sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ensimmäinen perheloma ja vihkiminen

Jaahas! Sitä alkaa taas hieman tasoittua arki loman jälkeen. Olipas ihana käydä taas ”pitkästä” aikaa Haniassa! :) Melkein kaikki oli ennallaan :P Kyseinen reissu oli mulle siis viides samassa kohteessa (APUA! :D). Jo edellisen kerran sovittiin, että ei enää! Nyt on jo tylsää. Päädyttiin kuitenkin lopulta lähtemään vielä kerran, jotta ensimmäinen loma Danielin kanssa olisi tutussa paikassa. Jo ihan siinä mielessä, että tietää minne menee; millainen kenttä, hotelli ja mitä löytyy mistäkin. Samoin myös se tosiasia, että 9kk ikäisen kanssa ei voi olettaa juoksevansa katsomassa nähtävyyksiä tai ostoksilla koko ajan. Ei todella :D No tää paikka on jo nähty ja ostoksetkin oli aikalailla jo listattu mennessä ja tiesi mitä mistäkin haetaan. Eli ei tuu sitä ahdistusta, että mä oon uudessa paikassa ja kauhee hinku nähdä muutakin, kuin hotellin uima-allas alue, mutta lapsi on kiukkunen tai väsynyt tai ei viihdy tai nukahti juuri yöunille kello 18.


Ensimmäinen päivä oli tietysti kaikille se ihmeellisin! Monen monta uutta kokemusta Danielille! Toinen oli niin ihanan ihmeissään kaikesta <3 Ekaa kertaa herätettiin keskellä yötä, ekaa kertaa oltiin lentokentällä, lentokoneessa, bussissa ja uima-altaalla :) 


Kaikista ihmeellisin asia, vielä reissun viimeisenäkin päivänä oli meri! Ensin se hieman jännitti, mutta kyllä sitä sen jälkeen mielenkiinnolla tuijoteltiin. Jopa niin mielenkiinnolla ettei meinattu saada rannalla otettua yhtään koko perheen kuvaa hääkuvaus sessiossa :D


Hotellilla toimi hyvin vaihtelevasti netti, välillä todella hyvin ja välillä ei sitten millään! No onneksi toimi edes jollain tasolla! Saatiin siis tiistai iltapäivällä sähköposti, että alkuperäiset paperit, joita tarvitaan vihkimiseen pitäisi tuoda viimeistään keskiviikkona kello 13 mennessä Hanian kaupungintalolle. Sähköpostein olimme siis sopineet, että paperit on skannattu heille etukäteen ja nuo samat paperit alkuperäisinä viedään vihkipäivänä noin tuntia aikaisemmin. Tämä oli heille ilmeisesti vanhaa tietoa, että näin on sovittu, koska sain ihanan ”There will be no wedding”-sähköpostin, kun kysyin, että eikös me sovittu, että samana päivänä riittää :D Lähdettiin sitten keskiviikkona aamusta taksilla Haniaan koko porukka :PSitten koitti se torstai aamu! Vihkiminen meillä oli kello 12. Aamutoimien jälkeen pojat lähtivät altaalle ja mä jäin laittautumaan :) Siinä kohtaa vasta alkoi jännittää :D Siinä, kun laittoi meikkiä ja kiharsi tukkaa ja tajusi pikkuhiljaa, että oh my, mä oon kohta naimisissa! Kyllä sitä meinas itku tulla (hyvässä mielessä :P) ja kädet tärisi niin pirusti! Koitin siinä miettiä, että mikä olisi se jännityksen määrä, jos olisi se 100 silmäparia odottamassa, että sanooko ne ”tahdon”! :D Toi jännittäminen riitti mulle ;) 
Sitten vaan Hanian kaupungintalolle odottelemaan! Kreikkalainen kello 12 on ihan aikasintaan 12.30 :D Eli siis odotella saatiin! Jännitys meinasi muuttua kiukuksi, mutta siitä selvittiin :) Meidät vihki kaupungin varapormestari ja todistajat meillä oli myös tietysti kaupungintalolta. 

Ilmeisesti meni jotain mielenkiintoista ohi :D


Olin siis itse siinä uskossa, että saataisiin paperit lainvoimaisina suoraan kaupungintalolta. Samoin olin siinä uskossa (kysyttyäni asiaa kahdesti sähköpostilla), että saadaan vihkitodistus sekä kreikan kielellä, että englannin kielellä. No mitäpä luulette? :D Ei ja ei. Eli siis paperit (7kpl!?) saatiin vain kreikaksi ja ei tietenkään Apostille-leimoilla. Tässä kohtaa meinasi tulla seuraava kiukku mulle! No eipä auta…. Saatiin lapulle osoite (tai jonkun alueen nimi?), josta saadaan Apostillet papereihin. Napattiin taas vaihteeksi taksi ja näytettiin lappua kuskille. Jonkinlaisessa virastossa lopulta käytiin, jonne ajettiin noin 15-20minsaa. Hauskinta matkassa oli se, että kesken matkan taksikuski jätti meidät keskelle suojatietä odottelemaan, että käy apteekissa…. ja uskomattominta ehkä se, että vieressä olevia poliiseja ei kiinnostanut tuo ”parkkeeraus” millään tavalla :D


Tuonne mulle edelleen epäselväksi jääneeseen virastoon kun päästiin, niin tajusin vasta alkaa miettiä rahaa. Käyköhän näille kortti? Onko meillä tarpeeksi käteistä, jos ei käy? Tuo vihkitodistus on siis seitsemän paperia, jotka näyttää mun silmään kaikki ihan identtisiltä :D Mietin Apostille leimojen hintoja Suomessa: Maistraatissa 13e/kpl, Suurlähetystössä 30e/kpl. Seitsemän paperia! Apua! No päästiin oikeeseen huoneeseen ja meiltä kyseltiin missä maassa papereita käytetään ja passit tietty piti näyttää. Apostille on A4-kokoinen todistus dokumentin lainvoimaisuudesta ja oikeellisuudesta. Tämä herra siis nitoi jokaiseen seitsemään paperiin tuon apostillen kolmella niitillä, leimasi niihin kolme leimaa ja allekirjoitti kaikki… Meikäläinen laskee rahoja mielessään ja tuo koko prosessi kesti muutenkin aikansa, pojat vieressä koittaa viihdyttää toisiaan ettei väsykiukku pääse yllättämään… on ihan ok jutella kesken ton nitomisen ja leimaamisen, mutta sitä voi piruvie jatkaa samalla, kun keskustelee kaverin kanssa, miehet :D No homma saatiin hoidettua ja tämä kyseinen herra ojensi mulle tuon paperinipun, hymyili ja sanoi ”Thank you, bye bye” ööööö what? ei maksanu meinaan mitään, huh!

Arvatkaa onko mulla ehkä satamiljoonaatuhatta kuvaa sormuksesta, kun sain sen vihdoin sormeen! :D

Siitä sitten napattiin taksi satamaan ja suunnattiin Starbucksiin vaihtamaan juhlatamineet hellekuteisiin ja juomaan kunnon kahvit! Huh mikä rumba, nyt se on ohi! Ja siis eihän tässä missään mitään ongelmaa sikäli ollut/ole, mutta tuon lapsen kanssa tuollaisessa helteessä ylimääräinen ravaaminen ahdistaa, taksimatkat ilman turvaistuinta ahdistaa ja se ettei asiat menneet ihan kuten sovittu. Toki siinä kohtaa on mahdollista, että on tullut kielimuuri vastaan ja mulle on vastattu vaan ”yes, yes” vaikka mun kysymystä ei oo edes ymmärretty :D


Enää se viimeinen eli vihkitodistuksen käännätys, koska sitä ei saanutkaan englanniksi ja sitten voidaan lähettää paperit maistraattiin :) Torstaina jäätiin siis kiertelemään Haniaan muutamaksi tunniksi vihkimisen jälkeen, josta suunnattiin hotellille uimaan ja viilentymään. Nuo Hanian kaupunkireissut on siitä rankkoja että koko päivä on helteinen ja tuskaisen kuuma ilman viilentävää uima-allasta.Sellainen loman alkupätkä meillä :) Perjantaina meillä olikin sitten ihana valokuvaus ja saatiin super kivoja hääkuvia muistoksi! Niistä lisää seuraavaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti