torstai 18. elokuuta 2016

Paluu reissuun: hyödykkeet ja turhakkeet lapsella mukana

Palataan vielä sen verran reissuun, että voisin kertoa miten se pakkailu lopulta meni :P Oliko kamalasti turhaa ja puuttuiko jotain oleellista? Siis lapsen osalta…omia pakkauksiani en viitsi käydä läpi :D

Yks aivan ehdoton, jonka meinasin jo unohtaakin siinä pakkaustohinassa oli matkasyöttötuoli! Tän mulle vinkkasi tuttu ja pakko myöntää, että ei olisi käynyt edes mielessä itsellä, kiitos siis sadannen kerran <3 En tiedä miten rauhallisempien yksilöiden kanssa, mutta ainakin tän meidän vilpertin kanssa olisi ihan turha edes koittaa syödä ilman syöttötuolia… tai jotain mihin herran saa ”köytettyä” edes suht tukevasti :PMä tilasin meidän yksilön ihan viime hetkillä HobbyHallista. Siinä kohtaa, kun tajusin tän puuttuvan, niin joka puolelta nää oli loppu… Eli siis se vaan mistä ensiksi saadaan ja kuosilla ei väliä! Tuolta onneksi löytyi kiva ja osoittautui helpoksi käyttää :) Eli ainakin tätä Totseat-syöttötuolia voin suositella! Tässä syötiin hotellihuoneessa kaikki syömiset. Hotellin ravintolassa oli yksi syöttötuoli ja altaalla yksi. Oliko ne aina varattu? jep! Hyvä siis, että oli oma mukana.


Sitten matkarattaat ja UV-varjo! Toi varjo oli ihan ehdoton! Ensinnäkin se, että meidän matkarattaat oli valkoset… nätit joo, mutta ihan kauheet auringossa! Niin megakirkkaat, että ei ihme jos ei uni tule ja silmät on sirrillä, kun aurinkolasejahan ei voi pitää päässä :D Varjo oli näppärä joka puolella ja jo täällä suomessa se on meillä ollut kesän mittaan (silloin kun on sattunut paistamaan :P) käytössä! Kantoreppu! Ja ihana mies, joka sitä kantaa :P Tää oli kyllä hyvä monessa kohtaa! Jos ei kiinnostanut olla vaunuissa, niin tästä näki maisemia. Bussissa jne. ei tietysti turvaistuimia, joten tukevammin pysyi lapsi paikoillaan autoilumatkat tän kanssa.


Hellehattu, lippis ja uv-uimalippis! Tollasessa paahteessa pakko käyttää hattua koko ajan. Meidänkin hotellilla lähes poikkeuksetta paistoi uima-altaaseen aurinko ja siis muuten oltiin varjossa ja vaunuissa vielä tuon oman varjon alla, mutta silti oli hattu päässä koko ajan :)


No sitten ne uv-vaatteet ja aurinkorasva. Tästähän meille tuli hyvin ristiriitaista palautetta. Kreikassa, kun käytiin lääkärissä, niin lääkäri vaan pyöritteli silmiään ja sanoi, että missään nimessä kumpiakaan ei saa käyttää; lapsen iho ei hengitä. Mähän menin aivan sekaisin tästä, että mitä ihmettä? Joka hemmetin tuutista kuulee, miten nää on ehdottomat ja jokaisessa kaupassa näitä on (Kreikassa apteekkia myöden..) myynnissä! Että mitä? Mihin mä uskon? No me käytettiin loppuloma aina uidessa noita kyllä, lääkärin kommentista huolimatta! Tultiin sitten reippaasti altaalta huoneeseen ja otettiin vaatteet pois ja pestiin iho. Suomessa, kun käytiin lastenlääkärillä, niin mainitsin tästä ja hän sanoi samantien, että ihan humpuukia tuollainen. Ehdotonta on pitää uv-uimavaatteita ja tuollaisessa helteessä myös suositteli rasvaa ja tuota suojakerroin 50, mitä meillä olikin. No vaatetus muuten? Tää aiheutti joka päivä mulle päänvaivaa… vähän ahdisti laittaa lapselle pitkät vaatteet (vaikka kuinka hengittäviä ja ohkaisia olivatkin) sinne helteeseen ja itse läkähtyä minimekossa.. :D No ainakin auringon aiheuttamilta ongelmilta vältyttiin, joten ehkä tää oli ihan hyvä. Iltaisin, kun aurinko oli jo laskenut/laskemassa ja käyntiin syömässä, niin vedettiin t-paita+sortsit yhdistelmällä. Ja kyllä välillä muutenkin laitoin vaan t-paidan pitkien housujen kaveriksi (tai toisinpäin), varsinkin jos tiesin, että Daniel on vaan vaunuissa varjossa esim. ostosreissun ajan.


Yöpukuja varasin siis lyhyt- sekä pitkähihaisia. No meillä oli siis ensimmäistä kertaa hotellista kaksio. Hyvä niin! Se vaan, että ennen kahdestaan ollaan oltu yksiössä ja tietysti se ilmastointi on riittänyt kaikkiin tiloihin. Nyt, kun oli erillinen makkari, niin eihän se jaksanut tehdä viileää ilmaa enää makkarin puolelle… Daniel nukkui siis hihattomassa bodyssa (onneks oli kaks mukana!) tai vaippasiltaan. Eli siis kaikki yökkärit tuli käyttämättöminä takaisin Suomeen :D


Pompataas muuten takaisin sinne altaalle. Toi meidän uimarengas oli ihan huippu! Löytyi siis viime hetkillä Hong Kongista ennen reissua. Siinä tuo herra viihtyi aina hetken, jotta sai itsekin vähän rennommin uiskennella, mutta arvatkaa, jos veteen meni niin, että ensin sai olla sylissä ja läiskytellä vettä, niin enää ei kiinnostanut ”vauvan uimalelut”, koska hän on niin iso poika :P Hyvä ostos se oli joka tapauksessa! En edes tajunnut katsoa, että olisiko tuolla ollut paikanpäällä vastaavia, hyvin mahdollista. Sen siellä vaan huomaa, että rantalomakohteesta, kun on kyse, niin niistä leluista ja patjoista pyydetään (mun mielestä) reilusti. Tuo maksoi Suomessa 4,70e tarjouksessa ja veikkaan, että paikanpäältä ainakin 10e, kun sesonki päällä.


Haluisin listata tähän meidän crocsit ja babiators-aurinkolasit, mutta…. no kengät ei pysyny jalassa, kun kolme sekuntia ja aurinkolasit sekunnin…. :D koko ajan niitä koitettiin käyttää, mutta tuloksetta. Tuolla mun lapsella on muutenkin joku intohimo poistaa aina ensin kengät ja sitten sukat… paljaat varpaat on parhaat :P

Sitten eväistä… Meillä oli noita puuropusseja mukana, mutta se ei oikein mennyt alas. Talk-murut ja Ella’s Kitchen smoothiet taas meni myös kipeänä! Ne oli siis erittäin hyvää evästä! Myös maidot meillä oli onneksi omasta takaa. Katsoin lähimarketista maitoja, niin löytyi vaan jauheena (ei muuten mitään, mutta huoneessa ei vedenkeitintä eikä mikroa, hella toimi hitaasti…) ja hinta oli noin tuplat Suomeen verrattuna. Meillä juotiin kotona ennen 6kk jauheesta tehtyä ja muistelen, että se olisi ollut n. 7e/purkki. Tuolla oli 16e/purkki ja teksteistä ei ymmärtänyt mitään :D Myös apteekista löytyi muutamaa jauhetta, mutta tosiaan vaan jauheita, jotka ainakin itse koin vaikeiksi tuolla.


Omat vaipat ja uimavaipat! Näähän saa laittaa ruumaan menemään vaunujen kanssa (omalla vastuulla toki!) eli siis meillä oli avaamaton vaippapaketti vaunujen sisällä. Ja siis saahan Kreikastakin vaippoja! Ei välttämättä juuri niitä mitä normaalisti käyttää, mutta tuttuja merkkejä löytyi tuntemattomien seasta. Vaippapaketin hinta oli vaan reilun tuplat Suomeen verrattuna. Ja joo monihan vois tähän väliin heittää, että ”jos on varaa matkustaa, niin kai on varaa ostaa vaippoja kalliimmallakin” no juu kyllä, mutta eipä ne meidän kulkemista haitanneet tuolla vaunuissa ja oli ainakin niitä samoja tuttuja :) Nakattiin siis Kreikan päässä vaippapaketti vaunujen tavarakoriin, joten ei edes ollut tiellä! Ja vink vink! Vaunut kannattaa pakata vanhaan lakanaan ja se vasta lentoyhtiöltä saatavaan muoviin. Pysyy varmasti kaikki osat (ja se vaippapaketti!) tallella vaikka rengas tai joku muu osa irtoaisikin siinä rytäkässä. Se lentoyhtiöiden muovi on melkoisen heppoista!


No siinä ne ensimmäisenä mieleen tulevat! :) Sitten se avoin mieli ja asennoituminen takapakkeihin. Ei se ulkomailla lääkärissä käynti ole niin kamalaa. Joo erilaista ja toki jännittävää, kun lapsen kanssa oot ihan eri maan ja kulttuurin tietämyksen ja mielipiteiden armoilla. Ihmisiä hekin on ja terveitä lapsia muuallakin kasvaa. Oman jännityksensä tuo tietysti kielimuuri ja juuri nämä näkemyserot. Me ei olla yhtenäkään vuonna syöty hotellin ravintolassa… kertaakaan ei olla reissussa otettu take away-ruokaa ja syöty huoneessa… no nyt ei muuta tehtykään :D Kreikassa varsinkin ruokailussa kivointa on se rauhassa, pitkän kaavan mukaan syöminen… no eihän sellaista voi harrastaa pienen lapsen kanssa, jolla itselläkin kolkuttaa jo uniaika ovella eikä vaunuihin malteta millään nukahtaa. Kaiken kaikkiaan hyvin erilainen matka kuin aikaisemmat vaikka kohde ja hotelli oli tuttuja :) Pikapostaus aiheesta? Mä en osaa tiivistää asiaani :D Toivottavasti näistä on apua muille lapsen kanssa reissaaville :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti