perjantai 20. tammikuuta 2017

Pikaflunssa

Tai no, mitäköhän tää edes oli? Deedelle nousi siis yhtäkkiä ilman mitään ennakkomerkkejä 40asteen kuume. Tällaista ei oo ollut koskaan! Siis noiden muutaman kipeenä olon yhteydessä saattanut olla lämpöä, mutta ei mitään korkeeta. Ekaa kertaa siis kunnolla. Ja arvatkaa säikähtikö tää äiti? Jep. 

Keskiviikkona aamuyöstä heräsin normaaliin kitinään ja kävin nostamassa tutin sängyn vierestä ja herra rauhoittui tähän. Kömmin unen pöpperössä takaisin sänkyyn ja aloin miettiä, että miten se lapsi tuntui niin kuumalta. Siinä uniaivoilla ajattelin, että no se on sellanen hikimaisteri, että siksi varmaan. Kunnes havahduin, että eihän se ollut yhtään hikinen, tulikuuma vain. Tässä meni ehkä vartti ja kitinä alkoi uudestaan. Mäkin olin jo sen verran hereillä, että tajusin hakea kuumemittarin ja tauluun lävähtää 40.1… no mutta! Äkkiä kuumelääkettä ja kipeänä meillä yleensä ei rauhotuta (vieläkään…) ilman maitoa. Maito siis päälle ja uusi yritys unelle. Muutaman tunnin herra nukkui ja sitten aloitettiin päivä.


Aamupala ei meinannut maistua ja toinen oli ihan toistaitoisen oloinen. Tiesin jo etukäteen vaikkei meillä tällaista ole vielä edes ollut, että muutaman päivän voi rauhaksiin katsoa tilannetta lapsen kanssa vaikka kuume olisi korkeakin. Kunhan yleiskunto on hyvä. No sehän meillä oli. Ainakin alkuun. Iltapäivästä Deede vaan lötkötti sylissä, valitti vaisusti ja halusi olla vaan lähellä. Hetkeäkään ei viihtynyt omilla jaloillaan eikä leikkinyt. Mun ylienerginen taapero, joka normaalisti ei viihdy muutamaan kymmentä sekuntia pidempään sylissä, kun pitää päästä menemään? Ei vaikuttanut normaalilta.


Mulla on kauhea pelko tuosta influenssasta. Tai no ei siitä niinkään vaan niistä jälkitaudeista, hui! Soitin sitten lääkärikeskukseen ja kerroin oireet ja kuumeet ja millainen lapsi on ollut. Saatiinkin vielä iltapäivälle onneksi lastenlääkärille aika. Kehotettiin siis tulemaan näytille varmuudeksi ja mehän mentiin. Mitään ei onneksi löytynyt <3 Perus flunssaa ehdotti yhdeksi vaihtoehdoksi, koska nielu hieman punoitti, mutta muuten kaikki äänet normaaleita eikä mitään räkäisyyttä tai muuten millään tavalla influenssaan viittaavaa. Huh! 

Eli siis periaatteessa turha käynti, mutta hyvin tarpeellinen! Mä ainakin sain mielenrauhan, kun sain kuulla, että ei ole kyse pahasta taudista ja saatiin vielä hyvät ohjeet miten helpottaa pienen oloa. Tänään on mittari näyttänyt 37.4 eli nou hätä! Kaksi päivää siis korkeata kuumetta, unettomia öitä ja kiukkuinen sylivauva (selkä aivan soirona.)… Onneksi selvittiin näin pienellä :) Ja vaikka mä ehkä hätiköin tuota lääkärissä käyntiä, niin oli se mun mielestä sen arvoista! Sen takiahan niitä vakuutuksia maksetaan .Toivottavasti tässä oli meidän perheen tän kevään sairastamiset! Omalta osaltani hieman pelkään, että miten käy, kun nuo työt tuosta alkavat… Nyt oon kuitenkin ollut näin kauan oman kodin suojassa ja näin raskaana mun vastustuskyky on nolla. En edes tajua miksi, kun en normaalisti edes syö näin terveellisesti tai näin paljon vitamiineja :D Tästä, kun pärähtää asiakaspalveluun ja on monen ihmisen kanssa tekemisissä päivittäin, niin aivan varmasti tulen kipeäksi, toivotaan tosin, että ei! Sellainen pikaflunssa meillä. Nyt onneksi parempana kohti viikonlopun viettoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti