maanantai 12. kesäkuuta 2017

Pikatreffit - Minkä ikäisen vauvan voi jättää hoitoon?

Osa varmaan bongasikin, että me oltiin piiiiiitkästä aikaa treffeillä! Oon kovasti puhunut sen puolesta, että kerran kuussa pitäisi vanhempien päästä keskenään edes hetkeksi jonnekkin. Tää toimi meillä hyvin viime marraskuuhun asti, jolloin oltiin häämatkalla Lontoossa. Se on siis meidän viimeisin treffi reissu ennen tätä. Sovittiin, että tuollaisen isomman reissun jälkeen pidetään joulukuu taukoa, jos ei sopivaa väliä helposti löydy. No siinä samassa meni tammikuu kuin sumussa ja sitten alkoikin mun vointi huonontua sen verran ettei käynyt edes mielessä. Nyt, kun vauva on syntynyt, niin en osannut edes kuvitella, että päästäisiin näin nopeasti kahdestaan jonnekkin.


Mieheni siis ehdotti lomansa alussa, että mites jos käytäisiin soutelemassa, pärjäisiköhän mummi näiden lasten kanssa jossain kohtaa lomaa? No mä aluksi vähän kauhistuin ajatuksesta, mutta sitten aloin miettimään tarkemmin. Mulla oli viikkoa ennen Tuomaksen lomaa tutkintotilaisuus koulussa. Olin poissa kotoa keskellä päivää pari tuntia ja mummi ja pappa selvisi hienosti lasten kanssa vaikka likka oli tässä kohtaa vasta kolme viikkoa. Onneksi tuo mun tutkintotilaisuus osui juuri Daniel päiväuniaikaan, joka helpotti omaa mieltä, kun hulivili oli ”poissa kuvioista” edes osan ajasta, haha! 

Ennen oli kylmälaukussa vähän muutakin juomaevästä, kuin kivennäisvesi :D 

Miksei siis illasta voi olla muutamaa tuntia poissa, kun lapset on laitettu nukkumaan ja tuttu aikuinen on vahdissa? Niinpä. Hyvin voi! Tää on mun mielestä taas yksi asia, joka on jokaisen äidin ja vanhemman oma asia. Kukaan ei saa painostaa lähtemään vauvan luota, jos äidillä ei ole sellainen olo. Myöskään kukaan ei saa syyllistää äitiä, jos hänellä on hyvä olo lähteä pariksi tunniksi vauvan luota. Puhun nyt äidistä, mutta toki sama pätee kumpaankin vanhempaan. Tässä vaan isät pääsee tietty helpommalla, kun ovat muutenkin jo tottuneet olemaan päivät pois lasten luota, ainakin isossa osassa perheitä :)


Mä pohdin tätä ehdotusta itsekseni pari päivää ja sitä, että onko mulla se ”hyvä fiilis” jättää likka, ennen kuin edes ehdotin asiaa äidilleni. Lopulta päädyin siihen, että mikä jottei! Meillä siis tuo ranta on noin 500metrin päässä.. onkohan ees sitäkään? Soudellen, kun mennään niin kovin pitkälle ei edes päästä ja tietysti varsinkin tällaisessa tilanteessa ei ole edes tarkoitus. Matkaa rantaan on meiltä ajallisesti noin viisi minuuttia ja kyllä sieltä järveltäkin melko äkkiä pääsee pois. Kuitenkin vahdissa on aikuinen, joka osaa meidän lasten kanssa toimia ja on viikoittain, joskus jopa päivittäin meidän kanssa. 

Daniel on nukkunut jo pidemmän aikaa hienosti yöt läpeensä. Toki siihen ei uskalla luottaa ja yleensä menee just niin, että päätinpäs lähteä, niin herra hilluu koko yön, haha! No nyt ei onneksi käynyt näin. Kumpikin lapsi oli nukkunut koko meidän poissaolon niin hyvin, että mummi oli joutunut käydä katsomassa, että varmasti herra hengittää :D Vauva meillä on vielä oman hereilläolo ajan vaununkopassa tässä alhaalla ja viedään omaan sänkyyn samalla, kun itse mennään nukkumaan siihen viereen. Kai se jossain kohtaa pitäisi taas opetella laittamaan likkakin nukkumaan sinne sänkyyn jo iltapesujen jälkeen :P Eli siis minkäikäisen vauvan voi jättää hoitoon? Se on ihan vanhemmista, vauvasta ja tilanteesta riippuva juttu. Kyllä mua sydäntä kylmäsi tuo mun tutkintotilaisuus vaikka tiesin, että täällä pärjätään enemmän kuin hyvin ja tuonne oli pakko päästä. Tää ilta taas meni paremmilla mielin, kun tiesin, että jos ei mitään erikoista tule, niin lapset nukkuvat kumpikin hienosti tuon ajan eikä kumpikaan edes tiedä, että oltiin poissa. Tää, että ollaan omassa tutussa ympäristössä helpottaa tilannetta myös. Tällaisiin pikareissuihin ei ole mun mielestä mitään ikärajaa. Vielä en toki jättäisi yön yli tai olisi koko päivää poissa. Vielä en siihen pystyisi edes vaikka iskämies olisi puikoissa. Sitten, kun itsestä tuntuu hyvältä jättää pidemmäksi aikaa, niin varmasti näin teen :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti