torstai 3. elokuuta 2017

Piha lasten ehdoilla

Meidän pihasta on nyt huomaamatta muovautunut leikkien valtakunta. Tällä hetkellä se lähteminen muualle leikkimään aiheuttaa tuskanhien, joten hyvä näin! Puuhaa pitää olla omalla pihalla joka tarpeeseen :) Nyt kesällähän tää toimii hienosti! Voikun talvi ei tulis ikinä… :P


Hommattiin siis alkukesästä Danielia ajatellen tuo leikkiteline. Se on JungleGym ja siihen saa vaikka ja mitä lisäosia! Niitä voi pikkuhiljaa ostella tai toivoa vaikka lahjaksi, jos lisäpuuhaa tarvitsee. Lisäosien hintahaitari on ihan laidasta laitaan ja äkkiseltään niitä löytyy melkein kaikista rautakaupoista jne. Tää oli kyllä hyvä ostos ja varmasti käyttö lisäntyy koko ajan, iän myötä.


Leikkitelineen lisäksi meidän pihalta löytyy Pälkäneen papan nikkaroima hiekkalaatikko. Se on sopivan näppärän kokoinen ja siinä on kansi. Se on ihan ehdoton, kun täällä meidän kulmilla liikkuu kissoja paljon… ettei tule ylläreitä kesken leikin, haha :D Tää kiinnostaa aina vaihdellen. Välillä siellä vois leikkiä vaikka kuinka kauan, ensin tehdään hiekkakakut ja sitten autoille ”tie” jne. Ja välillä sinne mennään ja heitetään muutama lapiollinen hiekkaa yli laidan ja äidin kieltäessä lähdetään nauraen muihin hommiin.


Sitten löytyy jalkapallomaalia ja niitä Danielin rakastamia palloja miljoona. Kaikenmoista lelua ja autoa… ehkä vähän liikaakin, yllättäen. Ehkä paras juttu on nuo muoviset taaperokärryt, jotka pappa löysi kirpparilta ihan muutamalla eurolla! Ne on olleet lempijuttu jo pitkään, niin kesällä, kuin talvella. Yleensä niitä pidetään ”ruohonleikkurina” ja juostaan iskän perässä, kun nurmikkoa leikataan. Niillä kuskataan ruohoa iskän vierellä, kun viedään kottikärryillä leikkurin säiliön sisältöä muualle. Viimeisimpänä Deede täytti kärryt vedellä ja juoksi niitä koiralle, jotta koira saa kuumana päivänä vettä <3Vesileikit on meillä ihan ykkösiä! Paras juttu olis varmaan antaa koko päiväksi vesiletku jätkälle käteen, mutta taitaisi tulla melkoinen vesilasku. Sillä pestään niin oikeita autoja, kuin omia leikkiautoja… ja siinä sivussa kastellaan vähän muita ympärillä olevia, luonnollisesti.Uusin vesileikki on ihan huippu Lidlin leikkiallas! Mulla oli tuo jo kerran menossa kassalle ja katselin vielä siinä jonossa kuvaa, että piruvie taitaa olla liian pieni hintaansa nähden. No bongasin tän käytöstä Instagramissa ja Snapchatissa ja meinasin alkaa kiljumaan, että sehän on ihan kunnon kokonen! Äkkiä seuraavana aamuna sydän tykyttäen lähimpään Lidliin, että onhan niitä vielä. Oli onneksi! Tää on ihan huippu eikä todella hinnalla pilattu, 49,90€. Ainoo vaan, että hei minne ne lämpimät kelit katos samantien? Sataa ja tuulee vaan. No josko ne vielä edes hetkeksi palaisi jossain kohtaa :)
Sellainen lasten valtakunta meillä pihalla. Mä en edes koita haaveilla tällä hetkellä muusta. Kerkeen sitten ”sisustamaan” ja muokkaamaan pihaa oman mielen mukaan, kun lapset on isompia. Tällä hetkellä mulla on ne muutama kukkanen ja oon ihan tyytyväinen niihin, haha! 


6 kommenttia: