maanantai 24. huhtikuuta 2017

Levolliset yöunet - Nanny kätkythälytin

*Yhteistyössä Nanny/emmu.fi

Tuoreet äidit tai no, ylipäätään äidit tietävät millaista on pelätä kaikkea mahdollista. No joo ehkä hieman liioiteltu lause, haha. Mutta silti ainakin mulle on tullut pelkoja aivan eri tavalla äitiyden myötä. Muistan kuinka ensimmäiset kuukaudet Danielin syntymän jälkeen olivat haastavia. Monessakin mielessä toki, mutta myös se järjetön pelko lapsen menettämisestä oli läsnä vähän turhankin paljon. Silloin jo mietin tällaisen hommaamista, mutta se jostain syystä jäi. Menetin siis yöuniani ja lueskelin kätkytkuolemasta ja mietin keinoja estää sen… olemalla itse hereillä 24/7? :D No nyt ei onneksi tarvitse pelätä sitä asiaa, vaan voi levollisin mielin nukkua itsekin yönsä.


Nanny kätkythälytin tuli meille suoraan maahantuojalta ja niitä pääsee tilaamaan maahantuojan verkkokaupasta emmu.fi hintaan 149,90e. Vaikka summa saattaa kuulostaa isolta, niin on se pieni raha siihen nähden, että se saattaa pelastaa lapsesi hengen. Näitähän löytyy muutamia Suomesta, mutta tämä oli mun mielestä se luotettavin. Näitä käytetään myös sairaaloissa, joka lisää sen luotettavuutta - ainakin mun mielestä :)


Laite oli hurjan helppo asentaa ja hyvät ohjeet löytyvät myös täältä. Eli siis sensoripatja normaalin patjan alle ja johto laitteeseen kiinni ja laite päälle. Enempää ei vaadi! Mua vähän jännitti, että onko tässä miljoona vipstaakkelia, jotka pitää saada oikeaan asentoon jne. ja varauduin henkisesti pitkään asennusprosessiin, mutta siinä menikin ehkä minuutti, jos sitäkään.


Laitteesta löytyy hurjasti lisätietoa osoitteesta nannysuomi.info ja alla muutama ote sivuilta:

Nanny lyhyesti:

- Turvallinen - sertifioitu lääkinnälliseksi laitteeksi - käytössä myös sairaaloissa.

- Helppokäyttöinen - koostuu vain kahdesta yksiköstä - ei monimutkaisia kytkentöjä

- Helppo ja turvallinen langallinen laite ei ota langattoman tapaan häiriöitä esim radiosignaaleista.

- Saattaa pelastaa lapsesi hengen.

- Vanhemmat voivat levätä rauhassa lapsen nukkuessa - 
   monitorissa vilkkuu vihreä valo vauvan hengityksen tahdissa

- Patjakoko markkinoiden suurin- tarvitset vain yhden patjan!

- Takuuaika markkinoiden pisimpiä (takuu 2 vuotta)

Laite koostuu kahdesta yksiköstä; hälytyslaite sekä vauvan patjan alle asennettava herkkä sensoripatja joka tarkkailee jatkuvasti lapsesi toimintoja.

Kätkytkuolema

Vaikkakin kätkytkuolema on erittäin harvinainen (alle 20 vuodessa Suomessa), on se kuitenkin yleisin yksittäinen imeväisikäisten kuolinsyy. Jos kuolinsyytä ei löydy, kuolinsyyksi merkitään kätkytkuolema. Kätkytkuolema ei varsinaisesti ole yksittäinen syy tai tauti, vaan toistaiseksi tuntemattomien tekijöiden summa. Hengitysvaikeuksien, esim flunssan, korkean kuumeen tai muun sairauden aiheuttaman, arvellaan olevan osittaisesti tekemisissä ikävän tapahtuman kanssa; samoin arvellaan nukuttamisasennon olevan osasyynä. Suomessa muutettiin vauvojen nukukusohjeita vatsallaan nukuttamisesta selkä/ kylkiasentoon 80-luvun lopussa. Tämän jälkeen kätkytkuolemat vähentyivät jonkin verran. 

Ikävä kyllä, kätkytkuolema tapahtuu useimmiten unen aikana - nukkuessa - vauva ei koskaan herää eivätkä vanhemmat tiedä, milloin vauva lakkasi hengittämästä. Mitä pidempään vauva on ollut hengittämättä - sitä vaikeampaa on enää elvyttää. Nanny antaa vanhemmille mahdollisuuden havaita vauvan hengitysongelma ajoissa ja puuttua välittömästi tilanteeseen.


Eli siis huippuluokan tuote kyseessä ja ainakin mulla on jo nyt levollisempi olo. Ainoa jännitys on se, että kuinka usein unohdan sulkea laitteen, kun nostan vauvan pois sängystään :D Testailin tuota meinaan muutamaan otteeseen ja ääni on todella kova, hyvä niin! Mun Snapchatissa oli muuten video aiheesta ja laitan myös lisää lähiaikoina, käy kurkkaamassa myös sieltä!


Tässä tuli mukana ihania tarroja tuohon hälytinosaan, mutta en osaa vielä päättää mitkä tähän laitan. Taidan päätyä tuohon leijonaan :) Samoin mukana tuli pidempi johto. Nyt alkuun laite on pinnasängyn reunassa kiinni ja sain sen näppärästi vietyä patjan alta reunalle niin, ettei se aiheuta mitään vaaratilanteita vauvalle. Siinä kohtaa, kun vauva kasvaa, niin hälytinosa pitää siirtää esim. seinään kiinni kiinnitystelineellä joka tuli mukana ja myös pidempi johto on tällöin tarpeen. Mukana on myös lisäpala, jolla hälyttimeen saa liitettyä lisäpatjan, jos tätä käyttää kaksosilla. Tällöinkään ei siis tarvitse kahta koko settiä, vaan toinen sensoripatja riittää.Meillä siis nukutaan vauvan kanssa levollisesti… tai no jos vauva nukkuu ja Daniel nukkuu, niin äitikin uskaltaa nukkua rauhassa! Ihan parasta :) Yksi pelko ja ahdistus siis vähemmän, enemmän kuin tervetullutta! Laite on nyt siis asennettuna ja odottaa käyttäjäänsä. Kirjoittelen vielä kunnon kokemuksia, kun ollaan päästy kunnolla testaamaan laitetta. *Kätkythälytin saatu yhteistyön kautta.

4 kommenttia:

 1. Jahas. Pitääkö tässä taas ostaa sitten uusi laite edellisten lisäksi :D

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kuule laitetta laitteen perään :P :D

   Poista
 2. Meillekkin hommattiin tämä, kun lapsi ehkä 2kk ikäinen. Oon kyllä tykännyt tästä ylisti. Saan itse paremmat unet ja turvallisuuden tunteen, että joku valvoo lapseni unta ❤ Muutamia kertoja ollaan herätty yöllä, kun laite alkanut huutamaan. (mieheni luuli silloin, että pullat palaa uunissa ��) Lapsi oli siirtynyt pois patjalta. Ikää jo 1v 3kk joten väistämättä liikuskelee sängyssä. Onneksi mikään kerta en ole ajatellut, että olisi hätä. Arvannut, että nyt ei ole patjan päällä. Mutta kiireesti aina kumminkin tarkistamaan! Painorajahan oli 15kg joten ihan pian joudumme jättämään sen pois. Mutta yli tyytyväinen oon ollu ja meinaan käyttää jos vielä lisää lapsia siunaantuu ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla! En malta odottaa, että mekin päästään kunnolla testaamaan! :)

   Tarkoitus olisi myös pitää käytössä niin kauan, kun pinnasängyssä on ja ei pääse itsekseen juoksentelemaan ettei tule joka yö vääriä hälytyksiä :D Toki niitä varmasti tulee jossain kohtaa juurikin tuon takia, että siirtyy yöllä patjalta, mutta toivottavasti ovat sitten meilläkin tosiaan vääriä hälytyksiä :)

   Kiitos sinulle vielä, kun jaoit kokemuksesi! :) <3

   Poista