lauantai 1. heinäkuuta 2017

She has a name!

Vihdoin! Tai no vihdoin saamme kutsua häntä kauniilla nimellään. Tää oli omalla tavallaan helppo prosessi, mutta omalla tavallaan hyvin vaikea prosessi. Toki taas se miettiminen, että voinko nimetä lapseni samalla nimellä, joka saattaa olla/on jonkun tutun lapsella jne. No kuten jo Danielin nimen kohdalla ”järkeilin”, että tää olis aivan loputon suo, jos koittaisi löytää nimeä, jota ei olisi kenelläkään. 


Tuomaksen ehto kummankin lapsen nimien kohdalla oli se, että ne pitää löytyä suomalaisesta kalenterista. Minä taas halusin kummallekin kansainväliset nimet. Ehkä tuolla ehdolla Tuomas hieman halusi jo lähtökohtaisesti toppuutella mun visioita :P No se visio on ollu koko ajan kansainväliset nimet, mutta helpot ja tutut myös suomalaisittain. Tässä mun mielestä onnistuttiin kummankin kohdalla :) 


Halusin myös nimetä lapset samalla ajatuksella; Se ehdoton ykkönen ja meidän lemppari etunimenä. Kaunis kansainvälinen nimi toisena, joka sopii ”rimpsuun” hyvin ja kolmantena sitten perinteitä kunnioittaen meidän vanhempien kolmannet (mun kohdalla toka) nimet.


No minkä niminen prinsessa meillä on? Hän on Amanda Mila Marjaana <3

Amanda on nimi, jonka olen jo teininä päättänyt. Jo silloin olen rakastunut nimeen ja päättänyt, että jos koskaan ikinä saan tyttären, niin hänen nimensä tulee olemaan Amanda :) Tästä käytiin jonkin verran vääntöä. No kyllähän tuolle miehelle oli asia jo pohjustettu Danielin odotusaikana, kun emme vielä tienneet kumpi oli tulossa. Samoin nimestä olen puhunut tasaisesti rakenneultran jälkeen synnytykseen asti ja nyt viimeiset viikot tietysti vielä enemmän, haha. No lopulta istuttiin alas ja sanoin, että tää on mun ehdotus ja olen avoin toki muille, mutta aika tiukasti pidän puoliani tässä. Lopulta Tuomas myönsi, että oli vängännyt vastaan ihan vaan kiusallaan ja nimi oli hänenkin mielestä kaunis ja sopi tyttärellemme, eikä hänellä ollut edes muita ehdotuksia. Kiitos tästä! Miehet :D Amanda tarkoittaa muuten rakastettua <3

Amanda ja kummisetä <3
Mila. Tähän kohtaan kokeilin sommitella muutamaakin nimeä. Yksi pidempään mielessä ollut joutui kuitenkin lopulta väistymään tämän tieltä. Tää on vaan jotenkin niin kaunis ja myös kansainvälinen nimi. Tälle ei oikein ole muuta selitystä. Se sopi vaan niin täydellisesti tuonne väliin ja oli paljon parempi, kuin muut vaihtoehdot. Mila tarkoittaa suloista ja herttaista.

Reilu 90-vuotta ikäeroa <3
Marjaana. No tää oli hei ainoa nimi, josta ei väännetty yhtään :D Tää on myös kaikille tutuille varmasti ihan itsestäänselvyys. Danielin kolmas nimi on Akseli, kuten myös Tuomaksen eli siis toki Amandalle tulee minun toinen nimi ja jatkaa suvun perinnettä. Nää on kyllä nimet, jotka toivon, että Daniel ja Amanda antavat joskus omille lapsilleen ja jatkavat perinnettä. Toki sen päätöksen tulee olla heidän omansa sitten joskus, enkä aio tätä tyrkyttää, mutta ajatuksena ainakin se olisi ihana juttu :) Marjaana muuten pohjautuu nimeen Maria, joka tarkoittaa toivottua lasta. Näin miellä on siis rakastettu, suloinen ja toivottu lapsi <3


Yksi yhtenäisyys vielä lasten nimissä on se, että toinen ja kolmas nimi alkaa samalla kirjaimella, Danielilla AA ja Amandalla MM. Tämän, kun tajusin niin se oli se viimeinen päätökseen vaikuttava asia Mila nimen kohdalla. Muut vaihtoehdot, joita pyöriteltiin eivät siis alkaneet ainakaan M:llä. 


Ja näin meidän lapsilla on kauniit nimet <3 Lisää juttuja juhlista tulossa vielä, kunhan saamme taas arjen pyöräytettyä käyntiin iskämiehen kesäloman loppumisen jälkeen :)

Enomies hommia <3

P.S. Mun ja Amandan iiiiiiihanat mekot on Pietamolta! Näistä myös lisää myöhemmin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti