torstai 5. lokakuuta 2017

Vauva omaan huoneeseen

Amanda muutti omaan huoneeseen viime viikonloppuna. Oh my! Ei enää pikkuvauvoja tässä taloudessa. Toisaalta ihanaa, mutta toisaalta vielä vähän outo olo. Ja hei kuinka avara ja iso meidän makuuhuone on, haha!


Danielin odotusaikana mulla ei ollu mitään kauheen vakaata ajatusta, että kuinka meillä nukkumiset menee. Ainoo mikä oli täysin varma oli se, että en halua, että lapset nukkuu vanhempien sängyssä vuosikausia. Koko elämä kaikkine yksityiskohtineen pyörii lasten ehdoilla, niin josko edes se sänky olisi pyhä paikka? :D 

No hyvin nopeesti huomattiin, että ei meistä ole ollenkaan nukkumaan pieni vauva vieressä. Ei vaan uskaltanut nukkua kunnolla, kun pelkäsi, että pyörähtää päälle tai jotain vastaavaa. Ihan muutamia hetkiä on kumpikin nukkunut vieressä, mutta pääasiassa syntymästä lähtien omassa sängyssä. Ainakin meille tää on ollut se ainoa toimiva ratkaisu.  Pinnasänky on siis kummankin kohdalla ollut meidän vanhempien makuuhuoneessa sänkyn vieressä.


Daniel siirtyi sänkyineen omaan huoneeseen meidän muuton yhteydessä eli noin 7kk ikäisenä. Oli niin selkeitä merkkejä, että häiritään toinen toistemme unta…. herra heräili läpi koko yön varmaan tunnin välein tai ähersi sängyssään muuten vain, niin ettei pystynyt nukkumaan. Tää kaikki turha heräily loppui kuin seinään, kun Daniel pääsi nukkumaan omaan huoneeseen! Jos siis vaan olisi ollut mahdollista, niin olisin siirtänyt ihan heti, kun tuo ”turha” heräily alkoi eli muutamaa kuukautta aikaisemmin.

No tuo kokemus taustalla ja neiti aloitti tuon yöllisen hengailun.. ja siis kyllä, nimenomaan hengailun :D Saattoi keskellä yötä herätä ihan vaan juttelemaan. Ei vaipan vaihdon tarvetta, ei nälkää, mutta teki vaan mieli jutella, kun joku on siinä vieressä. Amandahan on nyt noin 5kk. Oon jo pariin otteeseen aikasemmin ollut kauheen vakaasti siirtämässä Amandaa omaan huoneeseen, mutta sitten en vaan ole raaskinut, kun se ajankohta on ollut käsillä. No nyt näiden juttelu öiden ja Danielin kuudelta heräämisten jäljiltä olin niin väsynyt, että tuo mieheni otti ohjat käsiinsä ja päätti, että nyt siirtyy myös Amanda omaan huoneeseen. Hyvä päätös!

Lempparijuttu Amandan huoneessa <3 Tälle setille pitää saada vielä kunnon kehykset :)


Kummallakin on oma itkuhäly käytössä ja Amandalla vielä tuo mielenrauhaa tuova Nanny kätkythälytin, josta oon muuten kertonut täällä ja täällä jo aikaisemmin! Paljon paremmilla mielin meni tuo neidin siirto, kun tietää, että tämäkin on lisäturvana vaikka ihan vieressä ei ole itse. Eipä sitä kätkytkuolemaan pystyisi siinä vieressäkään vaikuttamaan, jos itse nukkuu. Oon edelleen sitä mieltä, että ihan huippulaite ja joka sentin arvoinen! :)

Moi! En osaa liimata tarroja... :D

Danielkin on jo ihanasti oppinut, että sisko nukkuu viereissä huoneessa ja itsekin sanoo, että ”hysssss ukkuu” eli sisko nukkuu :D <3 Pikkuhiljaa siis alkaa helpottaa öidenkin osalta! Daniel nukkuu yöt läpeensä ja Amanda nyt siirtämisen jälkeen on nukkunut aika pitkälti yhdellä heräämisellä, jos edes sitäkään! Viimeiset kolme yötä ihan täysin putkeen ja herännyt hymyillen uuteen päivään. En vielä uskalla huokaista, mutta ehkä ne pahimmat zombi ajat alkais olla takana? Hope so.


Enää jännittää se, että tuleeko kuitenkin jossain kohtaa se kinuaminen äitin ja iskän viereen? Se voi olla, mutta tuskin hetkeen, kun tuntuu, että kumpikin viihtyy ja nukkuu levollisesti omassa sängyssään :)


Tää on taas asia, jonka jokainen perhe tekee omalla tyylillä ja kaikille ei sovi sama. Meille tää omissä sängyissä nukkuminen ja suht ajoissa omaan huoneeseen siirtäminen on toiminut loistavasti! 

2 kommenttia:

 1. Meilläkin tämä ehkä pian edessä. Meillä vaan asiaa jarruttaa se että siirto tulisi olemaan isosiskon kanssa samaan huoneeseen. Ihana lukea hyviä kokemuksia, ja ehkä pitää vaan alkaa tekemään tämän asian kanssa jotain, niin ehkä meidänkin yöt paranis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Juu meillä kyllä tällä konstilla paranee vain! Melkein joka yön nyt nukkunut täysin putkeen ja hyvillä mielin heräilee ja nukkuu aamustakin pidempään, kuin tuolla meidän makuuhuoneessa ollessa :)

   Tsemppiä sinne siirtopuuhiin! <3 Toki tuo varmasti oman haasteen, kun kaveri samassa huoneessa :)

   Poista