Kaksplus.fi

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Samasta padasta lemppariresepti

Hommasin Samasta padasta-kirjan joskus loppuvuodesta. Siitä on tullut jonkin verran kokeiltua reseptejä, mutta silti harmillisen vähän. Täytyy siis kaivaa useammin esiin, kun mietitään viikon ruokalistaa :) Yksi ohje on kuitenkin noussut meidän perheen suosikiksi! Ja monestakin syystä; tää on huikeen hyvää, huikeen helppoa eikä vaadi keneltäkään leipurin taitoja sen kummemmin :P


Meidän lemppariresepti on siis Muhkea ja mehevä chialeipä. Tätä tulee ohjeesta pellillinen ja varsinkin, jos pojat on olleet ulkona sillä aikaa, kun olen leivän tehnyt, niin punaposkisille syöjille tää uppoaa lämpimänä vähän turhankin hyvin. Sipaisu voita päälle ja ”maistellaan” vähän. Seuraavassa hetkessä pellillä on enää kaksi palaa jäljellä… :D


Kirjassa parasta on helpot reseptit ja niihin on merkattu punaisella ainesosat ja vaiheet, jotka jätetään pois, jos tehdään alle vuoden ikäiselle ruokaa. Resepteissä on myös maininta, että minkä ikäiselle ruoka on sopivaa. Nyt, kun Daniel on yli vuoden, niin kaikki reseptit voi tehdä sellaisenaan. Silti edelleen jätän suolan pois tai lisään sitä vain hyppysellisen. Meidän lemppariresepti näkyy myös tuossa kuvassa sellaisena, kun se kirjassa on. Tässä laiskan kirjoittajan versio:

5dl vettä
25g tuorehiivaa tai 1pss kuivahiivaa (itse käytän vaan kuivahiivaa)
2rkl chiansiemeniä
1/2dl rypsiöljyä  (itse oon käyttänyt joka kerta oliiviöljyä)
3dl kaurahiutaleita
3dl spelttijauhoja
3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa (en laita ollenkaan tai vaan ripauksen)

(unikon siemeniä pinnalle, itse en ole laittanut koskaan)

  1. Mittaa lämmintä vettä kulhoon 5dl ja lisää kaikki ainekset sekaan, sekoita tasaiseksi.
  2. Laita leivinpaperi pellille ja kaada taikina perään. Levitä taikina tasaiseksi ja ripottele kaurahiutaleita (unikonsiemeniä) päälle. Tässä kohtaa kannattaa olla tarkkana ettei taikina tartu liinaan, joka asetetaan päälle. Mulla tarttunut joka kerta pinnan jauhottamisesta huolimatta, joten oon laittanut hammastikkuja avuksi.
  3. Anna kohota muhkeaksi, noin 45minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 
  4. Painele vedellä kostutetulla veitsellä ruudukko kohonneen taikinan pintaan ja laita uuniin noin 12-15minuutiksi. 


Näin helposti tulee siis pellillinen herkkuleipää! Taikinan tekemisessä menee ehkä 10minuuttia, jos sitäkään ja sitten kohotus+paisto. En oo kyennyt enkä kerennyt olemaan keittiössä nyt hetkeen niin kauan, että jaksaisi alkaa leipomaan jotain, mutta tää ei edes oo leipomista, koska tulee niin nopeesti :P 


Kirjassa on hurjasti ihania reseptejä ja tosiaan super simppeleitä leipomuksia. Kannattaa ihmeessä tutustua, jos et vielä ole kerinnyt! Tää on myös mun mielestä hyvä lahjavinkki vauvaperheeseen ja miksei muutenkin. Terveellistä ruokaa ilman mitään ylimääräisiä ainesosia :)



Tää maistuu niin ruuan, kuin ruuan kanssa ja meillä tosiaan menee ulkoilun jäljestä lämpöisenä lähes kaikki. Keittojen kanssa ihan huippua ja itse tykkään syödä salaatin seurana. Monipuolinen resepti siis kyseessä. Eikun kaikki kokeilemaan!


Ihanaa ja herkullista laskiaissunnuntaita kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti