torstai 25. toukokuuta 2017

Kätkythälytin käytännössä - toimiiko se?

*Yhteistyössä Nanny kätkythälytin/ emmu.fi

Tiedättekö sen, kun vastasyntynyt nukahtaa ja ei millään tiedä hengittääkö hän vai ei? Se liike on niin minimaalinen, että aina pitää vähän tökkiä hereille, että reagoiko vauva. Tai sitten mä oon vaan tosi vainoharhainen :D No joka tapauksessa en edes osannut ajatella kuinka suuren mielenrauhan ja paremmat yöunet meille vanhemmille tää hälytin suo. Meillä mieskin sanoi ensimmäisen yön jälkeen, että täähän on ihan pirun hyvä! Ja jos mä oon vainoharhainen liian sikeästi nukkuvan vauvan kanssa, niin tuo mun mieheni haluaa varmistaa vartin välein, että vauva todella hengittää ja kaikki on hyvin <3 ”Aavistuksen” siis levollisemmin nukutaan kumpikin, kuin esikoisen aikana, kun tällaista ei ollut.


Taysissa synnyttäessä bongasin myös osastolta näitä Nannyn kätkythälyttimiä! Ja esitteitä oli joka huoneessa. Eli siis todella, kuten mainostetaankin, niin tämä samainen laite on käytössä myös sairaaloissa. Heti alkoi hymyilyttämään, että vitsit! Meillä on tollanen kotona, en malta odottaa, että päästään testaamaan kunnolla. 

Se ainoa ”huono” puoli tässä on se, että unenpöpperössä ei meinaa muistaa sammuttaa, kun lapsen nostaa yöllä syömään ja hetihän se reagoi. No siis huono ja huono. Hyvä tietää, että laite todella reagoi samantien ja kyllähän tässä väkisinkin ajanmyötä sen oppii heti sammuttamaan. Onneksi tosiaan pinnasänky on ihan meidän sängyn vieressä, niin vauva sylissäkin sen yltää napsauttamaan pois päältä. Yhden kerran olen unohtanut laittaa takaisin päälle pieneksi hetkeksi, kun syötiin, mutta täytyy toivoa ettei niitä kertoja tule monia. Ehkä siis jos jotain kehitettävää tästä pitäisi sanoa, niin jonkinlainen "paussi tila" olisi kiva. Voisi painaa laitteen tauolle ja se tunnistaisi, kun vauva lasketaan takaisin sänkyyn ja menisi uudestaan automaattisesti päälle? (idea varastettu ystävältä :P) Heh, ehkä kaiken ei edes tarvitse olla niin automaattista, haha! Ja toki tän kanssa pikkuhiljaa osaa toimia paremmin ja paremmin :)Kaiken kaikkiaan siis aivan loistava laite! Tässä kohtaa nää kuuluisat sanat; miten mä pärjäsin Danielin aikana ilman tätä? Jaa a. Päivä päivältä se raha, joka tällaiseen pitää sijoittaa tuntuu mitättömämmältä. Eihän tällaista mielenrauhaa ja turvallisuudentunnetta voi mitata rahassa! Se sijoitus on hyvin hyvin pieni, varsinkin jos tulee tilanne, että on tosi kyseessä ja tuon avulla voin pelastaa lapseni hengen. Toivottavasti ei koskaan tule tilannetta, jossa tän hälytykseen heräisi. Ainakin tiedän sen, että turhia hälytyksiä ei ole ja samantien pitää toimia.

Tää tulee olemaan myös loistava siinä kohtaa, kun lapsi on tukkoinen ja flunssainen. Se, kun valitettavasti on vääjäämättä edessä jossain kohtaa. Mua edelleen pelottaa, jos Daniel on kipeenä, ettei vaan tukehdu sitkeään limaan tai muuta vastaavaa. Vauvan kohdalla se pelko on tietysti vielä suurempi, koska toinen on niin pieni eikä osaa edes sitä vähää yskiä tai muuten itse helpottaa oloaan, kuin taapero. Tosin toivon ettei vauva-aikana tarvitsisi sairastaa, mutta hyvin mahdollistahan se on.Mua alkuun jännitti, että tunnistaahan tää varmasti patjan läpi, kun se on paksu. No meillä on patja ja ja vielä unipesäkin eikä huolta ole! Vihreä valo vilkkuu siis vauvan hengityksen tahtiin ja kyllä se tahti vaihtelee, kun tuota lasta seuraa ja valo pysyy menossa mukana. Eli siis se oli turha huoli asennusvaiheessa :) Helppo ja simppeli henkivakuutus sille maailman tärkeimmälle? Kyllä kiitos! Jos siis pohdit, että onko tää turhake ja kannattaako tästä maksaa, niin kyllä kannattaa. Suosittelen erittäin lämpimästi! 


Tällainen setti meillä vielä patjan lisäksi ja hienosti toimii :)

Heräsikö kysymyksiä kätkythälyttimen toiminnasta? Asennuksesta? Kysy ihmeessä, niin vastaan omasta kokemuksesta ja kinkkisimpiin pyydän maahantuojan näkemyksen avuksi :)


*Nanny kätkythälytin saatu yhteistyön kautta.

5 kommenttia:

 1. älä luota liikaa laitteisiin, meillä poika
  4 kk kuoli ja ambulanssihenkilökunta sanoi ettei siinä mikään auta jos oikea kätkytkuolema kyseessä... tukehtuminen johonkin on eri asia tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää antaa aikaa aloittaa ensiaputoimet kun apua odotetaan. :)

   Poista
  2. Juu ei toki laitteisiin saa sokeasti luottaa, mutta toimivaksi olen todennut ja kuten Millakin sanoi, niin tämä antaa lisäaikaa, kun odottaa apua :)

   Osanottoni, en edes pysty kuvittelemaan kuinka kamala tilanne <3

   Poista
 2. Voi vitsi tollanen olisi kyllä ollut kätevä, lähinnä tuomaan sitä mielenrauhaa itselle :) muistan miten hysteerinen olin vauvojen kanssa avout siihen saakka että he täyttivät 4kk, kokoajan kyttäämässä hengittääkö ja itse sitten öisin nukkui ihan koiranunta kun piti tarkistaa että kaikki on hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sepä se :D Onneks nyt edes toisen kerran tää käytössä, aavistuksen mukavampi olo itellä, kun voi edes koittaa nukkua, kun lapsi nukkuu! :)

   Poista