maanantai 19. joulukuuta 2016

Huhuu, joulufiilis?

Kuten osa jo varmaan tietääkin, niin en oo missään nimessä jouluihminen. Mä en vaan jotenkin voi käsittää sitä sekoilun ja ahdistuksen määrää, joka tuupataan yhteen pyhään. Toinen on se maailmanlopun meininki, joka on kaupoissa. Ja hei mites se jäätävä joulusiivous? Kaikki verhot ja muut vaihdetaan punaiseen ja tonttuja roikkuu niin katoista, kuin ikkunoista? Nyt mä varmaan pahotan jonkun oikein joulufanaatikon mielen tällä :D Jokainen toki tyylillään. Itse en vaan yksinkertaisesti ymmärrä. Jo viime jouluna aloitettiin matka kohti niitä omia jouluperinteitä. Eli siis ehkä lasten myötä mäkin alan ymmärtämään tätä joulua paremmin :) Vuosi vuodelta ja pikkuhiljaa.


Me ollaan nyt koitettu hakea sitä joulufiilistä, joka on ollut entistä haastellisempaa tän kipeenä olon kanssa :( Jo muutaman päivän Daniel oli hieman reippaampi ja parempi, mutta nyt taas otettu takapakkia… Mä niin toivon, että helpottaa ennen sitä varsinaista joulua ettei katoa se vähäinenkin joulumieli. Mä en yksinkertaisesti tiedä mitään yhtä sydäntä särkevää, kun oman pienen lapsen sairastaminen. Se kuinka näet miten huono toisen on olla, mutta et pysty tekemään mitään :( Mä oon muuten monesti miettinyt, että mistä tää ”en välitä joulusta”-ajattelu kumpuaa ja en keksi muuta kuin sen ylimääräisen hössötyksen, jonka ympärillä olevat ihmiset luo siihen. Meillä on aina ollut kotona ruoka ja yhdessäolo ja aamusta iltaan pyjamat päällä, pääosassa jouluna. Ne on ihan parhaita! Sellaiselta pohjalta lähdetään muokkaamaan tätä meidän omaa joulumeininkiä :)

Enomiehelle on hyvä koittaa saada lasten tonttulakkia :P

Joulukuusihan meillä oli jo viime vuonna. Tänä vuonna meidän iskämies toi ”vähän" liian ison kuusen. Tosin muistelen, että tää sama juttu tais olla jo viime vuonna… Ah, miehet <3 Kuusesta sahattiin jo pätkä pois pihalla ja eihän se mahtunut siltikään. Noooo, katkaistiin hieman lisää latvasta, niin on oikein passeli. Onneksi on iso olohuone, muuten tuo täyttäisi koko tilan :D Koristeita ja valoja siihen on hieman vähänlaisesti, koska tänä vuonna en kerennyt ostaa, kuin neljä koristetta lisää; kolme tuotiin Lontoosta ja yhden ostin H&M Home alesta. Tarkoituksena oli hommata reilummin lisää ja nauhoja jne. mutta nää saa riittää. Ehkä ensi jouluksi?Kuten ehkä arvaatte, niin meidän joulu ei ole punainen ja kultainen, se on valkoinen ja hopea ;) Kuusen lisäksi meillä on siis kynttilöitä toki paljon, papan ja Danielin lähikoulun myyjäisistä ostama valkoinen kuusikoriste ja sohvan koristetyynyt on aavistuksen jouluisia. Tarviiko sitä edes muuta? No ei mun mielestä :P Yhden tontun olisin meille kelpuuttanut, mutta en löytänyt mistään. Tällä viikolla toki täytyy vielä kauppaan mennä, että josko mieluinen tulee vastaan niin sellainen meille vielä ja siinä on meidän joulukoristeet.
Se tärkein joulussa on ihan ehdottomasti ruoka! Yks mun lempiruuista on joulukinkku. Joulukinkku, kinkkukastike ja porkkanalaatikko. On kyllä se jouluateria pilalla, jossa kinkku on huono! :D Meille tuleekin melkoinen kinkku ja ihanaa niin. Vielä yhtenäkään jouluna se ei oo alkanut kyllästyttämään. Anne <3 Joulukinkku, muuta en voi sanoa! haha! Tein jo muuten testisatsin porkkanalaatikkoa ja maistui meidän kummallekkin miehelle hyvin. Vielä uusi satsi tuossa viikon mittaan. Muita laatikoita meillä ei oikein syödä. Itse en välitä muista ja Tuomas sanoi, että aina kaikkia esillä olevia kohteliaisuudesta maistaa, mutta ei myöskään välitä. Teen siis porkkanalaatikon itse ja muita ostetaan yhdet valmiit aaton kattaukseen. Mitä sitä turhaan olemaan keittiössä tunteja ”turhaan”. Käytiinkin läpi niitä kummankin jouluherkkuja ja niitä, joita on aina tarjolla, mutta kumpikaan ei tykkää. Keskitytään vaan niihin meidän mielestä hyviin ;)


Eli siis nyt tonttulakit päähän, kaivetaan se joulufiilis sieltä syövereistä kinkun avulla ja vielä tärkeimpänä kaikki sormet ja varpaat ristiin, että tauti on Deeltä selätetty muutaman päivän sisällä. Bring it on Christmas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti