tiistai 28. maaliskuuta 2017

Lastenhuoneen sisustus: Taaperon uusi huone

Siis voitteko kuvitella! Mä sain tän aikasiks vihdoin :D Oon siis lupaillut meidän remontista ja lastenhuoneista ja ties sun mistä asumiseen liittyvästä postausta. Aina se on vaan jäänyt ja jäänyt ja en löydä muka aikaa ottaa kuvia tai huusholli on pommin jäljiltä. Taaaaai sitten se huone ei oo täysin valmis… onko ne ikinä? Ei ainakaan mun mielestä :P Eli siis nyt lunastan lupaukseni ja esittelen Danielin huoneen sekä tähän perään tulevan vauvan huoneen ja meidän yläkerran leikkihuoneen :) Snäpissä nää kaikki on näkyneetkin jo ja tekovaiheet myös kuvattu, muistakaahan seurata muuten myös siellä anne.marjaana niin pääsette reaaliajassa mukaan näihin meidän puuhiin ;)


Nyt siihen huoneeseen! Eli ensimmäisenä Danielin uusi huone. Daniel oli alunperin tuossa nykyisessä vauvan huoneessa. Huone oli pienempi ja lähempänä meidän vanhempien makuuhuonetta. Siinä on myös yksi jälkeenpäin tehty ”pahviseinä” eli sieltä kuuluu meidän makkariin aika hyvin. Tää oli siis plussaa siinä kohtaa, kun muutettiin ja Daniel siirtyi nukkumaan omaan huoneeseen ensimmäistä kertaa. T. Vainoharhainen äiti, joka ei luota itkuhälyttimeen :D Nyt, kun vauva on tulossa, niin päätettiin siirtää jäbänen isompaan ja hieman kauempana olevaan huoneeseen. Samaan syssyyn vaihdettiin pinnasänky juniorisänkyyn. Tää muutos tehtiin siinä joulun tienoilla, jos en ihan väärin muistele. Tarpeeksi ajoissa, jotta  Dee ei sitten ota näistä itseensä, kun vauva tulee, ”se vei mun äitin ja iskän ja vielä sängyn ja huoneenki”.


Huonehan oli alunperin melkoisen vihreä. Sieltä napattiin tapetit alas ja uusittiin värimaailma. Yhdessä seinässä on nyt ihana Riviera Maison karttatapetti. Tapetin mukaan valittiin sitten kaksi harmahtavaa sävyä, tummempia ja vaaleampi Tikkurilan värikartasta. Nää sopii mun mielestä aivan loistavasti ton tapetin kanssa!

Lähtökohta


Bongasin tuon Tikkurilan Taika Glow maalin ja aloin kuumeisesti miettiä, että mitä sillä maalaisin. No lopulta päädyin tekemään nuo ihanat mintunvihreät tähdet :) Tähdissä on siis pohjalla ihan perusmaalia sävyssä Tiffany ja päällä sitten tuota Taika Glow maalia. Tein itse sabluunan kartongista ja kontaktimuovista ja pienellä telalla telasin. Glowta tähdissä on kaksi kerrosta, Tiffanyä yksi. Kyllä ne mun mielestä hyvin loistaa! Ehkä olisi aavistuksen paremmin, jos olisin tuon viimeisen kerroksen laittanut esim. pensselillä ja näin ollen se olisi ollut vähän paksumpi, mutta hyvä näinkin.


Juniorisänky meille löytyi Ikeasta. Kyseessä on Ikean jatkettava sänky, joten se menee käytössä monen monta vuotta. Näitä oli kolmessa värissä; valkoinen, mustanruskea ja tämä harmaanruskea. Mun mielipide oli yllättäen valkoinen ja Tuomaksen musta, joten loogisesti päädyttiin tähän harmaanruskeaan :D No nyt, kun oon sitä tuolla katsellut, niin oli tää hyvä päätös! Josko se valkoinen sitten likalle, kun sen aika joskus on ;)


Huoneessa on myös nojatuoli, joita ostin aikanaan Torista kaksi kappaletta, kun Deetä odotin. Sitten päästään niihin juttuihin, jotka on tällä hetkellä kesken. Aloitetaan vaikka tosta valkoisesta hyllykkö kompleksista. Mä en oo mikään tuollaisten jättämäisten, koko seinän peittävien huonekalujen fani. Tuo on siis edellisten omistajien peruja ja lähdössä muualle. Meillä on tällä hetkellä tv-tasona vastaava, mutta puolet tuosta koosta, kahdeksan lokeroa. Oon kuumeisesti koittanut etsiä meille tv-tasoa, joka miellyttäisi mun silmää, tuloksetta! Siinä kohtaa, kun sellainen löytyy, niin tuo nykyinen tulee tänne ja tämä kompleksi siirretään jonnekkin mistä se ei osu mun silmään :P Mahdollisesti tässä kohtaa sitten teen muutaman (tai yhden isomman?) tähden lisää tuohon seinään.

Pojat oli isyyslomalla myös sisustaneet ja häämatkan tuliaispaita on löytänyt tiensä kattoon :D

Toinen kesken oleva juttu on verhot. Ikkunassa on tällä hetkellä myös edellisten valitsemat valkoiset perusverhot ja oranssi pimennys rullaverho. Juu perus valkoiset verhot… ok, mutta tylsät lastenhuoneeseen. Ja oranssi, ei vaan yksinkertaisesti mun juttu missään muodossa. Kaikkiin kolmeen tilaan; Danielin huoneeseen, vauvan huoneeseen ja leikkitilaan on tarkoitus hommata valkoiset pimentävät rullaverhot. Näin ollen ne ei poissulje mitään verhoja, kun ovat neutraalit. Vielä, kun joku mittais ne, kävis ostamassa ja laittais ikkunoihin :P Ihan noi pitkätkin verhot oon jo valinnut tänne. Haluaisin tänne Vallilan Pandaherra verhot. Tää kangas on mun mielestä aivan ihana olematta liian tiettyyn ikään sidottu. Näissä on värimaailmana myös tuota mintunvihreää, jota löytyy seinästä ja sitten kivaa liilan sinistä. Nää tois mun mielestä tosi kivan lisän ja väriä tänne huoneeseen :)


kuva: vallila.fi

Siinä kohtaa, kun nää viimeiset silaukset joskus tänne saan, niin varmasti mielessä jo miljoona hyllyä ja taulua ja sitä ja tätä, jotka tänne on ihan pakko saada :D Eli siis sellaisia en oo vielä tässä kohtaa edes kurkkinut. Sipaisin muuten noi viimeiset mintunvihreät maalit tuonne Danielin vaatekaappiin. Siellä siis tykkää leikkiä, niin nyt on seinässä vähän muutakin, kun vaan puuta :P
Sellainen uusi huone meidän taaperolla :) Palataan asiaan vielä leikkitilan ja vauvan huoneen osalta, niin on edes osa talosta esitelty!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) ajatuksena oli se, että saa helposti muokattua, kun lapsi kasvaa!

      Poista