perjantai 2. joulukuuta 2016

Minihäämatka Lontooseen, osa 1

Koko häähumu ollaan hoidettu miniversiona eli siis joukon jatkona myös minihäämatka! Mä oon aivan uskomattoman onnellinen, että edes ylipäätään päästiin häämatkalle. Kiitos siis kaikille, jotka teitte tän mahdolliseksi <3 Kuten jo ennen matkaa kerroin, niin suunnitelmat tän osalta muuttuivat lennossa useasti, elämäntilanteiden mukana. Myös tää loppuvuosi on ollut taloudellisesti kovin tiukkaa, joka ei varmaan ketään yllätä, kuka on tai on ollut hoitovapaalla. Lomakassa oli siis minimaalinen, mutta enemmän kuin riittävä :)


Oltiin viikonloppu Lontoossa. Se on varmaan tullut jo kaikille selväksi :P Matkan osalta jouduttiin hieman venyttämään budjettia ja tekemään kompromisseja. Itse olisin ollut valmis ottamaan halvemmat lennot ja tekemään sen vuoksi välilaskuja, mies taas ei. Ei oo mikään lentomatkustamisen ylin ystävä tuo mun mieheni, joten päädyttiin pulittamaan pikkuisen enemmän Finnairin suorista lennoista. Toisaalta taas Tuomas olisi ollut valmis ottamaan halvemman hotellin kauempaa ja siinä kohtaa mä en taas halunnut antaa periksi. Halusin mahdollisimman hyvän sijainnin ja mukavan asutuksen. Jos en olisi raskaana ja olisi hieman enemmän ”hällä väliä” reissu kyseessä, niin varmasti olisin hyväksynyt vaikka minkä majatalon. Päätettiin sitten, että kaivetaan se ylimääräinen vaikka väkisin jostain, että saadaan kummankin toiveet täytettyä, kuitenkin kyseessä oli häämatka. Lopulta koko setti oli mun mielestä hyvän hintainen.


Olin kaukaa viisas ja aavistin, että mun seuralainen nukkuu lennot, joten otin läppärin mukaan ja me mahan kanssa tehtiin vähän hommia :P

Perjantai meni aikalailla reissatessa. Kello oli tosin meidän puolella, koska oli kohteessa sen kaksi tuntia vähemmän. Laskeuduttiin vaan juuri siihen ruuhka-aikaan (vai onko Lontoossa aina liikenneruuhka? En ihmettelisi yhtään.) ja matka kentältä kesti reilun tunnin. Hotellille, kun päästiin niin jätettiin tavarat ja lähdettiin käppäilemään. Tässä kohtaa oli jo toki pimeää ja ajateltiin, että ei kovin kaukana käydä, mutta ihan hyvä, että käytiin! Käveltiin siis aikalailla päättömästi ympäriinsä :D Jossain kohtaa bongattiin itsemme kartalle, kun edessä häämötti BigBen ja Thames. 

Ekana iltana päätettiin kokeilla perinteistä pubiruokaa. Jossain kohtaa meinattiin kuopata ajatus, koska kaikki paikat näytti olevan sen verran tukossa ja aavistuksen turhan hilpeää porukkaa täynnä. Löydettiin sitten mukavan oloinen ja kotoisa paikka, jossa oli meininkiä, mutta rauhallisempaa sellaista. Siinä kohtaa nälkä oli niin huima, että sitä söi ihan mitä vaan! Mutta ei se kyllä kummoista ollut. Muistelin tuossa paikallista fish&chipsiä syödessäni, että taisin tilata samaisen annoksen Jyväskylässä silloin, kun oltiin sillä kesäreissulla ennen Danielin syntymää ja se oli aivan uskomattoman hyvää! Tää kokemus oli kaukana siitä. Vähän harmittaa, että tuli maistettua tuo annos tollaisessa paikassa mistä ei ollut mitään tietoa. Olisi pitänyt ehkä pyytää/etsiä suosituksia asian suhteen, mutta eipä sille enää mitään voi.


Lauantaina me käveltiin taas ympäriinsä ja yhtäkkiä oli vierähtänyt kymmenen tuntia, apua! T. jalat rakoilla. Kierrettiin joitain nähtävyyksiä, testattiin kulkea metrolla ja käytiin muutamia kauppoja. Lopulta päädyttiin myös testaamaan noita kuuluisia Lontoon takseja, yllättäen :D


Oltiin hieman huonoon ajankohtaan liikkeellä; Black Friday-viikonloppu, ylipäätään viikonloppu ja vielä joulun alunen. Porukkaa oli aivan järkyttävät määrät, ihan joka puolella! Jopa mä ahdistuin siitä ihmismäärästä. Muutamassa kaupassa pyörähdettiin ja muutamat perus matkamuistot jäi mukaan, mutta sen enempää ei edes pystynyt. No sikäli budjetti oli hyvin hyvin minimaalinen ja Lontoohan on kaikin puolin kallis kaupunki, että eipä sitä olisikaan voinut kummoisesti shoppailla. Toki olisin mielelläni kuluttanut aikaa kaupoissa haaveillen ja ale-rekkejä selaten, mutta nyt ne muistutti lähinnä jotain massatapahtumaa, jossa kyynärpäät edellä rynnitään ilman määränpäätä ja niin kassalle, kuin sovituskoppeihin oli koko kaupan pituiset jonot. Puhumattakaan naisten wc-tiloista, jos sellaiset oli. 


Sain kuitenkin hommattua kauan haaveilemani korut! Osa varmaan bongasikin tän bloggarin naama muikeena instagramista ostoskassi kädessä. Eli kyllä tiukasta budjetista huolimatta menin ja hommasin itselleni nämä kauan haaveilemani Tiffanyn korut <3 Käytin siis muutaman päivän ennakkoon veronpalautuksista siivun, joita muuten sain ekaa kertaa useamman satasen! Yleensä ollut plussalla muutaman kympin. Eli siis siivu itseen ja loput talon öljypönttöön. Ja en kadu yhtään! Päinvastoin! Oon vieläkin, kun pikkutyttö, kun nään nuo paketit. Ne on siis makuuhuoneen korkean lipaston päällä odottamassa jouluaattoa ja tuijottelen niitä joka ilta, kun kömmin sänkyyn. Pystynkö pitämään näppini erossa jouluaattoon asti? Toivotaan :P Ja älkää pelätkö, sieltä ei paljastu kimaltavia timantteja, vaan edullisimmasta päästä hopeaa, mutta mulle iso juttu :) 
Viimeinen etappi meillä oli lauantaille Harrod’s ja voi apua. En oo koskaan ollut niin ahdistunut kuin siellä. Siis ei mitään järkeä siinä ihmismäärässä ja koko touhussa. Leluosasto oli hieno, mutta sitä pidemmälle ei juuri päästy, koska mun oli saatava raitista ilmaa sen kaiken keskellä. Jännä kyllä, mutta Tuomas ei laittanut vastaan :PDaniel sai tuliaisiksi nallen  ja siitä tehdyn joulusatukirjan :)

Vietiin ostokset hotellille ja lähdettiin vielä erikseen syömään. Tällä kertaa bongattiin ihan huippu mesta! Pizzaa joo eli ei mitään kovin gourmeeta, mutta ruoka oli hyvää ja ruuhkasta huolimatta myös palvelu pelasi. Pizzat tehtiin kunnon uunissa, joka loi oman fiiliksensä koko hommaan. Eli siis voidaan kumpikin lämpimästi suositella Zizzi nimistä paikkaa Victorian aseman läheisyydessä :) 


Pizza ei näytä kummoiselta, mutta maistui taivaalliselta!Sunnuntai oli enemmän puolestaan Tuomaksen päivä ja siitä seuraavassa postauksessa. Kerron myös vähän lisää meidän hotellista ja oman mielipiteeni ylipäätään Lontoosta. Näin meikäläisen kunnon näkökulmasta, niin aika rankka reissu oli. Käveltiin niin paljon, että järjettömiä pistoja tuli vähän väliä alavatsaan. Toisaalta taas istumista oli niin paljon, että myös selkä on sökönä. Ja tähän tietty mukavana plussana ne rakot jaloissa :D Rankkaa oli siis, mutta sen arvoista. Nyt otetaan sitten rennommin jokainen väli kuin mahdollista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti