sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Voimavaroja vanhemmuuteen - The FamilyBoost

*Yhteistyössä The FamilyBoost

Mun oli tarkoitus hieman himmata tahtia näiden postausten kanssa, mutta sain niin mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen, että pakkohan siihen oli tarttua! :) Daniel on nyt noin 1v4kk ja tässä ajassa on käynyt enemmän kuin selväksi kuinka vaativaa työtä vanhemmuus on. Se on toki palkitsevinta työtä, mutta samalla hyvin hämmentävää, haastavaa ja välillä todella yksinäistä puuhaa. Koko ajan tulee eteen uusia asioita, joista pitää selvitä parhaansa mukaan. Yleensä juuri siinä kohtaa, kun jotain on opittu tekemään hyvin, niin tilanne muuttuu ja taas uutta kehiin. 


The Family Boost on kahden helsinkiläisen psykologin Julian ja Heidin kehittämä tukiverkosto meille vanhemmille :) Alla suora lainaus heidän sivuiltaan, että mistä on kyse:

Vanhemmuus on yksi elämän vaativimmista työtehtävistä. Silti vanhemmat usein kokevat, että tarpeellista tietoa ja tukea ei ole tarjolla silloin, kun sitä eniten tarvitsisi. Oletus siitä, että vanhemman tulisi olla valmis kasvatustehtävään jo synnytyslaitoksella luo turhia paineita ja riittämättömyyden tunnetta. The FamilyBoostin ideologian mukaan kukaan vanhempi ei ole valmis. Vanhemmuus on jatkuvaa opettelua ja kehittymistä. Jokaisella vanhemmalla on oma juttunsa, jota ei pysty korvaamaan tai kopioimaan. Haluamme tukea sinua voimaan hyvin, jotta voit nauttia perhe-elämästä ja tuntea ylpeyttä siitä, minkälainen ainutlaatuinen vanhempi olet lapsillesi.

Valtaosa suomalaisista vanhemmista toivoo ulkopuolista tukea vanhemmuuteen jossakin vaiheessa lastensa kehitystä. Yleisiä syitä tuen hakemiseen ovat vanhemman väsymys tai halu oppia uusia kasvatuskeinoja, lapsen pelot, kaveripulmat tai käyttäytymiseen liittyvät ongelmat, sekä vanhempien ero.

Meille The FamilyBoostissa on tärkeää, että palvelumme ovat helposti lapsiperheiden vanhempien saatavilla. Tavoitteenamme on tarjota vanhemmille luotettavaa tietoa ja tukea matalalla kynnyksellä asuinpaikasta riippumatta. Palveluita voi käyttää omalla nimellään tai anonyymisti nimimerkillä.

Vanhempien kokema yksinäisyys on etenkin pikkulapsiaikana hyvin tavallista. Tämän vuoksi yhteisöllisyys on vahvana osana The FamilyBoostia. Vanhemmuuden voimalähde tarkoittaa tiedon ja uuden oppimisen lisäksi myös vertaistukea ja verkostoitumista! 

Yleensä tykkään esitellä myös yhteistyökumppanit itse, omin sanoin, mutta tässä kohtaa tuo esittely oli niin hyvä ja kaiken kattava, että en viitsinyt alkaa sitä muokkaamaan :) Aloitin itse The FamilyBoostin Voimaboostissa nyt perjantaina!  Boosteja on kolmea erilaista, mutta tämän koin itselle tässä elämäntilanteessa hyödyllisimmäksi. Kyseessä on siis verkkokurssi tai pikemminkin palvelukokonaisuus, joka kestää kahdeksan viikkoa. Kurssia voi käydä myös omaan tahtiin ja kurssille osallistuminen oikeuttaa 6kk jäsenyyteen vanhemmuusyhteisössä.

Kuva: thefamilyboost.com
Mitä kurssi sisältää? No ensinnäkin mun mielestä paras juttu on se, että kurssille voi osallistua joko ihan omana itsenään tai anonyymisti nimimerkillä. Se varmasti laskee monen kynnystä osallistua! :) Kurssilta saa oikein hyvän ja hyödyllisen oppimateriaalin ja tehtäviä, jota kautta pääsee kehittämään itseään vanhempana. Sitten on muiden kurssille osallistuvien vanhempien tuki, vertaistuki on aina upea juttu! Eli siis suljettu keskusteluryhmä samaan aikaan kurssilla oleville. Ja myös se 6kk jäsenyys vanhemmuusyhteisöön, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kirsikkana kakun päällä psykologien tuki läpi koko kurssin. 

Voisin lyödä pääni pantiksi, että jokaisella vanhemmalla olisi tarvetta tällaiselle jossain kohtaa elämää. Jos se ei ole nyt, niin sitten varmasti myöhemmin. En usko, että tällaisesta on haittaa kenellekkään, päinvastoin :) Omalta kohdaltani koen, että tämä tuli oikein hyvään väliin. Esikoinen alkaa kehittää päivä päivältä lujempaa omaa tahtoa ja uhmailu nostaa jo päätään. Prinsessan laskettu aika lähenee ja muutenkin on tälle vuodelle ”pikkusen” suunnitelmia. Työkaluja arjessa jaksamiseen ja vanhemmuuteen? Kyllä kiitos!


Sitten se paras kohta! Tittidiiididiiiii! Mä saan ilokseni arpoa teille rakkaat lukijat yhden tällaisen Voimaboosti verkkokurssin! :) Seuraava Voimaboosti alkaa perjantaina 7.4.2017 ja arvontaan on aikaa osallistua sunnuntai iltaan 2.4.2017 kello 22 asti. Arvonta on tällä kertaa blogin Facebook sivuilla eli kaikki tykkäilemään sivuista ja osallistumaan arvontaan!

Kuva: thefamilyboost.com

Tän huikean arvonnan lisäksi saatte 30%:n alennuksen itse valitsemastanne boostista! Eli siis koodilla boosti317 saatte tuon alennuksen verkkokaupassa ja koodi on voimassa huhtikuun loppuun :)


Ihania ja tärkeitä asioita siis. Tän tiimoilta on tulossa vielä muutakin. Perehdytään hieman psykologien kanssa yhdessä vanhemmuuteen ja tehdään siitä yhteinen juttu. Lisäksi kerron toki omia ajatuksia ja mietteitä, kun oma Voimaboosti verkkokurssi etenee. Nyt siis kaikki kipin kapin sinne Facebookkiin ja osallistumaan arvontaan ja hei hyödyntäkää ihmeessä tuo alennuskoodi! Se löytyy myös Facebookin puolelta ja sitä kannattaa jakaa kavereillekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti