lauantai 6. toukokuuta 2017

Lastenvaatehuuma(ko)?

Lupasin kirjoitella tästä aiheesta vielä ihan erikseen. Julistin silloin Danielia odottaessa, että minähän en tule mitään merkkivaatteita lapselleni ostamaan! Ei oo mitään järkeä. Onko mieli muuttunut 1,5vuoden sisällä? No osittain on, pakko myöntää. 


Edelleen oon sitä mieltä, että ensimmäisen vuoden aikana nuo kalliimmat vaatteet lapselle menee ”hukkaan”. Sen mitä ostan tulevalle vauvalle uusia vaatteita ensimmäisen vuoden aikana, niin ne on kyllä ihan muuta, kuin Gugguuta ja Vimmaa. Jos vaate kestää kokonsa puolesta kaksi viikkoa tai kuukauden käytössä, niin mun mielestä siitä ei ole järkeä maksaa paljon. Meillä on järjetön kasa Danielin aikaisia, ihania neutraaleja vaatteita, joita on esipesun jälkeen pesty ehkä kaksi tai kolme kertaa. Ne on kuin uusia! Miksi siis tuhlaisin moisiin uusiin rahaa? Juu toki hamstraan kauniita tyttö röyhelöitä jne. aina alennusmyynneistä ;)


Mistä päästäänkin seuravaan juttuun; alennusmyynnit! Mä oon alennushaukka :D Aina ensimmäisenä kaupasta, niin verkko- kuin kivijalka kaupasta, tutkin alennusrekin. Esim. Hennesin lastenvaateosastolta oon ostanut ties kuinka monta vaatetta kahdella tai kolmella eurolla. Se on mun mielestä hyvä raha maksaa vauvan vaatteesta, jonka käyttöikä on viikkoja. Juuri bongasin muutama viikko takaperin Kappahlin Newbie vaatteita likalle -70% alella! Ne oli pakko ostaa ;) Aina on tietysti kirpparit! Mutta jostain syystä mä löydän aina itseni näiden alennusrekkien luota.Mites nää taaperon vaatteet? No tää hetki alkaa olla asia erikseen. Edelleen meillä on suurin osa Hennesistä ja Kappahlista. Ne on edullisia, vaikka niitäkään harvoin ostan normaalihinnalla. Samoin ne on kauniita ja hennesistä saa (ainakin verkkokaupasta) silloin tällöin kivan rokkihenkisiä vaatteita. Meillä ainakin ne on pysyneet hyvinä ja nää kaks nimenomaista kauppaa ja niiden vaatteet on meidän lemppareita! Ihan jo istuvuutensa puolesta on olleet parhaita Deelle. 


Meillä käytetään aika vaihtelevasti kokoja 86-92, riippuu siis ihan merkistä ja mallista. Daniel sai joululahjaksi alennuksesta ensimmäisen Gugguun jumpsuitin. Mä rakastan jumpsuitteja! Ne on niiiiin käteviä. Viileällä kelillä kivoja ja on kiva lisä haalarin alle. Näin lämpimillä taas käytetään ulkopukuna. Eli siis meidän kuvissakin vilahdellut musta Gugguun jumpsuit oli ensimmäinen merkkivaate. Ja okei, tässä kohtaa mä huomasin, että tää oli aivan eri maata, kun ne ohuet Hennesin ”muka college” haalarit. Toki ne Hennesin maksaa 29,90e ja tää 85e, jaiks! Meidän yksilö tosin kustansi aavistuksen alle 50e, joka tuntui isolta rahalta silloin, mutta ei enää. Tota on käytetty kuukausi tolkulla ja on edelleen hyvässä kunnossa ja käytössä. On jämäkkää kangasta ja varmasti myös mukavampi päällä. Ja menee aivan loistavasti myös tulevalle vauvalle sitten joskus :)


Hetki sitten Daniel sai uuden samanmoisen, ihanan vaalean turkoosin! Tää menee myös ihanasti likalle sitten joskus <3 Tääkin on meillä ihan ronskisti käytössä, niin vaunulenkeillä ja kauppareissuilla, kun pihalla. Sitten meillä on hommattu muutama musta ja luonnonvaalea pipo, jotka ovat hieman arvokkaampia. Nää menee sitten kaiken kanssa ja kahdelle lapselle. Versus, että ostan sinisiä ja punaisia pipoja kymmenen. 


Ensin olin siinä joukossa ketkä ihmetteli tätä Vimman letti vimmaa. Miksi ihmeessä? Eihän ne nyt niin kummosia ole? T. Ostin lapselleni juuri kahdessa eri värissä :D Tilasin siis ensimmäiset testiin, nehän voi aina palauttaa! Mietin ja pohdin kokoa ja päädyin ottamaan koon 100. Lueskelin, että ovat pienehköä kokoa ja meillä tosiaan heittelee tuo koko aikalailla. No näähän oli just passelit! Tai no, ovat siis hieman reilut pituudesta, mutta lahkeet menee hyvin ”rullalle” ja siitä huolimatta näyttävät kivoilta eikä lapsi ainakaan ole valittanut. Näähän menee siis todellisuudessa meillä ikuisuuden! Varmasti menee Deen käytössä vielä pitkään ja sen jälkeen vielä likalle. 


Eli siis tässä kohtaa, kun vaatteet menee pidempään ja ostaa fiksun kokoisena ne, niin mikä jottei. Kyllä mä tällä hetkellä mielummin ostan Danielille housut, jotka menee pitkään käytössä, on kauniit ja menee vielä toisellekkin lapselle. Maksan niistä ilolla 29euroa, kun ostan vaan niitä Hennesin housuja 12,99-19,99e neljät. Meillä tulee ainakin sen verran pyykkiä, että pesen vähintään joka toinen päivä koneellisen. Likan synnyttyä varmaan päivittäin lastenvaatteet ja vähän harvemmin aikuisten. Joten ennemmin ostan vähemmän ja kauniita, kestäviä sekä mieluusti vielä kotimaisia tuotteita, kun säkki tolkulla halvempia. Danielin ekalta vuodelta jäi jo monta vaatekappaletta joko täysin käyttämättä tai käytettiin kerran… niitä oli vaan liikaa, kun kaikki vähän innostui. Ne on vaan harmillisesti ihan poikavaatteita eikä siksi mene seuraavalle. Nää meidän arvokkaammat vaatteet on kaikki valkattu silmällä pitäen seuraavaakin käyttäjää. 


Vaatteiden lisäksi oon koittanut toitottaa kaikille, että tässä kohtaa kengät olisi ihana saada ja ostaa mustina tai jonain neutraalin värisinä. Esim. viime talven sähkönsiniset Kuomat on edelleen ihan huippukunnossa! Muttaaaaa… noh, katotaan mikä on tilanne siinä kohtaa, että laitanko ne likalle vai ostetaanko ne mustat. Sitten on kengissäkin ihan eri asia, kun kumpikin on isompia. Nyt, kun kenkiä on käytetty joko pääasiassa vaunuissa tai möyritty lumessa eikä niissä ole jäljen jälkeä käytöstä, niin mieluusti käyttäisin samat kummallakin, kun tuhlaisin päättömästi kahtiin, ihan vaan värin takia. Tykkäisin myös, että esim. ulkohaalari saa olla hieman erilainen ja värikäskin, kunhan sitten kengät ja asusteet on sellaisia, että menee kaiken kaiken kanssa. Se on siis se pääsyy eikä ”tyttö- ja poikavärit”. Daniel rakastaa kenkiä ja vaatii niitä joka päivä vähän väliä jalkaansa, haha! Eilen meillä oli sisällä Converse päivä <3No näinpä taas. Pikainen sepustus vaatteista? Heh! Ja arvatkaa voisinko jatkaa aiheesta vieläkin? No päästän teidät jo pälkähästä :P Jos jaksoit lukea näin pitkälle, niin oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua viilenevistä keleistä huolimatta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti