perjantai 31. maaliskuuta 2017

Lastenhuoneen sisustus: Leikkitila

Seuraavaksi meidän yläkerran leikkitila! Mä oon jotenkin ihan uskomattoman onnellinen, että meillä on tällainen tila. Ei tällaista osannut edes ajatella talon ostovaiheessa, että kuinka hyvä tästä tulee ja kuinka käytännöllinen tämä on. Meillä oli siis ylhäällä lastenhuoneiden välissä tuollainen ”turha” aula. No nyt se on tosiaan leikkitila. Tässä on parasta se, että lasten omat huoneet voi olla pääasiassa nukkumiseen (ja toki leikkimiseen, jos niin haluaa), joten niihin ei tarvitse mahduttaa kaikkea. Tää tila on suljettu muusta yläkerrasta ja rappusista lapsiportilla. Toisesta yläkerran aulasta menee siis rappuset alas sekä rappuset meidän vanhempien makuuhuoneeseen. Tää on kaikenkaikkiaan turvallinen ratkaisu ettei esimerkiksi tuo taapero hiippaile yöllä meidän viereen ja kaadu matkalla. Jos yläkerran rakenne olisi erilainen, niin tämä portti olisi varmasti tuolla alas menevien rappusten yläpäässä.


Leikkitilassa on tehty myös hieman remonttia. Tai no, ei sitä ehkä remontiksi voi sanoa :D On siis vaihdettu tuo harmaa tapetti yhteen seinään, vanhoilla asukkailla oli vaaleanpunaista kukkatapettia. Muuten kaikki on kunnossa eikä ole ollutkaan tarpeita tehdä enempää. Seinällä meillä on aivan loistavat blogiyhteistyönä saadut Suomen Voimistelutuotteen valkoiset puolapuut. Nää tuntuu kiinnostavan Danielia päivä päivältä enemmän! Onneks ukkeli aina jää odottamaan, että aikuinen tulee auttamaan. Juoksee siis puolapuille, nappaa niistä kiinni ja kääntyy katsomaan ja odottamaan, että joku tulee perässä varmistamaan :) Näiden lisäksi on samasta yhteistyöstä voimistelurenkaat. Ne on napattu pois katosta, koska meidän iskämies lyö niihin päänsä ja arvatkaa muistinko laittaa ne takaisin, kun kuvia otin? Juuh. Onneksi ne on näppärä ottaa pois ja laittaa takaisin tarpeen tullen.


Sitten täällä komeilee tuo Ikean lelulaatikko, jossa on pyörät alla. Toi on mun mielestä ihan huippu! Kaunis ja simppeli, samaa sarjaa, kuin meidän hoito-/leikkipöytä. Ja mikä parasta iso laatikko niille leluille. Kaikki mahtuu hyvin piiloon. Tai no, melkein kaikki :D

Näiden lisäksi oon keräillyt noita Legon säilytyslaatikoita, joissa on sitten niitä legoja. Nuo pienet oon hommannut itse ja juuri saatiin Tuomaksen äidiltä nuo isommat. Ne ei onneks vielä oo täynnä niitä dubloja :D Noiden pientenkin sisältö on ihan tarpeeksi kerätä monesti päivän aikana. Ai että mä odotan sitä hetkeä, kun lapsi osaa itse siivota leikin jäljet, haha! Laatikoiden lisäksi täällä komeilee Danielin kummilahja kummitädiltä eli tuo ihana Eero Aarnion Puppy. Tällä on parasta ratsastaa ja tätä voi halia ja vaikka mitä ;)


Leikkitilasta löytyy myös tuo Deen odotusaikana kyhäämäni katos. Se oli siis pinnasängyn katoksena aluksi ja nyt siirtyi majaksi, kun päästiin muuttamaan. Siellä on ihana kölliä ja siellä säilyy hyvin tärkeimmät pehmot tyynyjen seassa :)


Sohva on edellisilta asukkailta ostettu ja siitä saa levitettyä parisängyn. Se on vähän sellainen murheenkryyni mulle. Se on joo toki käytännöllinen ja onneksi myös värimaailma menee hyvin. Meillä aika pitkälti mummi nukkuu siinä, jos on yötä hoitamassa Danielia. Meidän iskämies nukkuu siinä, jos on yön vahtivuoro… kuulemma liian pitkä matka meidän makuuhuoneesta, jos lapsi herää :D ja sitten onhan se toki siinä, kun lapsi/lapset leikkii, niin voi aikuiset istua. Mua vaan välillä vähän harmittaa se, että itse kukin tuppaa siinä makoilemaan liikaa eikä keskity lapsen kanssa leikkimiseen. Toki lapsen pitääkin osata leikkiä myös itsenäisesti, mutta kyllä aikuisten pitää myös leikkiä lapsen kanssa. Tää on siis vähän kaksipiippuinen juttu, että onko tässä fiksu ja onko kauan. Mä oon vainonnut tätä jo pitkään ja haluaisin sen pois, mutta muut ei… katotaan kauan siis on paikoillaan :P 


Tänne haluaisin siis myös valkoisen pimentävän rullaverhon, joka on hankintalistalla. Samoin tää kaipaisi ehkä jotain vauvalle soveltuvia leluja, mutta ei siis mitään pientä sälää! Jotain Bobles tyyppisiä mahdollisesti, jotka tulevat käyttöön vielä myöhemminkin. Muutenhan tää muuttuu sitten lelujen mukana. Mun alkuperäinen haave oli laittaa tuohon tv:n paikalle (ainiin siitä unohdin edes mainita… iskämiehen pitkä väsytystaktiikka toimi ja sai telkkarin tuonne…) koripallo kori ja teipata tuohon puulattiaan koripallo kenttä. Toki sisällä ja ikkunan lähellä saisi pelata vain pehmeillä palloilla :) Eli siis joku päivä mulla on haaveena poistaa tuo tv ja sohva ja tehdä koriskenttä sinne! Se voi vaan olla, että iskämies ja siinä kohtaa vähän vanhemmat lapset on eri mieltä, mutta katsotaan kenen mielipide voittaa silloin :P



Sellainen leikkitila meillä lastenhuoneiden välissä. Täällä tullaan varmaan viettämään aikaa melko paljon, jos sisällä ollaan, kun vauvakin syntyy. Tänne tulee Danielin ajoilta oleva vauvakeinu/sitteri, jossa vauva voi sitten katsella isoveikan leikkejä ja äiti antaa isoveikan leikkiä rauhassa, kun on esimerkiksi vauvan ruokahetki :) Täältä on karsittu kaikki, jolla voi satuttaa itseään. Joo no toki millä vaan lelullakin voi satuttaa, mutta täällä ei taas ole samoja hasardeja, kuin esimerkiksi alakerrassa ja keittiön laatikoissa jne. joten täällä ei tarvitse olla silmiä ihan joka puolella. Seuraavaksi lastenhuoneen sisustus postaus sarjan viimeinen osa eli vauvan huone, stay tuned ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti