perjantai 13. tammikuuta 2017

Jekku jekkunen

Osa onkin varmaan jo huomannut ja ehkä jopa ihmetellyt, että kuvissa ei ole hetkeen näkynyt meidän kissaa. Harmittaa edes sanoa tätä ääneen, mutta meidän Jekku katosi. Tässä taitaa olla yksi syy miksi mieheni oli alkuun kissanpennun ottamista vastaan. Tiesi, että näin voi käydä ja, että minä erittäin eläinrakkaana otan sen raskaasti. Yllättävän hyvin olen asian kanssa silti ollut, raskaushormoneista huolimatta! Eihän tälle mitään voi. Jekku on siis ollut nyt ”reissullaan” melkein kaksi kuukautta. Itse olen heittänyt jo toivon paluusta, mutta mies aina välillä puhuu, että ”sitten, kun Jekku tulee kotiin”. Kissoistahan ei koskaan tiedä! Sehän voi palata vaikka vuoden päästä :)


Meillä menee iso tie melkoisen lähellä ja ihan talon edestä vähän pienempi, mutta silti melkoisen liikennöity tie. Yksi ja tietysti se inhottavin vaihtoehto on auton alle jääminen. Toivon ettei tämä ole Jekun kohtalo! Alueella on paljon kissoja, jotka liikkuvat vapaasti. Kaikki naapurustossa tietävät, että kissat ovat kuitenkin aina jonkun. Uskoisin siis, että naapurit olisivat ilmoittaneet, jos meidän kissa olisi jostain autotieltä löydetty. Laputinhan naapuruston Jekun kuvilla ja katoamisilmoituksilla :D


Toinen vaihtoehto on, että Jekku on löytänyt uuden kodin. Sain ensimmäisen kissanpennun 7-vuotis lahjaksi, Siirin. Siiri katosi jossain kohtaa yhtäkkiä ja veimme kyseisen asuinpaikan kirjaston (mahdollisesti muidenkin paikkojen, en enää tarkalleen muista) seinälle samalla tavalla kuvan ja ilmoituksen. Ei mennyt montaa päivää, kun puhelin soi ja naishenkilö ilmoitti, että poikansa oli löytänyt meidän Siirin metsästä ja tuonut kotiinsa omaksi lemmikikseen. Jotain tämäntyyppistä kohtaloa toivon Jekulle. Jos me ei voida siitä pitää hyvää huolta, niin toivottavasti joku muu voi. 


Jekku oli tottunut olemaan ulkona vapaana. Yleensä kävi 2-4kertaa päivässä ulkona ja oli aina kerrallaan noin kaksi tuntia. Toki riippui hieman kelistä. Hyvin tuli huutaessa kotiin ja melkein tiesi jo kellosta, että milloin kannattaa avata ovi, milloin Jekku on tulossa sisälle. Ollaan pohdittu syitä, että miksi tällä kertaa ei palannut. No hieman ennen katoamistaan jäi yöksi ulos ensimmäistä kertaa. Livahti ovesta vielä puolen yön paikkeilla, kun Tuomas kävi ulkona. Ei löydetty millään eikä tullut huutamalla. Aamulla sitten odotteli grillikatoksessa ja juoksi sisälle nukkumaan, kun avattiin ovi. Rohkaistuiko tästä lähtemään pidemmälle/olemaan pidemmän ajan poissa? Samoin koitin venyttää leikkaamista keväälle. Jekku alkoi kuitenkin olla juuri siinä iässä, että sukupuolivietti heräili. Alueella on tosiaan paljon vapaana liikkuvia kissoja. Voisiko tämä olla yksi syy? 


No oli syy mikä tahansa, niin kovasti tilanne harmittaa. Eniten ehkä sen puolesta, että Daniel ja Jekku olivat niin hyviä kavereita, leikkivät koko ajan yhdessä. Jekku sopeutui meidän perheeseen hienosti ja osasi leikkiä nätisti lapsen kanssa. Muutaman hetken katoamisen jälkeen huomasin, että Daniel etsi Jekkua. Kävi säännöllisesti kurkkimassa paikat, joissa Jekku yleensä oli. No nyt on alkanut leikkiä koiran kanssa hieman enemmän :) Onneksi (varsinkin näin pienet) lapset unohtavat nopeasti.Jos saisin päättää yksin, niin meillä olisi eläimiä enemmänkin! No en saa… harmi :P Haaveilin toisesta kissasta jo jonkin aikaa, mutta se ajatus tyrmättiin melkolailla heti. Mutta arvatkaa mitä! Ensi viikolla meille tulee uusi kissanpentu <3 Ja ei, se ei korvaa Jekkua. Se olisi mahdotonta. Mutta toivon, että uusi tulokas sopeutuu perheeseemme yhtä hienosti ja on luonteeltaan yhtä ihana ja leikkisä. Varmasti onkin :) Eli siis surullista uutisista iloisiin! Odotan innolla meidän uutta perheenjäsentä ja toivon koko sydämelläni, että Jekku on löytänyt uuden kodin jostain, jossa häntä rakastetaan yhtä paljon, kuin me <3

Täällä jo kovasti odotetaan uutta tulokasta <3

2 kommenttia:

  1. älä ota kesäkissoja jos et ole valmis huolehtimaan niistä tai edes pahoillasi kun ne katoavat

    VastaaPoista
  2. Aivan, heitteillehän minä kissani jätinkin 😂
    Oikein ihanaa päivää hei sullekin 👍🏼

    VastaaPoista