tiistai 24. tammikuuta 2017

Onko toisella kertaa järkevää ottaa äitiyspakkaus?

Tää on aihe, joka on varmasti ollut ja tulee olemaan jokaisessa blogissa toisen (tai kolmannen tai neljännen jne.) lapsen odotusaikana. Pitäisikö siis ottaa äitiyspakkaus vaiko raha? Muistan lukeneeni moisia tekstejä jo Danielin odotusaikana ja mietin, että pyh! No tottakai äitiyspakkaus, onpas ihmiset kummallisia :D Se vaan nyt kuuluu ottaa ja sen tuotteista pitää olla kiitollinen; lähes kaikki mitä vauva tarvitsee. Ihmettelin nirsoilua väreistä ja muusta. No mutta! Täällä yks nirso moi. 

kuva: kela.fi

Edelleen oon sitä mieltä, että tuo 140e on pieni raha verrattuna paketin hyötyyn. Tosin, kun mietin sitä, että kuinka paljon Danielin pakkauksesta todella käytettiin tavaroita? Meillä on edelleen käytössä makuupussi. Se on varmaan kaikille sellainen tuote, joka kelpaa! Mun mielestä myös tää 2016 makuupussi on tummasta ja hieman poikamaisesta väristä huolimatta oikein kiva. Ja hei bongasin In the little cottage- blogin Nean postauksen äitiyspakkauksen vaatteiden ja makuupussin värjäämisestä! Aivan loistava idea myös! :)

kuva: kela.fi

No makuupussin lisäksi meillä taisi olla muutama hassu vaate käytössä. Niissäkään ei mitään vikaa ollut, mutta ne tuppasi olemaan omaan mieleen joko vääränlaisia tai väärän kokoisia väärään aikaan. Ekana kuukautena käytin kietaisubodeja ja pakkauksen moiset olivat liian isoja. Sitten, kun aloin kokemaan ne hankaliksi ja siirryttiin eri mallisiin, niin nämä olisivat olleet sopivia. Eipä tullut enää käytettyä. Eli siis sisävaatteita käytettiin tosi tosi vähän. Ulkohaalari oli kiva ja ihana mintun värinen. Vanuhaalari myös sopivan neutraalin harmaa, helppo yhdistää omien lempivärien kanssa. Villahaalari oli taas vääränkokoinen, kylmällä kelillä liian iso ja ollessaan sopiva oli jo lämmintä.

kuva: kela.fi

Hygieniatuotteista käyttöön pääsi nännivoide, siteet ja edelleen käytössä olevat kynsisakset ja lämpömittari. Ruokalappu käytettiin ihan loppuun ja on jo heitetty pois. Kestovaippa ei meillä päässyt käyttöön. Kuolalappu taisi olla kerran kokeilussa? Kirja löydettiin viime viikolla, kun siivottiin kaappeja :D

Pyyhkeitä ostin ja sain muutaman kivan, mutta tuo pakkauksessa tuleva on melkoisen neutraali ja menee oikein passelisti lisäpyyhkeenä! Danielin pakkauksessa taisi olla valkoinen pyyhe vaaleanruskein terein. Tässäkään pakkauksessa tuo vihreä tere ei ole silmiinpistävä vaikka ei oma lempiväri olekaan. Lakana, ah! Siis se oli tuossa 2015 pakkauksessa niiiiiiin söpö etten kestä <3 Ja tää on myös melkoisen ihana, varmasti tulisi käyttöön taas :)

kuva: kela.fi

Eli siis muutama hygieniatuote, makuupussi, lakanat ja pyyhe vai 140e? Niinpä. Vaikeeta vaikeeta. En välitä ollenkaan tuosta 2016 pakkauksen ulkohaalarista tai vanupuvusta… voin melkein lyödä vetoa, että ne jää käyttämättä ja sisko käyttää Danielin pakkauksen pukuja. Tai sitten otan rahan ja ostan mieleisen ulkopuvun, Finlaysonilta tuon makuupussin ja ihania röyhelövaatteita lopulla rahalla? Kieltämättä houkutteleva vaihtoehto! 

No tässähän on yksi porsaanreikä vielä. Laskettu aikahan on huhtikuun lopussa eli pitkitän ihan viime metreille pakkauksen tilausta, toivon siis, että saisin 2017 pakkauksen. Eikä siinä kohtaa ole väliä väreillä ja muulla. Olisi vaan ihana olla muistona kummallakin lapsella ne ihan oikean syntymävuoden pakkaukset :) Jos siis vaan tuo 2017 pakkaus kerkeää tulemaan, niin päätös on helppo. Jos ei, niin taidan tosiaan pohtia ja laskea vielä kerran, että mitä saisin tuolla rahalla alennusmyynneistä. Ens kuun lopussa sitten selviää, että mikä mun päätös oli ;)


Oletteko ottaneet seuraavien lasten kohdalla myös äitiyspakkaukset? Ja onko tavarat tulleet käyttöön? :)

4 kommenttia:

 1. Mä oon ottanut pakkauksen vaan ekassa raskaudessa.tykkään kierrellä kirppareita ja tuolla 140e oon saanu ostettua just sellasia oman näköisiä vaatteita.
  Hei ja mun blogissa on kans yks tuunaus vinkki tuohon äitiys pakkauksen makuupussiin!
  http://unelmienelamista.blogspot.fi/2016/03/makuupussin-tuunailua-vol2.html?m=0

  Hei ja vielä pakko laittaa,että mulla oli ekalla la 6.2 ja ehdin saada jo uuden äitiyspakkauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä juuri mietin, että varmasti niin kirppareilta, kuin alennusmyynneistä saisi mieleisiä tolla rahalla paljon :)

   Ja kiitos vinkistä! Käyn kurkkaamassa :)

   Oooo! Täytyy toivoa, että saisin kanssa, jos siihen päädyn!

   Poista
 2. Tuo 140 euroa on minusta niin pieni raha, sen saa menemään yhdellä perjantain ruokakauppakäynnillä. Kirppareilta toki saa paljon tavaraa, mutta meillä ainakin tulee jo esikoiselta sekä sukulaislapsilta paljon priimaa käytettynä ja pakkauksessa houkuttaa se, että saa uusikin tulokas uutta. Ajatuksena olisi myös säästää lapsille omat lapsuustavarat omissa äitiyspakkauksissa (enempää ei hamstrata, vaikka mieli tekisikin, loput laitetaan armotta kiertoon, yksi laatikko per muksu.)

  VastaaPoista