sitä syömistä. Hyvin vaihtelevalla menestyksellä, mutta pikkuhiljaa :P


Tää ruokahommeli oli mulle vaikein. Viimeiseen asti koitin väistellä valmiin piltin antamista ja nyt, kun ollaan menty pelkällä sormiruualla, niin ei oikein meinaa tulla syöttämisestä mitään :D Puurot menee lusikalla, niinkuin aina, mutta kaikki muu pitäisi saada itse syödä! Näitä lähtee varmuudeksi mukaan ja muuten mennään maidolla sekä sillä mitä tarjolla on omin sormin syötäväksi. Altaalla on yleensä tarjoiltu päivänmittaan vesimelonia, joka on meillä yks lemppareista! Lähimarketista saa tuoreita hedelmiä ja ravintolassa voi omalta lautaselta antaa niitä vähiten maustettuja kohtia :) Päätin reissun ajaksi höllätä suolan kanssa natseilun ja annan Danielin napsia pieniä juttuja vaikka en niiden suolapitoisuutta tietäisi. Kuitenkin noin kuumassa myös lapsi hikoilee ja näin ollen en usko, että pieni määrä suolaa tekisi kamalan huonoa.Näiden lisäksi tietysti mukaan lähtee matkarattaat ja niihin aurinkovarjo, ötökkäsuoja ja vaunuverho. Myös itkuhälyt napataan messiin, jotta voidaan sitten hyvillä mielin illalla istua parvekkeella pelaamassa korttia :P Jännittää jo hurjasti, meidän eka perheloma ja enää muutama viikko! <3


Oletko matkustanut Kreetalla, Haniassa/Plataniaksessa alle vuoden ikäisen kanssa? Tai ylipäätään onko vielä viime hetken vinkkejä reissuun ja pakkaamiseen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti